Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 08:54
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » ПОЛІТИКА » Міжнародна політика » Кесарю кесарево, а Богу богово (Московський патріархат поліз в політику)
Кесарю кесарево, а Богу богово
УКРАЇНЕЦЬДата: Четвер, 14.04.2011, 15:48 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
Московський патріархат зажадав від Януковича забути про Євросоюз
Сьогодні, 15:02

Православні Московського патріархату попросили у президента Віктора Януковича статус домінуючої церкви і закликали його припинити інтеграцію в "чужу й ворожу структуру" - Євросоюз.

Таке звернення до Януковича, прем'єр-міністру Миколі Азарову і Верховній раді ухвалили учасники зібрання громадськості Української православної церкви Московського патріархату, які збиралися в Києві 10 квітня.

Віруючі закликали президента та чиновників не ставити їх в ряд з "сектами" і "надати канонічної православної церкви в Україні статус домінуючої".

"Церква з більш ніж 1000-річною історією, яка сформувала генотип нашого народу, до якої і сьогодні відносить себе його переважна більшість, не повинна мати такі ж права і статус, як всі інші конфесії, особливо новоспечені секти", - йдеться у зверненні.

Також віруючі нагадали Януковичу про те, що благословення на президентство він отримував від предстоятеля Російської православної церкви патріарха Кирила: "Віктор Янукович, який позиціонує себе як православна людина, отримавши благословення на свою президентську діяльність у предстоятеля РПЦ патріарха Кирила та предстоятеля УПЦ митрополита Володимира, замість зміцнення "Русского мира", де Україні історично займає одне з центральних місць, ставить задачу інтеграції в західну цивілізацію ".

Януковича, якого "православна громадськість активно підтримувала на президентських виборах" віруючі закликали припинити інтегрувати Україну в "чужу й ворожу західну цивілізаційно-державну структуру - Євросоюз".

На зборах були присутні православні активісти з Києва, Чернігова, Вінниці, Одеси, Миколаєва, Рівного та інших регіонів України.

Більшість з них є членами проросійських православних організацій "Православний вибір", Православне братство Олександра Невського, Союз православних братств України (СПБУ), "Народний собор", "Київське губернське відділення Союзу Російського Народу" та ін

 
LesanaДата: П`ятниця, 15.04.2011, 08:29 | Повідомлення # 2
Рядовий
Група: Друзья
Повідомлень: 14
Репутація: 8
Статус: Offline
А тим часом верховний муфтій запропонував додати півмісяць на російський герб))
Верховный муфтий Центрального духовного управления мусульман России Талгат Таджуддин выступил с предложением добавить на герб России полумесяц в качестве символа ислама. Об этом муфтий заявил в интервью, опубликованном 15 апреля в газете "Московские новости".

По мнению Таджуддина, полумесяцем следует заменить крест на короне, венчающей одну из голов двуглавого орла. Кроме того, авторы идеи хотят добавить полумесяц к кресту на короне в центре герба. "Тогда ни один враг не сможет использовать религиозный фактор во вред единству и целостности нашей отчизны", - утверждает муфтий.

Таджуддин уже отправил эскизы герба с полумесяцами главным муфтиям в регионах. Он рассказал, что уже направлял свое предложение премьер-министру Владимиру Путину, а также поделился идеей с президентом Дмитрием Медведевым.

Внешний вид государственного герба РФ описан в федеральном законе "О государственном гербе Российской Федерации" от 2000 года. В документе сказано: "Орел увенчан двумя малыми коронами и - над ними - одной большой короной, соединенными лентой". Упоминания о крестах в законе нет.

Несмотря на то, что Таджуддин называет кресты "православными", ни в законе 2000 года, ни в редакции 1993 года не говорится о религиозном значении крестов на коронах герба. В прежней редакции закона короны описаны как "три исторические короны Петра Великого".

 
justvisДата: П`ятниця, 15.04.2011, 08:41 | Повідомлення # 3
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
В РФ слід провести референдум про півмісяць на їхньому гербі

http://justvis.at.ua
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » ПОЛІТИКА » Міжнародна політика » Кесарю кесарево, а Богу богово (Московський патріархат поліз в політику)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: