Вітаю Вас Гість!
Четвер, 28.03.2024, 13:23
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » Юридичний форум » Пенсія » Про пенсії (пенсійна реформа)
Про пенсії
grozaДата: П`ятниця, 17.06.2011, 09:16 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Про пенсії. Пенсійна реформа

Київ. Верховна Рада ухвалила у першому читанні запропонований урядом проект пенсійної реформи. Серед іншого, законопроект передбачає поступове збільшення пенсійного віку для жінок, чоловіків-держслужбовців та військовослужбовців.

Представляючи проект пенсійної реформи, Сергій Тігіпко наголосив на тому, що кількість працездатного населення і кількість пенсіонерів майже зрівнялася. За словами Сергія Тігіпка, у зв’язку з цим уряд пропонує непопулярні, але необхідні кроки.

Зокрема, законопроектом передбачається підвищити пенсійний вік для чоловіків-держслужбовців до 62 років, починаючи з 2013 року, впродовж 10 років збільшити необхідну вислугу для призначення пенсії військовослужбовцям і деяким іншим особам із 20 до 25 років.

Уряд також пропонує підвищити пенсійний вік для жінок з 55 до 60 років, починаючи з 1 вересня 2011 року, поступово збільшуючи його на 6 місяців щорічно впродовж 10 років.

Опозиція пропонує зекономити на владі, а не на пенсіонерах

Натомість опозиція заявила, що влада хоче провести пенсійну реформу за рахунок громадян.

Бютівець Андрій Павловський та нашоукраїнець Арсеній Яценюк запропонували свої проекти пенсійної реформи, які, зокрема, не передбачали підвищення пенсійного віку.

Арсеній Яценюк запропонував, серед іншого, заходи скорочення витрат на державний апарат.

«Мій законопроект передбачає продаж всіх державних резиденцій, на яких живуть чинні і колишні можновладці, скасування всіх депутатських пільг, продаж половини автопарку всіх державних установ. А то у нас в обласній державній адміністрації кожної області автомашин більше, ніж в канцелярії німецького канцлера», – зазначив лідер «Фронту змін».

Проте опозиційні проекти не були підтримані, хоча профільний парламентський комітет у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів дав їм вищу оцінку, ніж урядовому.

Голова комітету, депутат-бютівець Валерій Сушкевич зазначив, що пенсіонери нічого не отримують від реформи.
Виступаючи від фракції «БЮТ-«Батьківщина», віце-спікер Микола Томенко зазначив, що не може провести успішну реформу влада, якій не довіряють. За його словами, «в усіх цивілізованих країнах пенсійна реформа є наслідком реальних соціально-економічних реформ, ніколи вона не є першою».

За пенсійну реформу проголосували 245 народних обранців – фракції Партії регіонів та Народної партії у повному складі, а також майже вся депутатська група «Реформи заради майбутнього» та більшість позафракційних. Із фракції НУНС за пенсійну реформу проголосували групи Віктора Балоги та Давила Жванії.

Натомість фракції НУНС, БЮТ та Компартії урядову пенсійну реформу не підтримали і зажадали відставки її розробника віце-прем’єра Сергія Тігіпка.

На друге читання пенсійна реформа має бути винесена восени цього року.
Джерело
 
квіткаДата: Середа, 22.06.2011, 17:57 | Повідомлення # 2
Полковник
Група: Друзья
Повідомлень: 203
Репутація: 18
Статус: Offline
А чи є на форумі пенсіонери ? Що вони про це все думають ?
 
LuluДата: Середа, 10.04.2013, 14:52 | Повідомлення # 3
Рядовий
Група: Друзья
Повідомлень: 3
Репутація: 0
Статус: Offline
Про пенсію потрібно думати заздалегідь! Ще буде купа реформ, адже держава не стоїть на місці. Всі приватні підприємці зможуть багато чого корисного взяти зі статтей газети "Все про бухгалтерський облік" http://www.vobu.com.ua/ Корисні та свіжі новини бізнес життя сучаних українці описано завжди чітко та лаконічно. Всі відповіді на ваші запитання ви знайдете саме там, перевірено на власному досвіді, бізнес процвітає!
 
innesa89rybkaДата: Вівторок, 26.03.2024, 14:28 | Повідомлення # 4
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
З 1 березня 2024 року в Україні проведено індексацію пенсій на 8% для понад 10 млн українців.Індексація пенсій у 2024 році відбулася вперше одночасно для всіх категорій пенсіонерів.Пенсії підвищено для 9,5 млн цивільних пенсіонерів, 596 тис. пенсіонерів силових відомств, 97,8 тис. осіб з інвалідністю, та 20,8 тис. науковців, державних службовців і працівників органів місцевого самоврядування.Також переглянуті страхові виплати для 161,4 тис. потерпілих та осіб, які мають право на щомісячні страхові виплати у разі смерті потерпілого.Мінімальна пенсія після індексації зросла з 5 395 грн до 5 717 грн.Прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, і який є основою для мінімальної пенсії, збільшено з 2 093 грн до 2 361 грн.Максимальна пенсія у 2024 році складає 23 610 грн, що є десятикратним розміром мінімальної пенсії. У 2024 році ми стали свідками важливого підвищення пенсій, що торкнулося мільйонів українців. Це чудова новина, яка показує турботу про пенсіонерів та прагнення зміцнити їхню фінансову безпеку. Але зі змінами приходить і необхідність розібратися в деталях, щоб використати всі переваги та уникнути можливих непорозумінь https://lawflagman.com.ua/services/fo.html .Тут на сцену виходять юристи по пенсійних справах! Звертатися за їхньою допомогою – це не лише розумно, але й дуже практично. Вони можуть допомогти вам розібратися з усіма тонкощами і забезпечити спокій у ваші пенсійні роки. Юрист зможе стати вашим надійним помічником у питаннях пенсійного забезпечення.
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » Юридичний форум » Пенсія » Про пенсії (пенсійна реформа)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: