Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 26.04.2024, 00:06
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » ПОЛІТИКА » Імперія проти України » Шовіністи нон грата: явки, адреси, паролі
Шовіністи нон грата: явки, адреси, паролі
grozaДата: Понеділок, 01.08.2011, 16:33 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Одіозний депутат Держдуми вважає, що політиків в Україну потрібно ділити не на "проросійських" і "проєвропейських", а на "антиросійських" і "проукраїнських". Російський погляд на наші реалії - в ексклюзивному інтерв'ю ТСН.ua.

Сергій Марков за президентства Віктора Ющенка був персоною нон грата в Україні. Зараз же його не просто вільно пускають в нашу країну - йому аплодують стоячи кілька десятків депутатів Верховної Ради, яку він не так давно відвідував разом зі своїм колегою Костянтином Затуліним. Він не соромлячись, називає "печерними і вузьколобими" членів команди екс-президента. З нинішніх опозиціонерів російський політик з симпатією ставиться лише до Юлії Тимошенко. Правда, із застереженням: Тимошенко імпонує йому не як політик, а як жінка. Каже, що засмутиться, якщо її посадять.

Про це і не тільки Сергій Марков розповів в ексклюзивному інтерв'ю ТСН.ua .

- Минулого тижня в Україну гостював Московський патріарх Кирило. За останній рік він досить часто у нас буває і практично кожен раз зустрічається з офіційними особами держави. Як ви вважаєте, його візити - більшою мірою політичні чи пастирські?

- Візити патріарха Кирила, звичайно, перш за все, пастирські. Треба сказати, для патріарха Україні нічим не відрізняється від Росії. Кирило - не російський патріарх, він патріарх Російської православної церкви, частиною якої є й Україна, і Росія, і Білорусь. Це одна з найбільших церков сучасного світу. Інша справа - цей візит набуває політичний вимір, оскільки є політсили, спраглі розколу РПЦ.

- Але чи не здається вам, що патріарх Кирило надто нав'язливо намагається проповідувати свою ідею - об'єднати УПЦ під Московським патріархатом? Погодьтеся, це ж особиста справа українців, яка церква їм потрібна, якого патріархату ...

- Нічого подібного! Немає ніякої нав'язливості. На жаль, патріарх Кирил не може відвідувати Україна так часто, як цього хочуть українські парафіяни. Вони запрошують патріарха постійно, дуже хочуть його бачити. Не патріарх Кирило нав'язує Московський патріархат. Автокефальна церква, підтримувана нацистськими окупантами, філаретівський розкол, який ряд політиків називають Київським патріархатом, - все це спроби розколоти УПЦ. Вони намагаються позбавити українців їх бажання - зберегти православну єдність із РПЦ, з Московським патріархатів. І вони про це неодноразово говорили. Вони прекрасно розуміють, що першим кроком буде відділення УПЦ від РПЦ. Другий крок - перепідпорядкування її політично іншим центрам впливу, спочатку - Константинопольському патріарху, що знаходиться під контролям турецького уряду, або Папі Римському, як підпорядковані уніати. Люди це розуміють. Тому для українців патріарх Кирило - рятівник Києва від релігійної окупації з боку тих сил, які прагнуть розколу.

- Як у Росії на сьогоднішній день оцінюють політику президента Віктора Януковича? По-вашому, він веде себе більше як проросійський, або як проєвропейський президент?

- У Росії ставлення до Януковича ще не особливо сформовано. Громадська думка знаходиться в хиткому положенні. Що стосується мене особисто - людини, яка займається України дуже давно і щільно - моя думка про Януковича не змінилося за цей рік. Я ніколи не вважав його проросійським політиком. Він 100% проукраїнський президент. І у нас з ним будуть важкі переговори, тому що він буде торгуватися за українські інтереси. Але при цьому, це будуть переговори про співпрацю, а не з метою посварити наші народи. Я б назвав його українським економічним націоналістом і ідеологічним прагматиком. На відміну від Ющенка, який був ідеологічним націоналістом. Мені здається, ця ідея поділу українських політиків на "проросійських" і "проєвропейських" є помилковою. Є поділ на "антиросійських" і "проукраїнських". Природно, український інтерес полягає в тому, щоб мати максимально хороші відносини і з Росією, і з Євросоюзом, до чого власне і прагне Віктор Янукович. На відміну від Ющенка. У Європі такі, як Ющенко - це ненормально. Такі люди вважаються радикальними політиками, вони не присутні на перших ролях у державі. Звичайно, Україна вигідніше було вступити в Євросоюз, про це ніхто не сперечається. Але це неможливо. Євросоюз чітко сказав: найближчі 100 років Україну членом ЄС не буде. Але українська економіка не може розвиватися, не будучи членом якогось союзу. Тож оскільки Україна не пускають в Євросоюз, а Зона вільної торгівлі - це взагалі фількіна грамота, вона не передбачає вільної торгівлі, - Україна вкрай вигідно вступити до Митного союзу з Росією. Але Україні забороняють це.

- Хто?

- У першу чергу, США. І частково - Євросоюз.

- Чим загрожує Україні відмова від вступу до Митного союзу? У нас побоюються, що Росія закриє нам свої ринки ...

- Все дуже просто. Якщо Україна не вступає в ТЗ з Росією, це означає, що тисячу доларів, яку міг би покласти в кишеню кожен українець, громадяни України не отримають. Життя не погіршиться, але й не покращиться. Але так як олігархічні угруповання тримають свої капітали на Заході і там їм забороняють вступати в ТЗ з Росією, вони змушені слухатися. Що стосується закриття ринків - цього звичайно не станеться. З іншого боку, Зона вільної торгівлі з ЄС не вигідна Україна. Там, умовно кажучи, на 10% полегшується доступ українських товарів до Євросоюзу, і на 30% полегшується доступ товарів ЄС на ринки Україною. Це приблизно та ж модель, що була при вступі України до СОТ. Розкажу вам на прикладі: гарну дачу дешево добре купують, а погану дачу дорого купують погано. Ось у випадку з СОТ Україні купила погану дачу і дорого. Вільна економічна зона теж буде для України не дуже вдалою «купівлею». Але якщо буде полегшений ввезення імпортних товарів в Україну, Росія буде змушена захищатися від цих не українських, а, умовно кажучи, польських, румунських, болгарських товарів, які будуть поставлятися в Україну. Щоб Україна не використовували як території для контрабанди. Тобто, тут можуть виникнути проблеми. Але кардинального закриття російського ринку для України не відбудеться навіть у випадку не вступу України до ТЗ і підписання нею договору про Зону вільної торгівлі з ЄС.

- Сьогодні в Україну йде судовий процес над екс-прем'єром Тимошенко. Її звинувачують в тому, що вона підписала невигідні контракти щодо газу з Газпромом. У Росії співчувають Тимошенко або підтримують її?

- У Росії вважають судовий процес над Тимошенко внутрішнім українською справою, розбірками між елітами. Але те, що стосується підтримки Юлії Тимошенко - в українців сформувалося неадекватне уявлення про позицію Росії в цій справі. Так, на особистісному рівні ми їй співчуваємо. Прекрасна, дуже красива жінка, яскравий політик. У Росії популярна приказка: Тимошенко єдиний політик-чоловік в Україну. Але з точки зору політичної, зрозуміло, що саме Юлія Тимошенко намагалася заборонити російську мову на перервах у школах, саме Юлія Тимошенко виступала за те, щоб нацистських злочинців зробити героями Україні, саме вона підтримувала Віктора Ющенка, цього русофоба. Тому з політичної частини у нас відносин до неї дуже негативне. Як до особистості - вона симпатична, нам навіть шкода буде, якщо вона сяде. Але не думаю, що західні начальники дозволять посадити Тимошенко до в'язниці. Хоч би 45 разів було доведено, що вона винна.

- З вашої точки зору, чи контракти, укладені за участю прем'єра Тимошенко, настільки невигідні Україна і вигідні Росії, як вважає наша нинішня влада?

- Нам здається, що ці контракти є цілком ринковими, вони вигідні одночасно і Росії і Україна. Ціна газу для Україні обчислюється за абсолютно прозорим ринковим формулами. Вона еволюціонує, виходячи з цін на нафту.

- Не так давно ви і пан Затулін відвідали український парламент. Вам аплодували стоячи депутати від правлячої більшості. Чим ви заслужили такі почесті?

- Все дуже просто: ми є прихильниками максимальної дружби Росії та Україні. Ми робимо все, щоб відносини між нашими країнами розвивалися. Ми є противниками тих людей, які є противниками депутатів, які нам аплодували. Я маю на увазі вузьку групу печерних і вузьколобих націоналістів і русофобів, шанувальників нацистів, які представляють загрозу майбутньому Україна і російсько-українським відносинам. Тому нам вони аплодували стоячи, як союзникам.

- Кому з українських політиків аплодували б стоячи в Держдумі?

- Я впевнений, що стоячи у нас будуть аплодувати Віктору Януковичу, Миколі Азарову, Дмитру Табачнику, з депутатів - думаю, Вадиму Колесніченко, який б'ється за російську мову. Ну, це найвідоміші.

Розмовляла Наталія Мелещук
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » ПОЛІТИКА » Імперія проти України » Шовіністи нон грата: явки, адреси, паролі
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: