Вітаю Вас Гість!
Четвер, 28.03.2024, 11:53
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » Життя в Києві » Афіша » Афіша
Афіша
grozaДата: Четвер, 15.09.2011, 15:51 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Театри Києва починають новий сезон. Афіша
15 вересня 2011 о 13:02
zakarpattya.net.ua

Першим сезон 2011—2012 відкрив театр «Колесо». Піклуючись про столичних театралів, які за літо встигли скучити за театральними вечорами, першу виставу після відпустки підопічні Ірини Кліщевської зіграли ще в середині серпня.

Тож, поки інші театри лише входять у фазу активної роботи, «Колесо» вже у повній репертуарній готовності. І не тільки репертуарній: паралельно з основною роботою театр готується до гастролей — за кілька тижнів «Колесо» з виставою «Примадонни» вирушає до Ізраїлю.

За інформацією «України молодої», майже одночасно дали старт своїм новим сезонам Театри імені Франка та Драми і комедії на Лівому березі.

«Франківці» відкрилися «Кайдашевою сім’єю» і вже озвучили кілька нових назв у своїй афіші 2011—2012. Однією з найбільш очікуваних прем’єр Української драми, яку обіцяють випустити у вересні, є «Гімн демократичної молоді».

Репетиційний процес завжди такий контактний режисер Юрій Одинокий цього разу добряче засекретив. Жодних анонсових інтерв’ю та коментарів... Гриф «цілком таємно» обіцяють зняти найближчими днями, коли до Києва приїде Сергій Жадан, і тоді вони на пару з Одиноким задовольнять цікавість журналістів iз цього приводу.

Наступною прем’єрою у планах «франківців» стоїть «Рояль у траві» Франсуази Саган. Третьою цьогорічною прем’єрою Української драми буде мюзикл Вікторії Васалатій «Попелюшка».

Театр драми і комедії на Лівому березі також заявив кілька цікавих прем’єр. Серед яких — «Місяць на селі» Івана Тургенєва, роботу над яким режисер Андрій Білоус розпочав iще позаминулого сезону, «Фома Опискін» Федора Достоєвського у постановці Олексія Лісовця із Левом Сомовим у головній ролі, Тамара Трунова днями випускає дитячу виставу «Пасажир на валізі» (за п’єсою Ульріха Хуба).

Минулими вихідними до активного театрального процесу долучилася і Національна опера. Головна інтрига сезону тут обертатиметься навколо Верді та його «Дона Карлоса». Також театр запланував кілька міжнародних проектів: з Австрією випустити моцартівську «Чарівну флейту», з Німеччиною — балет «Червоне і чорне» на музику Гектора Берліоза, «Отелло» Верді, який підтримає Італія, «Самсона і Далілу» Сен–Санса, до створення цієї вистави долучиться Франція...

На такі сміливі плани театр надихнула нещодавня новина, яка надійшла з Брюселя: Рада Європи визнала Національну оперу України однією з найперспективніших у плані втілення світової класичної спадщини і виділила на наступний рік на постановку нових вистав 700 тисяч євро.

Сьогодні 25-й сезон розпочинає Театр на Подолі. Найближчою прем’єрою свого театру Віталій Малахов анонсував комедію «Тріо мі бемоль», яку репетирує Ігор Славінський. Але топ–подія сезону 2011—2012 для Театру на Подолі, якщо все складеться добре, буде не мистецького, а матеріального характеру. Як заявив нещодавно голова столичної адміністрації Олександр Попов, наступного року цей театр перебереться нарешті у свій новий дім на Андріївському узвозі. Пан Попов навіть запевнив, що першу виставу на новій сцені Театр на Подолі зіграє в День міста. Ну що, повіримо запевнянням влади ще раз? Тим більше що магічний рік 2012–й, який нашу країну багато до чого зобов’язує, цьому новосіллю також має посприяти.

Післязавтра другий сезон відкриє Театральний центр B.ROOM. Цього ж дня на Малій сцені НП «Україна», де проходять вистави учасників об’єднання, відбудеться і перша прем’єра сезону B.ROOM — спектакль «12 статевих заповідей» за п’єсою Валентина Катаєва «Квадратура кола» представить Театральна майстерня Андрія Білоуса та режисерка Олександра Меркулова.

Останніми з літньої відпустки виходять актори Театру імені Лесі Українки. Нову сторінку своєї 85–річної історії Російська драма розпочне 1 жовтня.

Нагадаємо, що післязавтра в Луцьку відкривається І Фестиваль вистав за п’єсами Лесі Українки, присвячений 140–річчю від дня народження поетеси та 100–річчю написання драми–феєрії «Лісова пісня». Лесина драматургія пануватиме на сцені Волинського музично–драматичного театру імені Тараса Шевченка протягом тижня. У програмі фестивалю — кілька сценічних інтерпретацій «Лісової пісні» (вистави з такою назвою до Луцька везуть Вінницький театр імені Садовського, Тернопільський імені Шевченка, Криворізький міський театр музично–пластичних мистецтв «Академія руху», Рівненський, Луганський, Закарпатський, Запорізький, Київський театри ляльок та інші колективи). Дніпропетровський театр імені Шевченка покаже спектаклі «В катакомбах» та «На полі крові», «заньківчани» — «Бояриню»... Незважаючи на те, що в репертуарі майже кожного українського театру є вистава за Лесею Українкою, взяти участь у фестивалі погодилися не всі. Переважно з фінансових причин — оргкомітет зміг знайти кошти лише на часткове фінансування.

На Волині заходи, присвячені Лесі Українці, проводяться щорічно. Цього разу, з нагоди двох ювілеїв, волиняни вирішили «замахнутися» на фестиваль. Організатори сподіваються, що він матиме продовження і наступного року в його назві стоятиме вже цифра ІІ.
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » Життя в Києві » Афіша » Афіша
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: