Вітаю Вас Гість!
Субота, 20.04.2024, 15:03
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » Юридичний форум » Суди » Табачник проти "Розточчя"
Табачник проти "Розточчя"
УКРАЇНЕЦЬДата: Четвер, 28.04.2011, 08:58 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
Табачник подав касаційну скаргу стосовно заповідника на Львівщині

Міністерство освіти і науки України (міністр Дмитро Табачник) подало касаційну скаргу у Вищий адміністративний суд України на постанову Окружного адміністративного суду міста Києва від 13 січня 2011 року та ухвалу Київського апеляційного адміністративного суду від 10 березня 2011 року.

Йдеться про справу за позовом Благодійного фонду Дніпровського району м. Києва «Київський еколого-культурний центр», Громадської еколого-правової організації «ЕкоПраво-Київ» до Міносвіти і науки України стосовно Природного заповідника «Розточчя», що у Львівській області. Про це повідомив сьогодні, 28 квітня, власкорові ЗІКу директор Київського еколого-культурного центру, заслужений природоохоронець України Володимир Борейко.

З його слів, коли саме розпочнеться судове засідання, йому наразі не відомо, але про хід судових засідань він обов’язково інформуватиме ЗІК.

Нагадаємо, що Київський еколого-культурний центр та «ЕкоПраво-Київ» звернулися у суд з позовом до міністра освіти й науки України Дмитра Табачника – стосовно його наказу за №1032 «Про реорганізацію Природного заповідника «Розточчя» при Національному лісотехнічному університеті України», яким зобов’язано припинити юридичну особу «Природний заповідник «Розточчя» (Львівська обл., Яворівський район, с. м. т. Івано-Франкове) шляхом його реорганізації у структурний підрозділ зазначеного університету. У судовому засіданні взяли участь представники Природного заповідника «Розточчя» при Національному лісотехнічному університеті України.

За інформацією директора Київського еколого-культурного центру, причиною позову послужило те, що 1 листопада 2010 року міністр освіти і науки України Д. Табачник підписав наказ за №1032 «Про реорганізацію Природного заповідника «Розточчя» при Національному лісотехнічному університеті України», яким зобов’язано припинити юридичну особу «Природний заповідник «Розточчя» шляхом його реорганізації у структурний підрозділ університету.

В. Борейко вважає, що цим наказом міністр освіти і науки України Дмитро Табачник грубо порушив ст. 5 Закону України «Про природно-заповідний фонд України», згідно з якою природні заповідники в нашій державі є юридичними особами, а також – ст. ст. 51, 52, 53, 54 цього Закону, згідно з якими реорганізація заповідників відбувається за згодою між Мінприроди України і не за допомогою наказу міністра, а указом Президента України.

Окружний адміністративний суд міста Києва скасував наказ міністра освіти та науки України Дмитра Табачника за №1032 «Про реорганізацію Природного заповідника «Розточчя» при Національному лісотехнічному університеті України»,.

А 10 березня у Києві розпочався новий судовий процес – за апеляційною заявою Міністерства освіти й науки України стосовно Природного заповідника.

Як заявив ЗІКу директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко, судова повістка стала несподіванкою для природоохронців, які були переконані, що Міносвіти зрозуміло свою помилку опісля першого судового процесу.

І цей процес міністр Дмитро Табачник, який задумав реорганізувати цю потужну природоохоронну структуру не лише в Галичині, а й Європі, – програв.

Апеляційний суд залишив без змін ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва, який скасував наказ міністра освіти та науки за №1032.

 
Київський форум УКРАЇНЦІ » Юридичний форум » Суди » Табачник проти "Розточчя"
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: