Вітаю Вас Гість!
Четвер, 25.04.2024, 08:02
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » Юридичний форум » Суди » Microsoft воює з українськими компаніями через суд
Microsoft воює з українськими компаніями через суд
УКРАЇНЕЦЬДата: Вівторок, 19.04.2011, 13:50 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
Microsoft воює з українськими компаніями через суд
19 квітня 2011
|

У виробництві різних судів України знаходиться більше 70 справ, пов'язаних з порушенням авторських прав корпорації Microsoft, повідомляє Фокус. З них 50 - кримінальні та більше 20 господарські.

Протягом лютого-березня цього року правоохоронні органи України провели 59 перевірок підприємств та організацій на предмет дотримання законодавства у сфері захисту інтелектуальної власності.

Партнер юридичної компанії «Лексфор», яка представляє інтереси корпорації Microsoft, Владислав Шаповал повідомив, що компанія направила на адресу МВС 39 заяв про порушення авторських прав Microsoft. 31 з них - стосовно підприємств-користувачів неліцензійного ПЗ, 4 заяви стосувалися розповсюджувачів піратських дисків, 2 - установки неліцензійного ПЗ на комп'ютери і 2 - порушення авторських прав Microsoft Інтернет-провайдерами.

Відомо, що це івано-франківський та одеський провайдери - ЛАН енд НІ і Лан-Телеком, на серверах яких співробітники МВС виявили піратські копії ПЗ Microsoft.

У рамках порушених кримінальних справ представник Microsoft заявив 14 цивільних позовів (6 - проти кінцевих користувачів, 3 - проти розповсюджувачів дисків та 5 - проти установників піратських програм).

Також Microsoft звинувачує відразу три великі українські роздрібні мережі - Алло, Diawest і Технополіс у продажу неліцензійного програмного забезпечення. Як з'ясувала IT-компанія завдяки програмі «таємний покупець», яка регулярно проводиться по всій Україні, продавці зазначених мереж пропонують покупцям встановити на комп'ютери піратське програмне забезпечення.

Згідно з даними Microsoft, рівень використання піратського ПЗ в Україні становить 85%. Тобто на 85 комп'ютерах з 100 встановлені неліцензійні програмні продукти. Вартість же всього неліцензійного ПЗ на українських комп'ютерах в Microsoft оцінюють в $ 272 млн.

 
Київський форум УКРАЇНЦІ » Юридичний форум » Суди » Microsoft воює з українськими компаніями через суд
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: