Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 00:19
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » Юридичний форум » Суди » А судді хто
А судді хто
УКРАЇНЕЦЬДата: Вівторок, 15.03.2011, 11:30 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
Онопенко вимагає арешту трьох суддів

У середу, 16 березня, під час засідання Комітету Верховної Ради з питань правосуддя буде розглянуто питання про надання згоди на арешт (взяття під варту) трьох суддів, які звинувачуються у корупції.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі народного депутата, голови Комітету ВР з питань правосуддя Сергія КІВАЛОВА.

Зокрема, це стосується судді Кодимського районного суду Одеської області Василя СЛЕДЯ та суддів Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області подружжя Віктора та Наталії КУЧЕРЕНКІВ.

Як свідчить подання Генеральної прокуратури України, внесене до Верховної Ради та підтримане головою Верховного Суду, В.КУЧЕРЕНКО, розглядаючи справи про адміпорушення, умисно називав порушникам завідомо завищені суми штрафів і приймав ці штрафи особисто, з рук у руки.

«Після цього виносив постанову про накладення на порушника мінімального штрафу та сплачував його. Різниця осідала у кишені хвацького судді. Матеріали справи свідчать про умисний системний характер суддівських оборудок. У такий спосіб суддя КУЧЕРЕНКО «виніс рішення» стосовно 56 осіб, заволодівши їхніми коштами у особливо великих розмірах. Н.КУЧЕРЕНКО, за інформацією слідчих, вимагала та отримала хабара у громадянки за «пом’якшення» вироку для її сина», - зазначається у повідомленні.

Суддя В.СЛЕДЬ звинувачується за п’ятьма статтями Кримінального кодексу України. Йому інкримінують вимагання та одержання хабара, тиск та залякування свідків, примушування їх до неправдивих свідчень у суді. Подання на арешт (взяття під варту) цього судді надійшло від судді Апеляційного суду Вінницької області, який розглядає справу відносно судді В.СЛЕДЯ.

За словами С.КІВАЛОВА, всі подання підтримав та вніс до Комітету з питань правосуддя голова Верховного Суду Василь ОНОПЕНКО.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, чому для суддів планують застосувати такий жорсткий запобіжний захід - арешт (взяття під варту), голова С.КІВАЛОВ повідомив, що у поданнях, що надійшли до Комітету ВР, зазначено, що попри висунуті суддям звинувачення, вони залишаються на роботі, розглядають справи та виносять рішення іменем України. Крім того, як встановлено у ході судового та досудового слідства, судді перешкоджають у встановленні істини у справі, не з’являються на допити, тиснуть та залякують свідків, внаслідок чого деякі з них вже змінили свої свідчення, побоюючись погроз з боку суддів.

«Комітет з питань правосуддя дійшов висновку, що подання, внесене головою ВСУ, відповідає Регламенту ВР та цілком може бути підтриманим» - констатував С.КІВАЛОВ.

 
максДата: Четвер, 17.03.2011, 10:49 | Повідомлення # 2
Рядовий
Група: Друзья
Повідомлень: 12
Репутація: 5
Статус: Offline
Зварич під арештом і що?
 
grozaДата: Середа, 23.03.2011, 09:04 | Повідомлення # 3
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
23.03.2011 09:35
У Донецьку п'яного суддю визнали невинним у смерті студентки

Прокуратура Донецької області визнала невинним голову місцевого суду Олександра Пушнова у смерті студентки Аліни Ліхтанської. Нагадаємо, 10 липня 2010 року у місті Торез Пушнов на своєму автомобілі Subaru Forester збив студентку, в результаті чого вона загинула.

"Три автотехнічні експертизи, проведені в Донецьку, зробили висновок, що моя дочка сама кинулася під колеса!" - повідомив Олександр Ліхтанський.

Днями батько загиблої дівчини отримав постанову про відмову в порушенні кримінальної справи за ст. 286 ч. 2 КК ("Порушення правил дорожнього руху, що спричинило смерть чи тяжке тілесне ушкодження"), яке карається ув'язненням на строк до 8 років. Слідчий з особливо важливих справ вважає, що суддя Пушнов не міг запобігти наїзду.

Аварія трапилася на вулиці Гагаріна, в центрі Тореза, на очах десятків свідків. У момент наїзду дівчина вийшла з магазину і почала переходити дорогу по пішохідному переходу.

Очевидці зазначили, що джип Пушнова рухався з великою швидкістю, а за кермом сидів його власник, який понад 10 років очолює Торезький міськсуд. Пушнов вийшов з водійського місця, подивився на потерпілу і зник з місця події, не чекаючи приїзду ДАІ та "швидкої допомоги". Спочатку слідство наполягало, що джипом керував не суддя, а його знайомий.

"До 17 серпня Олександра Пушнова навіть жодного разу не опитали, як ніби його там взагалі не було. Начальник міліції м. Тореза Артур Лихоліт твердив, що джипом керував такий собі Василь Гладуняк, і сам Гладуняк підтвердив це. А свідки скаржилися, що Торезька міліція тисне на них, змушуючи змінити свідчення ", - нагадує потерпілий.

Після того як у середині серпня кримінальну справу було передано до Донецька, слідство визнало, що аварію скоїв суддя. Але потім відбулися експертизи, що довели, що Пушнов не мав технічної можливості уникнути аварії.

"Експерти погодилися з твердженням підслідного, що він їхав зі швидкістю 45-60 км/год, хоча свідчення свідків - 80-100 км/год, - обурений потерпілий Ліхтанський.

"Проігнорували, що Пушнов був п'яний. Кров на аналіз у нього не взяли, але свідки бачили, що суддя ледве стояв і від нього йшов перегар. Не врахували, що суддя не надав допомогу моїй доньці. І що Аліна не бігла, а йшла по "зебрі"спокійним кроком у світлий час".

Аліна, якій 9 червня виповнилося 18 років, після аварії прожила тиждень і померла, не виходячи з коми. У неї було перебито основу черепа, і у випадку, якщо б дівчина вижила, вона б була паралізована.

В даний час 59-річний Пушнов продовжує працювати головою міськсуду в Торезі.

 
grozaДата: Вівторок, 29.03.2011, 13:22 | Повідомлення # 4
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Судді-коляднику ще довго "колядувати" в суді
Вівторок, 29 березня 2011, 14:01

Оболонський районний суд Києва завершить розгляд справи за обвинуваченням екс-судді Ігоря Зварича в хабарництві не раніше ніж через 2 місяці, тобто не раніше червня.

Таку думку висловив адвокат колишнього голови Львівського апеляційного адміністративного суду Станіслав Цветинський, повідомляє Обком з посиланням на Українські Новини.

Адвокат повідомив, що наразі складено графік судових засідань на квітень і на травень.

За словами адвоката, судовий розгляд справи перебував у стадії допиту свідків.

При цьому ще залишилося допитати велику частину свідків у справі.

Цветинський повідомив, що в середньому на місяць проходить по 8-10 засідань.

 
grozaДата: Середа, 13.04.2011, 10:09 | Повідомлення # 5
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
У Києві заарештували суддю за хабар у десять тисяч доларів

13 квітня 1911, 10:23

Служителі Феміди спіймали "на гарячому" співробітники СБУ спільно з Генеральною прокуратурою України під час отримання другої частини хабара в розмірі чотири тисяч доларів.

На хабарі попався суддя апеляційного суду. Фото СБУ

Оперативники встановили, що суддя Київського апеляційного адміністративного суду вимагав 10 тисяч доларів хабара за те, щоб задовольнити апеляційну скаргу в адміністративній справі про скасування рішення Вінницької адміністративного суду, яким було скасовано державну реєстрацію на земельну ділянку.

У злочинній схемі суддя використовував знайомого адвоката, через якого раніше було передано першу частину хабара в розмірі шість тисяч доларів США.

Під час затримання хабарника намагався втекти від правоохоронців на власному автомобілі, порушуючи правила дорожнього руху і заподіявши збитку декільком іншим автомобілям.

Генеральна прокуратура України вже порушила стосовно судді кримінальну справу. Слідство триває.

Днями міліція назвала найбільших київських хабарників . Середньому чиновникові в столиці потрібно "покласти на лапу" 29 тисяч гривень.

У рейтингу київських хабарників 2011 перше місце займає начальник служби ПММ українського контингенту в Косово, який протягом 2008-2009 року отримав з бази 1,2 мільйона літрів дизелю для потреб миротворців і передав його приватній фірмі за 59 800 євро.

 
УКРАЇНЕЦЬДата: Субота, 02.07.2011, 12:24 | Повідомлення # 6
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
А СУДДІ ХТО?

Із іномарки, яка на повному ходу врізалася в автомобіль родини Павлівих, виліз, похитуючись, чоловік у формі митника і давай поливати усіх брутальною лайкою. Його не зупинив навіть вигляд закривавленого обличчя дитини. Навпаки, бачачи перед собою ошелешених такою нахабністю людей, він почав залякувати усіх, називаючи себе прокурором. Це був Андрій Государський – майбутній суддя українського суду.



Нещодавно в ЗМІ була опублікована інформація про результати конкурсу кандидатів у судді. Серед тих, хто набрав найбільшу кількість балів виявилось багато дітей чинних керівників судів. Синки – мажори вже скоро вдягнуть мантії і будуть вершити долі простих українців. Одним з суддів за результатами конкурсу має стати син головаи Апеляційного суду Львівської області Валентина Государського – Андрій Государський. Про моральні якості цієї людини можна судити ось з цієї історії:

Великі синці і набряки під очима, струс мозку, спухле обличчя, засохла кров на місцях завданих травм. Навіть через кілька днів після пережитого у погляді неприхований переляк.

Дев'ятирічна Марина Павлів (ім'я і прізвище з етичних міркувань змінено - ред.), як зрештою і її батьки, не люблять згадувати ту аварію. Дитяча психіка вразлива, і дівчина ще довго прокидалася із плачем. А лікарі, надаючи першу допомогу на місці події і бачачи суцільно закривавлене лице, настійно рекомендували провести глибоке медичне обстеження - хтозна, які наслідки такого травмування.

Тоді Марина отримала, висловлюючись офіційною мовою, тілесні ушкодження середньої важкості. Співчуття батьки зустрічали усюди, куди зверталися за наданням допомоги. І тільки одна людина, користуючись їхньою заклопотаністю і прагнучи уникнути кримінальної відповідальності, підло виношувала підступні плани. Це - винний у цій трагедії - син голови Апеляційного суду Львівської області, працівник Мостиської митниці Андрій Государський.

Поки батьки опікувались здоров'ям Марини, він після консультування із законознавцем-батьком настрочив у прокуратуру заяву, яка своїм цинізмом здивувала навіть слідчих, що багато чого побачили на своєму віку. По суті з неї випливало, що Павліви ледь не цілий день тільки й ганялися Львівщиною за сином Государського, а потім… буквально підставили свою дочку під його автомобіль, аби вчинити розбійний напад на "нещасного". Повний абсурд, якби Государські не видавали це за правду!

"Я - прокурор, а ви - …"

Насправді сім'я Павлівів поверталася 26 липня 2008 року машиною додому. Марина сиділа на задньому сидінні. Біля автовокзалу на вул. Стрийській у Львові вони зупинилися на червоне світло, пропускаючи пішоходів. І раптом іззаду сильний удар. Машину рикошетом кинуло на передню. Скрегіт металу, шум, крики людей. Олег Павлів кинувся до Марини. Дівчина, уся закривавлена, втратила свідомість. Її витягли на свіже повітря. Випадкові свідки кинулися допомагати батькам надавати Марині допомогу.

В перші секунди аварії уся увага присутніх була прикута до травмованої дівчини. Однак винний сам нагадав про себе. Із іномарки, яка на повному ходу врізалася в автомобіль Павлівих, виліз, похитуючись, чоловік у формі митника і давай поливати усіх брутальною лайкою. Його не зупинив навіть вигляд закривавленого обличчя дитини. Навпаки, бачачи перед собою ошелешених такою нахабністю людей, він почав залякувати усіх, називаючи себе прокурором. Однак погрози викликали у свідків протилежну реакцію. Розлючені люди просто накинулися на нього і від розправи врятував наряд ДАІ, який, на диво, приїхав на місце події доволі оперативно - через кілька хвилин. Причому сам Олег Павлів доклався до того, аби не допустити самосуду.

Як і належить, був складений протокол, після чого сина Государського завезли на наркологічну експертизу. А далі? А далі був включений потужний механізм відмивання синочка від кримінальної відповідальності. За словами лікарів, які робили аналізи, Государський був у стані сильного алкогольного сп'яніння, а вміст алкоголю в крові становив 2,5 проміле. Про це, до речі, свідчила й неадекватна поведінка самого винного у аварії. Государський продовжував хамити, залякувати, телефонував прокуророві міста іншим високопосадовим особам. Однак пізніше журнал реєстрації із цими записами зник. Натомість з'явилася довідка, що він був абсолютно тверезим.

Хто проти Государського?

Прокурор міста, якому пере телефонував потерпілий, почав переконувати Павлівих відмовитися від порушення кримінальної справи, бо, мовляв, це є син голови Апеляційного суду Львівської області. Пан Олег, якого на той момент більше цікавив стан дочки, махнув рукою, най іде з Богом. Знав би він, чим обернеться таке милосердя.

Думаєте Государський подякував за порядність? За те, що Павліви допомогли врятувати його від самосуду? Чи поспішив відшкодувати завдану їм матеріальну і моральну шкоду? Не тут-то було! Не був би Государський Государським, якби не прагнув довести, хто на Львівщині господар.

Минуло півтора місяці і в міській прокуратурі з'явилась унікальна за цинізмом заява синка голови суду. Мовляв, він незрозуміло як зачепив авто Павлівів. Але (це треба ж було додуматися!) далі проти нього було задіяно справді "сплановану акцію": буцімто пан Олег із невідомими особами накинулися нещасного, зірвали золотий ланцюжок відібрали мобільний телефон, а після того ще й викрали з машини 1000 доларів. І - просить порушити проти Павліва кримінальну справу.

Прокуратура опинилася під шаленим тиском сімейки Государських. Сам батько - голова суду - активізувався, аби відмити синка від криміналу та ще й усім іншим показати, що проти них не слід навіть дмухати. Для Павліва настав чорний період. Лише тепер він усвідомив, якої фатальної помилки припустився, пошкодувавши сина Государського. Тепер вже йому довелось давати пояснення заляканим слідчим, що не він, а саме Государський у всьому винен. Ті акуратно усе записували, а тихцем радили найняти грамотного адвоката, бо, мовляв, сам голова обласного Апеляційного суду тисне на них, аби… запроторити пана Олега за грати.

Зам'яти за будь-яку ціну!

Пан Олег не став витрачатись на адвокатів, бо зрозумів, що на львівському рівні навряд чи хтось піде проти всемогутнього Государського. І звернувся за захистом до першого заступника голови Комітету ВРУ з питань правосуддя Юрія Кармазіна.

Юрій Кармазін на адресу прокурора Львівської області і начальника ГУ УМВСУ у Львівській області скерував депутатські звернення «Щодо перевірки фактів бездіяльності працівників ЛМУ ГУ МВС України у Львівській області при вирішенні питання про порушення кримінальної справи за фактом скоєння ДТП громадянином Государським А.В., внаслідок чого малолітня дитина отримала тілесні ушкодження середньої важкості, вирішення питання щодо негайного порушення кримінальної справи та притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності». У зверненні, зокрема, зазначалось, що "прокурор Львова у зговорі із Головою апеляційного суду Государським В.Ф. (а вони давні друзі) робили все для того, щоб незаконно звинуватити О. Павліва у скоєнні злочину".

Принципову позицію у цьому питанні зайняла обласна прокуратура, яка після проведеної перевірки відмовила в порушенні кримінальної справи проти Павліва. Думаєте голова суду заспокоївся? Якби ж! Валентин Государський включив усі свої зв'язки на столичному рівні, і вже Генеральна прокуратура витребувала матеріали і таки порушила справу… за розбійний напад на синка Государського. Ніби не дев'ятирічну закривавлену дитину на очах десятків свідків виносили з протараненої машини, а бідося синок-митник "стікав кров'ю" після начебто відібраного ланцюжка. А щоб, очевидно, Павлівим не кортіло більше до когось звертатися за захистом, розслідувати справу скерували в Чернівецьку обласну прокуратуру.

Повне знущання! Мало того, що сильно постраждала в аварії дочка, так їм ще влаштували ледь не щотижневі шістсоткілометрові поїздки до Чернівців і назад на виклики слідчих. Паралельно за вказівкою посадових осіб з Генпрокуратури було розпочато тотальні перевірки підприємства, яке очолює Павлів. Мета - дискредитувати перед бізнес-партнерами і припинити підприємницьку діяльність.

І знову за скеруванням Ю. Кармазіна з перевіркою фактів на Львівщину виїжджав головний консультант Комітету ВРУ Павло Барнацький. Павло Степанович встановив, що жодного розбійного нападу на сина Государського не було, а його заява в прокуратуру - спроба уникнути кримінальної відповідальності і зам'яти за будь-яку ціну невигідний для нього і його батька злочин.

Коли представникам Генеральної прокуратури на черговому засіданні Комітету ВРУ показали фото потерпілої Марини, то однозначно було прийнято рішення відкликати справу з Чернівецької облпрокуратури до Львова.

Наразі, - прокоментував Павло Барнацький, - Батьки Марини отримали скерування для проведення експертизи своєї дитини і підтвердження того, що в момент аварії вона отримала ушкодження середньої важкості. Представники Комітету, вивчивши матеріали, налаштовані рішуче довести цю справу до кінця і домогтися притягнення до кримінальної відповідальності сина Государського, а також вимагати зняти з посади голову Апеляційного суду Львівської області Валентина Государського, який остаточно дискредитував себе на посаді своїми протизаконними діями.

Як це не смішно, але синок Государського навіть не позбавлений прав...

Автор "Без Брехні" 2011-07-02
 
grozaДата: Середа, 13.07.2011, 08:58 | Повідомлення # 7
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Чи вийде у Кармазіна щось вибороти ?
 
MKCДата: Четвер, 14.07.2011, 10:21 | Повідомлення # 8
Підполковник
Група: Друзья
Повідомлень: 113
Репутація: 6
Статус: Offline
Суд звільнив з-під варти сина прокурора, який збив на смерть трьох жінок

Суд звільнив з-під варти Дмитра РУДЯ - сина прокурора, який збив у Дніпропетровську 20 жовтня 2010 року на смерть трьох жінок.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Запорізької області, відповідне рішення прийняв під час закритого судового засідання Хортицький районний суд Запоріжжя, в якому слухається дана резонансна кримінальна справа.

«Ухвалою Хортицького районного суду м. Запоріжжя клопотання адвоката жителя Дніпропетровська РУДЯ Д. про заміну підсудному запобіжного заходу з тримання під вартою на заставу задоволено в повному обсязі, хоча державний обвинувач проти задоволення клопотання заперечував», – повідомили в прес-службі, зазначивши, що відповідно до чинного Кримінально-процесуального кодексу України дана ухвала оскарженню не підлягає.

Як повідомляв УНІАН, Д.РУДЬ звинувачується в порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох чоловік (ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України). Як покарання ця стаття передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Уранці 20 жовтня 2010 року Д.РУДЬ, перебуваючи за кермом власного автомобіля "Тойота Прадо", в Дніпропетровську скоїв наїзд на трьох жінок, які внаслідок одержаних травм померли. Винуватець ДТП з місця події зник.
 
justvisДата: Понеділок, 24.10.2011, 14:14 | Повідомлення # 9
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
У Харкові суддя "погорів" на хабарі
Понеділок, 24 жовтня 2011, 13:35

Генеральна прокуратура порушила кримінальні справи щодо судді Харківського апеляційного адміністративного суду, який "погорів" на хабарі.

Як повідомляє прес-центр СБУ, служба викрила та припинила протиправну діяльність двох суддів Харківського апеляційного адміністративного суду та приватного адвоката, які вимагали у підприємця хабар.

"Винагорода" мала залишити в силі рішення попередньої судової інстанції щодо податкових зобов’язань на суму понад 1 мільйон гривень.

18 жовтня співробітники СБ України спільно з Генеральною прокуратурою затримали обох суддів "на гарячому" у той момент, коли адвокат, який був посередником, передавав їм гроші.

Під час обшуку у суддів вилучено 6 тисяч доларів хабара, а у адвоката – 2 тис. доларів, які він залишив собі у якості винагороди за посередництво.

Щодо судді та адвоката Генеральною прокуратурою України порушено кримінальні справи. Вирішується питання щодо порушення кримінальної справи стосовно другого судді Харківського апеляційного адміністративного суду.


http://justvis.at.ua
 
УКРАЇНЕЦЬДата: Вівторок, 15.11.2011, 14:48 | Повідомлення # 10
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
На Запоріжжі засуджено чергового суддю-колядника
15.11.2011

За дорученням Генеральної прокуратури України прокуратурою Запорізької області підтримано державне обвинувачення у справі стосовно С., судді Амур-Нижньодніпровського суду м. Дніпропетровська, який вчинив злочини, передбачені ч.2 ст.368, ч.1 ст.364, ч.1 ст.366 та ч.1 ст.154 Кримінального Кодексу України.

Як повідомили в прес-службі прокуратури Запорізької області, його визнано винним у тому, що він, будучи суддею Амур-Нижньодніпровського суду м. Дніпропетровська, під час розгляду кримінальної справи за обвинуваченням громадянки за ч.3 ст.212 КК України вимагав з неї хабар у розмірі 25000 грн. за вирішення питання щодо перекваліфікації її дій на менш тяжкий злочин та закриття кримінальної справи.

З метою реалізації свого злочинного наміру, зловживаючи наданими йому повноваженнями, з метою здійснення тиску на підсудну, не проводячи судових засідань, достовірно знаючи, що остання від явки до суду не ухилялась, виніс постанову про зміну їй запобіжного заходу на тримання під вартою та оголосив її розшук.

Використовуючи ці документи, суддя вимагав від підсудної скорішого вирішення питання щодо передачі йому хабара та примушував її до вступу у статевий зв’язок. Першу частину хабара у розмірі 10000 грн. суддя отримав 27 січня минулого року. Другу частину – 8 лютого того ж року та був затриманий під час передачі грошей.

Вироком Апеляційного суду Запорізької області від 11 листопада цього року суддю С. визнано винним у вчиненні злочинів та відповідно до вимог ч.1 ст.70 Кримінального Кодексу України засуджено до шести з половиною років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади строком на три роки з конфіскацією половини належного йому майна.
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » Юридичний форум » Суди » А судді хто
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: