Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 29.03.2024, 13:35
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » Життя в Києві » Афіша » Лесь Подерв’янський - "Павлик Морозов"
Лесь Подерв’янський - "Павлик Морозов"
justvisДата: Субота, 16.04.2011, 10:48 | Повідомлення # 1
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
Сьогодні у Києві відбудеться прем’єра вистави по п’єсі Леся Подерев’янського

16 квітня, у Києві відбудеться прем’єрний показ вистави епічної трагедії Павлик Морозов по п’єсі популярного і скандального українського драматурга і художника Леся Подерв’янського.

Режисер-постановник спектаклю - Андрій Критенко з Штутгарта.

"Ми з Кротом (режисером Андрієм Критенком) вже колись працювали разом (спектакль Оргія по п’єсі Лесі Українки). Нам подобається спільна творчість і наша дружба, а головною мотивацією нашої роботи є задоволення від процесу. Ми вже давно хотіли зробити у цій країні щось таке, "аби зі стін лайно посипалося". І коли Анатолій Димчук, галерист і куратор сучасного мистецтва, зробив нам пропозицію поставити Павлика Морозова, ми з радістю погодилися", - розповів автор п’єси і художник-постановник спектаклю Лесь Подерв’янський.

За його словами, у п’єсі є химерне поєднання радянської і античної міфології, кохання, жорстокості, есхатологічного жаху, шоку, іронії і пародійних алюзій, що сповна відповідає естетиці постмодерну і принципам сучасного мистецтва.

"Ми вважаємо, що така країна, як наша - багато у чому ще відстала, дика і провінційна, переповнена, не дивлячись на двадцять років незалежності, рептильними совковими міфами, - не повинна увесь час заколисувати себе вишиванками, піснями і роздумами про солов’їності і калиновості. А ще інколи мати мужність поглянути на себе у дзеркало, аби зрозуміти, хто ми, що ми, і що робити. А шокуюче і брутальне сучасне мистецтво має нам усім у цьому допомогти", - зазначив Подерв’янський.

Художник по світлу в спектаклі - Себастіан Альфонс з Берліна, якого запрошують ставити світло кращі європейські заклади, - Ла Скала і Віденська опера, а у київську Кінопанораму він приїжджає на особисте запрошення режисера Андрія Критенка. У ролях: Микола Вересень, Андрій Середа, Світлана Вольнова та ін.

Всього планується показати 10 спектаклів протягом трьох місяців. Окрім 16 квітня, покази пройдуть також 30 квітня, 14, 19 і 26 травня, 2, 9, 16, 23 і 30 червня.


http://justvis.at.ua
 
квіткаДата: П`ятниця, 29.04.2011, 09:47 | Повідомлення # 2
Полковник
Група: Друзья
Повідомлень: 203
Репутація: 18
Статус: Offline
Може хтось вже ходив на Павліка ?
 
svetДата: Понеділок, 30.05.2011, 12:50 | Повідомлення # 3
Полковник
Група: Друзья
Повідомлень: 171
Репутація: 12
Статус: Offline
На Павлика сходити потрібно обовязково. Тема актуальна. Завжди. Жив, живе і можливо ж не буде жити.
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » Життя в Києві » Афіша » Лесь Подерв’янський - "Павлик Морозов"
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: