Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 03.05.2024, 21:02
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » Юридичний форум » Суди » Степан Бандера
Степан Бандера
квіткаДата: Вівторок, 29.03.2011, 16:23 | Повідомлення # 1
Полковник
Група: Друзья
Повідомлень: 203
Репутація: 18
Статус: Offline
Суд щодо Бандери перенесли через хворобу судді

15:49, 29.03.2011

Вищий адміністративний суд переніс розгляд справи щодо позбавлення Степана Бандери звання Героя України, пояснивши це хворобою судді. Про це повідомив юрист «Нашої України» В’ячеслав Мартинюк, який представляє в суді сторону Президента України (2005-2010) Віктора Ющенка.

Мартинюк розповів, що сьогодні в суді до початку засідання з’явилося офіційне повідомлення, в якому йшлося про те, що розгляд справи стосовно Бандери переноситься на невизначений термін через хворобу судді Леонтович, яка веде цю справу, повідомили ZAXID.NET у прес-службі «Нашої України».

Юрист не виключає, що хвороба судді - це лише привід для того, щоб перенести розгляд справи до моменту розгляду аналогічної справи стосовно Романа Шухевича.

Він також не виключає ймовірності, що справу перенесено у зв’язку з тим, що колегія суддів не хоче брати на себе відповідальність за таке рішення.

Мартинюк підкреслив: «Рішення двох попередніх судів щодо Степана Бандери є незаконним і необґрунтованим, ухваленими з численними порушеннями норм матеріального та процесуального права. Окрім того воно носить політичний характер, що є доказом того, що судова система останнім часом стає дедалі більш залежною від вказівок Адміністрації президента».

Нагадаємо, сьогодні, 29 березня, Вищий адміністративний суд України мав розглядати касаційну скаргу у справі про визнання протиправним указу президента 2005-2010 рр Віктора Ющенка про присвоєння звання Героя України Степану Бандері. Віктор Ющенко звернувся до ВАСУ з касаційною скаргою, в якій вимагав скасувати рішення суду першої інстанції та апеляційної інстанції, і відмовити у позові Оленцевичу.

Ще у квітні 2010 р. Донецький окружний адміністративний суд ухвалив політичне рішення про визнання недійсним Указу Президента України Віктора Ющенка «Про присвоєння Степану Бандері звання Герой України». 23 червня 2010 р. Донецький апеляційний адміністративний суд залишив це протиправне рішення у силі.

 
Київський форум УКРАЇНЦІ » Юридичний форум » Суди » Степан Бандера
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: