Вітаю Вас Гість!
Вівторок, 23.04.2024, 20:16
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » Юридичний форум » Виконавці » Борги наші
Борги наші
grozaДата: П`ятниця, 03.06.2011, 14:46 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Борги наші
Конституційний Суд дозволив держвиконавцям ламати двері житла боржників

Конституційний Суд визначив, що суди мають право задовольняти подання державних виконавців про примусове проникнення в житло для опису майна в рамках рішень про забезпечення цивільних позовів. Відповідне рішення було оголошено в залі засідань Конституційного Суду.

Конституційний Суд дійшов висновку, що частина 1 статті 376 (негайне виконання рішень) Цивільного процесуального кодексу у взаємозв'язку зі статтями 151-153 (регулюють прийняття судом рішення для забезпечення позову) варто розуміти так, що для виконання ухвали суду про забезпечення позову питання про примусове проникнення в житло або інше володіння боржника-фізичної особи або особи, у якої перебуває майно боржника або майно й кошти, що належать боржникові від інших осіб, вирішуються судом за місцезнаходженням житла або іншого володіння особи за поданням державного виконавця.

Суд також дійшов висновку, що такого роду дозволи судів не суперечать положенням Конституції про недоторканність житла, оскільки її положення дозволяють проникати в житло за мотивованим рішенням суду.

Нагадаємо, автор подання в Конституційний Суд, громадянка Ірина Синюгіна, вважає, що суди загальної юрисдикції по-різному застосовують частину 1 статті 376 Цивільного процесуального кодексу.

Крім цього, правозахисники заявляли, що новий закон про примусове виконання рішень суду щодо стягнення боргу передбачає заборону боржнику виїжджати за кордон, адміністративного оскарження дій державного виконавця, а арештоване майно продаватимуть на торгах практично за безцінь.

В Україні діє Цивільний процесуальний кодекс, прийнятий 2004 року.

Джерело
 
justvisДата: Четвер, 16.06.2011, 10:36 | Повідомлення # 2
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
Добре що хоч за рішенням суду...

http://justvis.at.ua
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » Юридичний форум » Виконавці » Борги наші
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: