Вітаю Вас Гість!
Четвер, 25.04.2024, 11:52
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » ПОЛІТИКА » Імперія проти України » Табачник зросійщує українців
Табачник зросійщує українців
grozaДата: Середа, 18.05.2011, 09:33 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
18 травня, 2011 09:55 ▪ 17

Табачник надрукував українським школам російські букварі
Генеральна прокуратура виявила низку порушень у діяльності міністерства освіти щодо забезпечення шкіл підручниками.

Згідно з листом заступника генпрокурора Віктора Занфірова, у Міністерстві освіти не забезпечено належне виконання повноважень щодо випуску підручників та посібників для школярів.

Відповідна інформація міститься у відповіді на ім'я віце-спікера Миколи Томенка.

Так, загалом у 2010 році держзамовлення з видання підручників та навчальних посібників не виконано у кількості 171 тисячі примірників.

Випуск окремих підручників розпочато лише після 1 вересня 2010 року. Як наслідок, навчальну літературу для учнів 2, 5 та 10 класів доставлено із запізненням.

За даними Генпрокуратури, держзамовлення з підручників було сформовано неналежно, а пропозиції освітніх закладів щодо реальної потреби регіонів не враховувалися.

Так, букварів російською мовою надруковано на 65 тисяч примірників більше від потреби. Натомість українською мовою букварів випущено на 83,4% менше.

Зокрема, на 86,4 тисяч екземплярів більше від замовлень регіонів надруковано підручників «Вступ до історії України» для учнів 5 класів.

Проте підручників для учнів 2 класів замовлено та надруковано тільки 40,5% від фактичної потреби.

У команді Табачника стверджують, що такі проблеми були завжди.

«Ця ситуація повторюється рік у рік, так було й при Кремені, і при Вакарчуку. Не було ні одного міністра, при якім вчасно розвезли би книги», - сказав у коментарі «Українській правді» Максим Луцький, депутат-регіонал, який вважається близьким до Табачника.

«Сама процедура закупівлі підручників неправильна. Вона прив'язана до бюджетного процесу в країні. Спочатку в бюджеті затверджується сума на наступний рік на друк підручників. Потім Міносвіти оголошує конкурс авторів підручників, який триває місяць, далі конкурсна комісія відбирає переможця, потім - тендер на визначення тих, хто буде друкувати підручники, який триває два-три місяці. Потім - друк підручників, а потім - розвезення в обласні управління освіти», - розповів Луцький.

«І якщо немає ніяких махінацій на тендерах, коли деякі фірми спеціально їх зривають, то тільки в червні перераховують гроші на підрядника для друку підручників. І в найкращому разі можна встигнути на серпень надрукувати підручники», - додав Луцький.

Щодо друку букварів російською мовою більше від потреби, то, за словами Луцького, «політичного підтексту тут немає».

Як повідомлялось, тим часом, заступник міністра освіти Євген Суліма у своєму підручнику для вишів «Глобалістика» цитує терориста номер один Осаму Бен Ладена і лівійського диктатора Муамара Каддафі.

Крім того, міністерство освіти і науки, у відповідь на офіційний запит народного депутату від НУНС В’ячеслава Кириленко, відмовилося показати текст нового підручника з історії за 11 клас, який готується до друку.
Українська правда

Прикріплення: 0534150.jpg (139.7 Kb)
 
УКРАЇНЕЦЬДата: П`ятниця, 16.09.2011, 07:10 | Повідомлення # 2
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
Томенко: «русскій мір» ліквідовує сам сенс існування України
Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко вважає, що сьогодні одним з головних завдань для опозиції та громадськості є захист «українського світу» в Україні.

Як повідомили Тижню у прес-службі політика, про це Томенко сказав, відповідаючи на запитання кримських журналістів про те, наскільки правильним з точки зору державних чи національних інтересів є спроба зробити ледь не державною ідеологією так звану концепцію «русского мира», яку нав’язують сусідні держави, і яку активно підтримують багато високопосадовців в Уряді України.

Томенко заявив, що «це не просто шкодить національним інтересам, це ліквідовує сам сенс існування Української Держави». За його словами, поки що від цього рятує тільки те, що у владі конкурують різні стратегії: хтось будує «русский мир» і знайшов собі нового вождя замість Леніна і Сталіна в особі Патріарха Кирила. Хтось будує «донецкий мир» і, отримавши посаду в регіоні або в конкретному відомстві, звозить з донецької області всіх друзів і родичів, щоби максимально монополізувати вплив на даному напрямку діяльності. А хтось будує світ для «своїх людей», намагаючись максимально використати бюджетні кошти та повноваження для родичів, компаньйонів чи власних комерційних структур, йдеться в повідомленні.

Підсумовуючи, Томенко наголосив, що саме тому, одним з пріоритетів опозиції та громадськості сьогодні є захистити та здійснити український світ в Україні, як би це парадоксально не звучало.

«Сьогодні збереження українських цінностей, української культури, української мови є одним з головних пріоритетів та одним з головних завдань, яке мусить об’єднати всі демократичні політичні партії, що позиціонують себе як українські та європейські», - підкреслив він.

Нагадаємо, 14 вересня Міністр освіти і науки, молоді і спорту України Дмитро Табачник вважає, що перебування України в єдиному духовному просторі з Росією і розвиток культурних зв`язків не може загрожувати незалежності нашої держави.

У Херсоні заплановано 16 вересня відкрити «Кабинет Русского мира».
 
гілкаДата: П`ятниця, 16.09.2011, 21:16 | Повідомлення # 3
Генерал-майор
Група: Модераторы
Повідомлень: 333
Репутація: 51
Статус: Offline
Табачник яничар і моральний урод. Геть таких міністрів з уряду.
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » ПОЛІТИКА » Імперія проти України » Табачник зросійщує українців
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: