Вітаю Вас Гість!
Понеділок, 20.05.2024, 11:06
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » ПОЛІТИКА » Імперія проти України » Москва інспірувала конфлікт з Чехією
Москва інспірувала конфлікт з Чехією
grozaДата: Середа, 18.05.2011, 09:02 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Чорновіл: скандал з Чехією організований проросійським крилом української влади

Глава комітету Верховної Ради у закордонних справах Тарас Чорновіл вважає, що дипломатичний конфлікт з Чехією "вдало змодельовано в Україну".

В інтерв'ю Deutsche Welle він сказав, що реакція Праги на висилку з України двох чеських аташе була абсолютно очікуваною.

На переконання Чорновола, чим ближче дата підписання угоди про асоціацію між Україною і Європейський Союзом, тим більше дипломатичних конфліктів буде в офіційного Києва з європейськими країнами, але вже з більш впливовими, ніж Чехія.

"Відносини між Україною і Чехією ставлять на рівень дипломатичного конфлікту. Це, безумовно, відгукнеться по структурам Євросоюзу і буде мати негативні наслідки для євроінтеграції Україні. А це, відповідно, буде мати велику користь для тих, хто сповідує принципи Митного союзу (з Росією, Білоруссю та Казахстаном). Це певні провокаційні дії, які задумані проросійським крилом української влади ", - вважає Чорновіл.

Парламентарій упевнений, що український екс-міністр Богдан Данилишин - це не причина напруги відносин України з Чехією , а лише зачіпка.

Крім того, за словами Чорновола, Міністерство закордонних справ України нібито навмисне затягує надання агреману новопризначеному послу Чехії в Україну.

Також Чорновіл нагадав, що комісар з питань розширення і політики сусідства Євросоюзу Штефан Фюле є представником Чехії.

Конфлікт з чеськими дипломатами Чорновіл називає провокацією, аналогічної до затримання в аеропорту "Бориспіль" керівника німецького Фонду ім. Конрада Аденауера Ніко Ланге напередодні візиту президента Віктора Януковича до Берліна.

Нагадаємо, 13 травня Міністерство закордонних справ України заявило, що два чеських дипломата оголошені в Україні персонами нон грата, тому що здійснювали шпигунську діяльність по збору інформації військово-технічного і військово-політичного характеру з обмеженим доступом.

Тим часом перший віце-прем'єр і глава чеського МЗС Карел Шварценберг висловив переконання, що ця дія України - відповідь на надання притулку в Чехії Богдану Данилишину - екс-міністра економіки України.

 
Київський форум УКРАЇНЦІ » ПОЛІТИКА » Імперія проти України » Москва інспірувала конфлікт з Чехією
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: