Вітаю Вас Гість!
Субота, 20.04.2024, 01:05
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » ПОЛІТИКА » Мовна політика » Тільки українська. Інакше - до суду
Тільки українська. Інакше - до суду
grozaДата: П`ятниця, 29.06.2012, 22:11 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Інтерв'ю російською мовою привело голову облради до суду


Житель м. Миколаєва Анатолій Ільченко подав позов до суду до голови Миколаївської обласної ради Ігоря Дятлова, звинувативши його в тому, що він давав інтерв'ю радіостанції «Ера» російською мовою.

Про це УНІАН повідомили в прес-служби Миколаївської обласної ради.

За інформацією прес-служби, А.Ільченко в своєму позові вказує, що в інтерв'ю, яке прозвучало в ефірі радіостанції «Ера» 5 червня, ведучий ставив запитання І.Дятлову українською мовою, а Дятлов відповідав російською й не повторював їх українською. Тим самим, нібито, І.Дятлов порушив право А.Ільченка на отримання інформації українською мовою.

А.Ільченко вимагає зобов'язати голову облради утримуватися від використання російської мови «не одночасно з українською», а також надати йому інтерв'ю, що прозвучало в ефірі радіостанції «Ера», в перекладі українською мовою.

***

Відповідаючи на запитання журналістів щодо цього позову, І.Дятлов зазначив, що готовий до будь-якого рішення суду, «якщо це зніме проблему російської мови в Миколаєві».

Голова Миколаївської облради підкреслив, що вільно говорить як українською, так і російською мовами, а коли в область приїжджають іноземні делегації, то спілкується з ними англійською.

«Подібні позови сьогодні роз'єднують країну, - сказав І.Дятлов. - Я не згоден із А.Ільченком з однієї простої причини: ми не повинні шукати те, що нас роз'єднує. Давайте вільно говорити тими мовами, які нам зрозумілі, які сприймає суспільство, щоб у нас не виникало жодних проблем. Я вважаю, що у нас достатньо інших питань, якими треба займатися».

Позов розглядатиме Миколаївський окружний адміністративний суд. Незабаром буде призначено дату засідання.

***

У 2010 році Ленінський районний суд м. Миколаєва за позовом А.Ільченка виніс рішення, яким заборонив міському голові Миколаєва Володимиру Чайці використовувати в своїх публічних виступах будь-яку мову, окрім української.
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » ПОЛІТИКА » Мовна політика » Тільки українська. Інакше - до суду
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: