Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 20:31
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Київський форум УКРАЇНЦІ » ПОЛІТИКА » ВЛАДА УКРАЇНИ » Ужгородська влада людей виселяє (170 громадян . Покращення вже сьогодні. Україна для людей)
Ужгородська влада людей виселяє
УКРАЇНЕЦЬДата: Неділя, 12.06.2011, 13:37 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
Остання сесія Ужгородської міської ради вкотре підготувала ужгородцям "сюрприз"! Після затвердження "печерно-совкового" і "глухо-німого" Регламенту, за мовчазної згоди Ужгородського міського голови, більшість депутатів з фракцій "Єдиного центру", "Партії регіонів" і групи "За розвиток Ужгорода" (ось такий "розвиток") - ухвалили рішення про відхилення протесту прокурора на рішення Ужгородського міськвиконкому щодо видачі Свідоцтва на право власності на будівлю гуртожитку по вул. Богомольця, 20 - підприємству ВАТ "Ужгородхліб". А це, фактично - виселення 170-ти мешканців на вулицю!

ПРЕС-РЕЛІЗ

подій навколо загрози виселення 170 чоловік з гуртожитку у м. Ужгороді.



170 мешканців гуртожитку по вул. Богомольця у м. Ужгороді, включаючи дітей і осіб літнього віку, можуть опинитись просто неба вже цього літа! З метою подальшого перепродажу будівлі гуртожитку, підприємство балансоутримувач, за повної згоди міськвиконкому та міської ради, намагається виселити понад 56 ужгородських сімей на вулицю в найкоротші терміни!

Мешкаючи в гуртожитку вже понад 20 років, люди в розпачі і розгубленості, адже іншого житла просто не мають. Поневіряючись по всіх можливих державних інстанціях, мешканці втратили будь-яку надію на справедливість, вкрай зневірені й знесилені нескінченою судовою тяганиною та беззмістовними відписками чиновників.

Влада не зважає на те, що серед мешканців гуртожитку є такі, що мають малолітніх дітей та хворих літніх батьків, і цинічно порушує їх конституційні права на забезпечення житлом. І, хоча на захист людей встали окремі депутати в Ужгорородській міській раді (перш за все, фракція "Батьківщина"), що дало суттєву підтримку мешканцям, ситуація потребує негайного втручання провідних ЗМІ та національних телеканалів.

Певен, що детальний відео-репортаж максимально допоможе перевести вирішення проблеми мешканців в правову площину та уникнути порушення чинного законодавства з боку влади. Іншого виходу, окрім надання широкого розголосу і публічності, не вбачаю.

Резюмуючи викладене, стверджую про реальну загрозу поспішного виселення мешканців, адже мета реального власника ВАТ «Ужгородхліб», за деякою інформацією, одного з найнаближеніших заступників Ужгородського міського голови – банальне одержання прибутку.



Коротка передісторія:

Згаданий гуртожиток будувався на замовлення міської ради за дольовою участю декількох підприємств, тому у будинку проживають працівники різних підприємств і організацій. У 1989 році його здано в експлуатацію на 232 ліжко-місця, з яких: ВАТ «Ужгородхліб» – 107 ліжко-місць, АТП 12107 – 20 л.-місць, АТ «Геліос» – 30 л.-місць, ВАТ «Видавництво «Закарпаття» – 14 л.-місць, Завод побутової хімії «Софора» – 20 л.-місць, Ужгородський міськвиконком – 41 л.-місце.

При перетворенні Ужгородського хлібокомбінату у ВАТ «Ужгородхліб» в 1997-1998рр. в статутний фонд увійшов гуртожиток по вул. Богомольця, 20 – так стверджує керівництво ВАТ «Ужгородхліб», але безпідставно, оскільки будинок будувався на основі пайової участі 5-ти вищезгаданих підприємств.

Люди прожили тут понад 20 років та доводили житло до ладу за власні кошти, навіть поміняли стояки водопроводу. Мешканці гуртожитку скаржаться, що їх хочуть загнати у боргову яму, виставляючи рахунки, але не спрямовуючи цих коштів далі – комунальним службам міста. Через це будівлю гуртожитку вже відключали від мереж. Адміністративний суд у м. Ужгороді виніс рішення не на користь мешканців гуртожитку. «Ми не мільйонери – купити рішення не можемо», — кажуть люди. Мешканці стверджують, що за їхнє житло запропонували відкупитися, сплативши по 500 у. о. за кв. м, а за всім криється велика зацікавленість заступника міського голови Ужгорода.

У середині лютого поточного року 80 мешканців гуртожитку навіть мітингували під міськрадою, сподіваючись віч-на-віч поспілкуватися з владою. Влада людям пообіцяла винести питання на міськвиконком, створити спеціальну комісію, що вивчить ситуацію... І що цікаво, майже день у день із цим, виконком Ужгородської міської ради приймає рішення про оформлення права власності ВАТ «Ужгородхліб» на будівлю гуртожитку загальною площею 3’110,1 кв. м за адресою Богомольця, 20, тим самим прирікши мешканців гуртожитку опинитися невдовзі на вулиці. Вже наступного місяця поточного року, «29» березня, старший радник юстиції Іван Штефанюк виніс протест на це рішення як таке, що винесене передчасно та суперечить вимогам законодавства, а тому підлягає скасуванню. Рішення про відхилення протесту прокурора було прийняте на черговій сесії Ужгородської міської ради «03» червня 2011 року всупереч вимогам ст. 19 Закону України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків», яка забороняє виселення, переселення та відселення мешканців гуртожитку без надання їм іншого житла, придатного для проживання. Прокурор м. Ужгорода, Іван Штефанюк, спираючись на рішення Ужгородської міської ради про відхилення його протесту, сподіваюсь, позиватиметься до суду з вимогою скасування рішення виконкому Ужгородської міської ради про оформлення права власності ВАТ «Ужгородхліб».

«08» червня 2011 року Львівський апеляційний адміністративний суд переніс розгляд справи за позовом мешканців гуртожитку про приватизацію їхніх помешкань на «20» червня 2011 року.

Протягом 1993-2005 років в Україні до статутних фондів господарських товариств було включено тисячі гуртожитків. Як наслідок – сотні тисяч наших співвітчизників були фактично позбавлені права на житло і викинуті власниками підприємств на вулиці. В Ужгороді у такій ситуації опинилися жителі відомчої п’яти-поверхівки, що на вулиці Богомольця, 20. Люди стверджують, що зі зміною влади в Ужгороді, на них чинять тиск, погрожують беркутом і «мукачівськими хлопцями», якщо вони не залишать свої помешкання.



Представник мешканців гуртожитку,

Керівник фракції «Батьківщина»

в Ужгородській міській раді Василь Гнатків

+38-050-540-66-88

http://www.facebook.com/vasyl.gnatkiv
 
justvisДата: Неділя, 12.06.2011, 13:43 | Повідомлення # 2
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
Пропоную в цій темі обговорювати моральні, соціальні, політичні аспекти свавілля влади по відношенню до громадян .
І окремо в юридичному розділі створити таку ж (або з трохи іншою назвою) тему. Там пропоную зацікавленим особам викладати всі документи, які мають відношення до цієї справи. Особливо цікавлять рішення міської влади, позовні заяви і ухвали, постанови, рішення судів


http://justvis.at.ua
 
GidraДата: Понеділок, 13.06.2011, 10:53 | Повідомлення # 3
Генерал-майор
Група: Друзья
Повідомлень: 283
Репутація: 24
Статус: Offline
Эф....это сейчас будет сплошь да рядом....

Общежития- это цветочки....Вот когда людей начнут из квартир выселять....тогда может, до большинства народонаселения все же дойтет....что с этой " властью " говорить не о чем....
 
grozaДата: Понеділок, 13.06.2011, 11:59 | Повідомлення # 4
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
А рішення про відхилення протесту чи рішення, яке прокурор опротестував в суді оскаржувалися ?
 
igmaДата: Понеділок, 13.06.2011, 13:00 | Повідомлення # 5
Підполковник
Група: Друзья
Повідомлень: 121
Репутація: 28
Статус: Offline
а висиляють всіх, чи тільки жильців від інших підприємств, а реєстрація у жильців за даною адресою є?
 
УКРАЇНЕЦЬДата: Понеділок, 13.06.2011, 13:41 | Повідомлення # 6
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
Що ж, Гугл тему знаходить. Бажано щоб фігуранти тут щось писали
 
igmaДата: Понеділок, 13.06.2011, 17:56 | Повідомлення # 7
Підполковник
Група: Друзья
Повідомлень: 121
Репутація: 28
Статус: Offline
Quote (УКРАЇНЕЦЬ)
Бажано щоб фігуранти тут щось писали


а фігуранти про цю тему знають, треба, їм якось дати знати
 
ШАЙДАДата: Понеділок, 13.06.2011, 19:36 | Повідомлення # 8
Генерал-майор
Група: Друзья
Повідомлень: 346
Репутація: 27
Статус: Offline
можна легально поставити біля гуртожитку тематичні палатки, чергувати кожний день. роздавати листівки. і в Києві біля адміністрації теж аналогічно. кому цікаво - пишіть або телефонуйте - 067 840 98 55 - дам грунтовні поради . Просто мало часу описувати все, а є чималий досвід в цьому. журналісти точно прибудуть.
 
гілкаДата: Понеділок, 13.06.2011, 20:11 | Повідомлення # 9
Генерал-майор
Група: Модераторы
Повідомлень: 333
Репутація: 51
Статус: Offline
Quote (groza)
А рішення про відхилення протесту чи рішення, яке прокурор опротестував в суді оскаржувалися ?


мабуть відразу в київський печерський суд слід опротестовувати. Наш печерський суд найчесніший, найсправедливіший суд в Україні. На нього рівняються всі суди нашої держави. А хто не хоче рівнятися того нова влада рівняє.
 
гілкаДата: Понеділок, 13.06.2011, 20:26 | Повідомлення # 10
Генерал-майор
Група: Модераторы
Повідомлень: 333
Репутація: 51
Статус: Offline
Quote (ШАЙДА)
можна легально поставити біля гуртожитку тематичні палатки, чергувати кожний день. роздавати листівки. і в Києві біля адміністрації теж аналогічно. кому цікаво - пишіть або телефонуйте - 067 840 98 55 - дам грунтовні поради . Просто мало часу описувати все, а є чималий досвід в цьому. журналісти точно прибудуть.



Людина звикає до всього. На жаль сьогодні різноманітні мітинги, голодування та інші публічні вимоги (мирного характеру) не дають такого результату, як це було раніше. Чиновники вже не звертають на це увагу. Десь з 4-6 місяців тому назад була аналогічна історія (показували по тв). Там виселяли декілька сімей з гуртожитку. Біля гуртожитку чергували правозахисники, журналісти ну і звичайно ж самі мешканці. Коли прийшов судовий виконаець (з представником правоохоронних органів) то люди не дали можливість службовцю виконати свою роботу і той пішов собі восвояси. Після цього група підтримки розійшлася.
Далі? Довго гадати не потрібно. Як тільки група підтримки розійшлася знову з'явився судовий виконавець з декількома мілііціянтами та своєю групою підтримки (тільки це не були дівчатка у коротеньких спідничках) і викинули людей на вулицю. І ніякі папірці мешканців про апеляцію не допопмогли.
Досить песимістичний варіант? Але сьогодні правової держави Україна (як це записано в Конституції України) немає. Сьогодні нас змушують жити по понятіям. І дуже сумно, що багато людей цього не бачать, або не хочуть бачити.
 
justvisДата: Понеділок, 13.06.2011, 20:43 | Повідомлення # 11
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
Бажано, щоб тут писав Василь Гнатків і хоч кілька мешканців. Я так розумію, що у людей вийде привернути увагу до незаконних рішень.
А щоб не давати шансів протилежній стороні вчиняти незаконні дії, бажано в юридичному розділі відкрити окрему тему.

Це якщо шановний Василь Гнатків з жертвами влади сюди зайдуть і хоч документи зможуть викладати.


http://justvis.at.ua
 
УКРАЇНЕЦЬДата: Четвер, 16.06.2011, 08:29 | Повідомлення # 12
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
Ужгород, приєднуйтеся до обговорення. Зможете викласти доки в Вашій юридичній темі ? Як назвемо юридичну тему ?
 
zumaДата: Четвер, 16.06.2011, 21:51 | Повідомлення # 13
Рядовий
Група: Друзья
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Це просто жах!Уже з власного житла висиляють, скоро жити будуть забороняти!Завжди їм мало!
 
grozaДата: Четвер, 16.06.2011, 21:54 | Повідомлення # 14
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Шкода, що Ужгород не підключається до обговорення. Ми гуртом їм могли б конкретно допомогти
 
justvisДата: П`ятниця, 17.06.2011, 15:33 | Повідомлення # 15
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
http://life.pravda.com.ua/columns/2011/06/17/80457/

http://justvis.at.ua
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » ПОЛІТИКА » ВЛАДА УКРАЇНИ » Ужгородська влада людей виселяє (170 громадян . Покращення вже сьогодні. Україна для людей)
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Пошук: