Вітаю Вас Гість!
Субота, 20.04.2024, 01:23
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » ПОЛІТИКА » ВЛАДА УКРАЇНИ » Комітет опору диктатурі
Комітет опору диктатурі
УКРАЇНЕЦЬДата: Понеділок, 08.08.2011, 10:27 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
08.08.2011 10:43

В Україні створено Комітет опору диктатурі

Представники опозиційних парламентських партій об'єдналися в "Комітет опору диктатурі в Україні", повідомив народний депутат від фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергій Соболєв.

"Репресії проти громадських діячів, арешти опозиційних партійних лідерів стали для правлячого режиму засобом усунення політичних опонентів, спробою встановлення в Україні диктатури", - процитував він заяву, підписану в понеділок лідерами опозиційних партій Україну.

За словами Соболєва, заява про створення "Комітету опору диктатурі в Україні" підписали лідери Європейської партії України, Партії захисників вітчизни, партій "Народна самооборона", "Батьківщина", "Реформи і порядок", "Громадянська позиція", "Народна України", "Наша Україна", Народного руху України і "Фронту змін".
 
GidraДата: Вівторок, 09.08.2011, 07:26 | Повідомлення # 2
Генерал-майор
Група: Друзья
Повідомлень: 283
Репутація: 24
Статус: Offline
Молодці...Нарешті дійшло до них...що треба обєднуватись....

Хоча...вони така опозиція...як наше з вами життя....
 
УКРАЇНЕЦЬДата: Вівторок, 09.08.2011, 08:14 | Повідомлення # 3
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
Інших нема. Якщо ще хтось проти - то думаю, що бажано приєднатися.
У Львові міськрада проголосувала вимогу про перевибори до ВР восени 2011 року
 
grozaДата: Вівторок, 09.08.2011, 09:25 | Повідомлення # 4
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Арешт Тимошенко як шанс для революції

Понеділок, 08 серпня 2011, 15:21

Незважаючи на свою прогнозованість, арешт Тимошенко таки розбудив розслаблену відпустками українську громадськість. Протести поки не набули масових масштабів, однак градус політичної температури росте.

Насамперед сприяють цьому неоковирні, бульдозерні, відверто бандитські дії влади. Нахабна поведінка судді, свавілля "Беркуту" та злива брехливої інформації від провладних політиків, яка ллється з олігархічних телеканалів, лише підливають масла у суспільне багаття.

Протестні настрої в Україні з приходом команди Януковича динамічно зростають. Однак ці настрої поки що обмежуються кухонними теревенями та суперечками в громадському транспорті.

Втім очевидно, що рівень неприйняття суспільством владних "реформ" високий, а рівень недовіри до режиму ще більший.

Однак на вулицю людей спонукає виходити не абстрактне невдоволення владою, а конкретні випадки зловживань та очевидні загрози.

Прикладом цього є протести донеччан проти незаконної забудови, яку здійснює син Януковича, протести сумських, прилуцьких та харківських робітників проти скорочень на їхніх підприємствах, ну і, звичайно, "Податковий майдан".

Арешт Тимошенко може стати точкою прориву громадського невдоволення. І справа тут не тільки в репресіях проти Тимошенко та її політичній вазі, а насамперед в тому, що її арешт може стати останньою краплею у чаші народного невдоволення.

Саме тому організаторам протестів проти переслідування Юлі слід розширити простір боротьби. Фан-клуб Тимошенко ніколи не стане новим Майданом. Але осередок захисту від репресій може перерости в широкий народний фронт. Для цього необхідно:

Відмовитись від політичної гегемонії БЮТ в акціях протесту.

Створити реальний комітет чи фронт спротиву режиму, до якого увійдуть не тільки політичні сателіти Тимошенко, а й всі опозиційні партії та громадські організації. Тож час відмовитись від вчорашніх образ та непорозумінь.

Розширити, не применшуючи при цьому ваги питання боротьби проти репресій, перелік вимог, за які готові вийти люди. Це і пенсійна реформа, і виборчий закон, і боротьба з корупцією, і свобода слова, тощо.

Ідеологічні рамки боротьби мають бути досить широкими – всі, хто за незалежну, європейську, демократичну Україну та проти окупаційного авторитарного промосковського режиму Януковича, є потенційними учасниками широкого народного фронту.

Зробити можливим долучення до фронту рядових громадян, а не тільки політичних активістів. Тому фронт має бути не стільки об’єднанням партій, скільки об’єднанням громадян.

Не допустити використання цього майданчика для передвиборчих спекуляцій. Для цього необхідно застосувати прозору та демократичну систему управління революційними процесами.

Не обмежуватися лише наметами на Хрещатику чи інших площах і вулицях, а розпочати широкомасштабну мобілізаційну громадську кампанію щодо зміни правлячого режиму.

І головне – конкретні політичні цілі. У даному випадку це не тільки звільнення з-під варти репресованих, а насамперед дострокові вибори президента та Верховної Ради України.

Таким чином можна сподіватись на створення реальної народної сили, яка може успішно протидіяти антиукраїнському авторитарному режимові. В іншому випадку протести захлинуться, як це було у випадку з арештом Луценка.

Рівень недовіри українців до усіх політиків настільки високий, що масового руху за права котрогось одного з них просто не вийде.

Проте захист прав усіх громадян може стати тим ідеологічним мотиваційним прапором, під яким зможе об’єднатись критична маса українців, необхідна для зміщення антинародної влади.

Залишається сподіватись, що опозиційному політикуму вистачить мудрості та мужності подолати політичний егоїзм і недалекоглядність та використати сьогоднішні умови для реального об’єднання й успішної боротьби.

Адрій Левус, ініціатива "Оновлення країни", для УП
 
justvisДата: Вівторок, 09.08.2011, 21:16 | Повідомлення # 5
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
Стецьків підтримав вимогу Львівської міськради про проведення парламентських виборів цього року
Політика, сьогодні о 21:07

Народний депутат України від "Нашої України - Народної самооборони" Тарас Стецьків підтримав вчорашню заяву депутатів Львівської міської ради до Президента України Віктора Януковича щодо проведення виборів до Верховної Ради України цього року.
"Політично це правильна вимога, оскільки, згідно з Конституцією, парламент зараз є нелегітимний. Його треба було переобирати ще в березні цього року. Тому політично це вимога правильна, зрозуміло, що Партія Регіонів, яка разом з тушками має більшість у парламенті, ніколи на такий крок не піде. Але таку політичну вимогу, я вважаю, ставити правомірно і необхідно ", - сказав Т. Стецьків в коментарі інтернет-виданню "Львівський портал".
Як повідомляв "ГолосUA", вчора на позачерговій сесії Львівської міської ради, серед іншого, було прийнято заяву, в якій містилася вимога до Президента України В. Януковичу провести парламентські вибори цього року, а не в 2012, як заплановано.


http://justvis.at.ua
 
ШАЙДАДата: Середа, 10.08.2011, 18:01 | Повідомлення # 6
Генерал-майор
Група: Друзья
Повідомлень: 346
Репутація: 27
Статус: Offline
хм... знову революція....знову перемога...і знову Янукович президент... а кажуть що він дурний...
 
УКРАЇНЕЦЬДата: Середа, 10.08.2011, 18:35 | Повідомлення # 7
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
Якщо комітет підтримає ідею перевиборів в 2011 році, то це вже не зовсім революція. Це норма Конституції
 
GidraДата: П`ятниця, 19.08.2011, 08:21 | Повідомлення # 8
Генерал-майор
Група: Друзья
Повідомлень: 283
Репутація: 24
Статус: Offline
Комітет опору диктатурі, який об’єднує 11 опозиційних партій, вимагає від партії "Наша Україна" виключити зі своїх лав Віктора Ющенка і Юрія Єханурова.

Про це повідомив член партії "Батьківщина", віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко в ефірі 5 каналу.

"Виникла проблема: серед одинадцяти політичних партій, які підписали і з готовністю з нами працюють, є "Наша Україна", яку ми радо прийняли, надіючись, що вона буде дійсно опозиційною політичною силою", - розповів політик.

"Сьогодні, після поведінки почесного голови Віктора Ющенка, наш комітет опору прийняв рішення, що якщо на протязі тижня "Наша Україна" не виключить із партії Віктора Ющенка і Юрія Єханурова, ми виключаємо "Нашу Україну" з цього комітету, тому що до опозиції така "Наша Україна" не має жодного відношення", - уточнив він.

Томенко зазначив, що в "даному випадку вона діє, як сателіт Партії регіонів".

"Вони діяли як люди, які намагалися знайти найбільш переконливі аргументи щоб захистити владу і відсутність судочинства. Тому смішно було би запрошувати їх на мітинг опозиції проти диктатури і політичного переслідування", - заявив віце-спікер.

Як відомо, раніше Ющенко і Єхануров виступили у ролі свідків в "газовій" справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Томенко уточнив, що дача свідчень Ющенка в суді Тимошенко: "одий з найбільш структурно викладених його виступів за останні роки".

"Таке враження, що він дуже довго готувався до цього виступу. Він виступив, на мій погляд, як найголовніший і підготовлений свідок влади. Навіть Азаров і Бойко не були переконливі. Ющенко, я думаю, найбільше сподобався б Януковичу", - вважає депутат.

Українська правда
 
УКРАЇНЕЦЬДата: Вівторок, 23.08.2011, 16:40 | Повідомлення # 9
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
В декількох містах України заборонили акції на День Незалежності

Одеський окружний суд заборонив проведення мирних акцій у місті на День Незалежності. У Рівному суд зобов’язав протестувальників демонтувати наметове містечко на центральній площі міста.

У Одесі і Рівному місцева влада заборонила мирні акції на День Незалежності. У Харкові місцева влада також не дала можливості Комітетові опору диктатурі провести акцію до Дня Незалежності.

Як повідомляється, Одеський окружний суд заборонив проведення мирних акцій у місті на День Незалежності. Про це повідомив заступник голови Одеської міської організації партії "Батьківщина" Володимир Усов.

"Суд об'єднав запити "Батьківщини", комуністів, ВО "Свобода", Народного Руху та багатьох інших в одну справу. Аргументуючи рішення тим, що активісти можуть спровокувати конфліктні ситуації, і влада не може цього допустити, суд заборонив проведення мирних акцій", - зазначив політик.

За словами Усова, таким чином влада позбавляє громадян їхнього конституційного права на мирні зібрання.

"Суд розглядав також заявки від організацій "Євреї за Ісуса", "Євреї проти Гурвіца", які під час судового засідання влаштували скандал, тим самим не давши суду розглядати справу по суті і спровокувавши винесення неправомірного рішення", - обурився бютівець.

У той же час Рівненський окружний адміністративний суд зобов’язав протестувальників демонтувати наметове містечко на центральній площі міста.

Таким чином увечері у понеділок суд задовольнив позов виконкому Рівненської міськради в особі міського голови Володимира Хомка до Комітету опору диктатурі в Рівненській області.

Міський голова вимагав згорнути наметове містечко на період із 23 до 29 серпня, мотивуючи це можливістю безладів та провокацій, які можуть створити небезпеку для присутніх на святі дітей.

Рішення Рівненського окружного адміністративного суду оголосила суддя Оксана Дудар.

Наметове містечко в Рівному було розташоване на центральній площі. Його організували низка опозиційних партій, які таким чином підтримують арештованих Юлію Тимошенко, Юрія Луценка, членів об’єднань "Свобода" та "Тризуб", а також затриманих учасників Податкового майдану.

Як повідомляється також, міська влада Харкова не дає можливості Комітетові опору диктатурі провести акцію до Дня Незалежності. Про це йдеться в заяві, розповсюдженій Комітетом.

Зокрема, 22 серпня 2011 року представники Комітету мали намір подати в Харківську міськраду повідомлення про проведення мітингу, присвяченого Дню Незалежності України.

"Однак, у порушення норм Конституції в прийнятті зазначеного повідомлення працівником відділу звернень юридичних осіб Харківської міськради Бодак Людмилою Вікторівною було відмовлено", - йдеться в заяві.
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » ПОЛІТИКА » ВЛАДА УКРАЇНИ » Комітет опору диктатурі
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: