Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 29.03.2024, 12:15
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » ПОЛІТИКА » Імперія проти України » 29 травня, неділя, Харків — День Героїв.
29 травня, неділя, Харків — День Героїв.
LesanaДата: Середа, 18.05.2011, 08:20 | Повідомлення # 1
Рядовий
Група: Друзья
Повідомлень: 14
Репутація: 8
Статус: Offline
Цей день — день вшанування всіх Героїв України-Руси. Лицарських князів і дружинників – творців Давньоруської Держави, захисників Європи від хижих азійських орд. Хоробрих Гетьманів і Кошових Отаманів, славних запорозьких козаків – борців за Волю Народу. Очистителів України від інородців — коліїв, гайдамаків, опришків. Учасників національно-визвольних змагань 20 ст. http://sd.org.ua/news.php?id=19835
 
justvisДата: Неділя, 22.05.2011, 19:53 | Повідомлення # 2
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
22 травня. Львів. Сьогодні, 22 травня, у Львові відзначали День героїв.

У Львові вшанували героїв української нації

Після урочистого покладання квітів біля пам'ятника Степанові Бандері була сформована колона. Вона складалася з ветеранів УПА, представників політичних, громадських та молодіжних організацій. На її чолі рухалася машина з гучномовцем через який розповідали про долю Симона Петлюри, Степана Бандери, Романа Шухевича.

Під час руху відбувалися зупинки із покладанням квітів до меморіальних таблиць Є. Коновальцю, Р. Шухевичу, Й. Сліпому, Р. Дашкевичу, пам'ятнику Жертвам комуністичних злочинів і біля тюрми на Лонцького. Почесті здійснювалися під музичний супровід військового оркестру. Рухаючись колона вигукувала патріотичні гасла: "Слава Україні – героям слава!", "Слава нації – смерть ворогам!", "Бандера, Шухевич – герої України!". Група молодих людей несла портрети із зображенням керівників і провадирів УПА.

Кінцевою зупинкою колони був проспект Свободи. Тут ветерани УПА під музику оркестру пройшлися урочистим маршем. Після цього відбулося урочисте покладання квітів до пам'ятника Т. Шевченку. Також тут відслужили і поминальну панахиду.

"Кожне покоління має своїх героїв, - сказав мер Львова Андрій Садовий. - Але, на жаль, в українців був і далі є внутрішній ворог – відсутність єдності. Поки ми не дозріємо щоб відкинути протиріччя і не об'єднаємось, ми не матимемо тої України, за яку боролися наші герої".

"Добре, шо у Львові відзначають такий день. Він має бути показовим для сходу нашої держави. Люди мають розуміти, що ми всі українці, а не вороги один одному. Нам потрібно об'єднуватися під одним прапором України. Саме за це боролися Бандера, Шухевич. Люди мають знати правду про них, а не слухати те, що каже Росія", - розповів учасник колони студент Петро Дрок.

Джерело газета.уа


http://justvis.at.ua
 
квіткаДата: Понеділок, 23.05.2011, 20:05 | Повідомлення # 3
Полковник
Група: Друзья
Повідомлень: 203
Репутація: 18
Статус: Offline
Під стінами Київського слідчого ізолятора відзначили День Героїв

23 травня українські патріоти вже традиційно відзначають День Героїв. Сьогоднішнє відзначення у столиці пройшло під стінами СІЗО, де знаходяться теперішні політв’язні поетеса Ганна Сінькова, затримана за акцію протесту біля пам’ятника Невідомому солдату, і активіст Податкового майдану Сергій Костаков. Організатором цьогорічної акції виступив Комітет визволення політв’язнів, в який входять представники близько десятка патріотичних партій і організацій.

На деревах біля СІЗО прикріпили портрети Ганни Сінькової, Сергія Костакова, а також тих, хто загинув від рук окупантів в минулому: Першого Голови Проводу Українських Націоналістів полковника Євгена Коновальця, поета і вченого, заступника Голови ОУН Олега Кандиби-Ольжича, поетеси, члена ОУН Олени Теліги, члена Української Військової Організації Ольги Басараб, Голови Народного Руху України В’ячеслава Чорновола.

За словами голови Комітету визволення політв’язнів, Члена КУН Миколи Коханівського, те, що сьогодні тут поряд портрети колишніх і теперішніх в’язнів сумління, доводить, що попри 20 років, які минули з часу відновлення Незалежності Української держави, нічого не змінилося. Режим внутрішньої окупації набирає силу. Не змінилися і методи протидії. Знову застосовують камери, образи, спроби залякування і морального тиску на самих в’язнів, їх рідних і тих, хто підтримує. Наприклад, сьогодні адвоката Ганни Сінькової слідчий, разом із абсолютно невідомими людьми, обшукали декілька разів.


- На жаль, ми сьогодні не зможемо наслідувати приклад французів, які свого часу взяли штурмом Бастилію,- каже Микола Коханівський. - Проте українці мають свої прекрасні приклади звитяги. Зокрема, варто згадати про повстання героїв Холодного Яру, яких також утримували в цьому СІЗО. Тоді, в 20-ті роки, вони змогли захопити і декілька годин утримували в’язницю. З іншого боку, сьогоднішня акція допомагає морально підтримати ув’язнених патріотів. Адже вони бачать, що про них не забули, а це найкраща моральна підтримка.


Попри те, що акція проходила в робочий час, під стінами СІЗО зібралося кількасот патріотів. До акції активно долучилася молодь. На імпровізованій сцені виступив легендарний гурт «Вій». Підтримати Ганну Сінькову прийшли представники «Братства» на чолі з лідером Дмитром Корчинським.

Під час короткого мітингу нагадали про історію Дня Героїв - свята, започаткованого членами ОУН у 40-і роки в день загибелі в Роттердамі полковника Євгена Коновальця. Оскільки травень сповнений чорними датами для українства – таємничої загибелі ідеолога українського націоналізму Миколи Міхновського, вбивства в Парижі Голови Директорії Української Народної Республіки Симона Петлюри, у цей день прийнято згадувати усіх патріотів, які поклали своє життя заради великої ідеї – відновлення незалежності Української держави.


На рідних землях відкрито відзначати День Героїв почали з 90-х років. Спершу відзначення мали суто меморіальне значення – вшанування полеглих героїв. Проте в останні роки ці відзначення набули іншого змісту. Адже за ґратами опинилася ціла когорта українських патріотів, яким не байдужа ситуація в країні і те, яким шляхом піде розвиток Українського державотворення. Тож у своєму слові під час цьогорічного Дня Героїв в’язень радянських таборів Василь Овсієнко нагадав гасло минулих десятиріч: «Не вір. Не бійся! Не проси! – Борись!» Воно не втратило актуальності і в наші дні.

Сергій БРУНЬ,

 
svetДата: Четвер, 20.10.2011, 14:14 | Повідомлення # 4
Полковник
Група: Друзья
Повідомлень: 171
Репутація: 12
Статус: Offline
От уже ж політично зрілі у нас Українці. На все здібні. Одного тільки не можуть, звільнити переходи метро ваід торгівців. Малі архітектурні форми ( магазинчики) зайняли зайняли третину переходу. Іншу частину зайняли пересічні торгівці- лотошники. А нам же де ходити? То можливо спочатку зайнятися переходами? Як ті переходи звільнити саме для прохожих?
 
justvisДата: Четвер, 20.10.2011, 22:07 | Повідомлення # 5
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
Це завдання для ГЕРОЇВ

http://justvis.at.ua
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » ПОЛІТИКА » Імперія проти України » 29 травня, неділя, Харків — День Героїв.
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: