Вітаю Вас Гість!
Четвер, 25.04.2024, 09:41
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » Юридичний форум » Суди » Тимошенко проти Фірташа
Тимошенко проти Фірташа
УКРАЇНЕЦЬДата: П`ятниця, 29.04.2011, 13:51 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
29.04.2011 14:31

Суд Нью-Йорка вимагає від Фірташа відповісти на звинувачення Тимошенко

Суд Південного округу Нью-Йорка направив співзасновнику газового трейдера RosUkrEnergo (RUE) Дмитру Фірташу повістку з вимогою відповісти на звинувачення, викладені у позові екс-прем'єра України Юлії Тимошенко.

Згідно з копією повістки, вона датована 26 квітня.

Відповідно до документа, Фірташ повинен направити свою відповідь протягом 21 дня після дня отримання повістки Тимошенко або її повіреному McCallion & Associates LLP, а також суду.

Позивачами виступають Тимошенко і низка інших осіб з колишньої виконавчої влади України, які побажали залишитися невідомими через, як зазначено в документі, переслідування, що ведеться проти них новою адміністрацією.

Відповідачами за позовом є Фірташ, швейцарський газовий трейдер RosUkrEnergo (RUE) та інші неназвані або поки невідомі особи і компанії, що допомагали відповідачам.

Тимошенко заявляє, що "Нафтогаз України" за домовленістю з "Газпромом" законно отримав 11 млрд куб.м природного газу, що раніше належав RosUkrEnergo. На її думку, після перемоги Віктора Януковича на президентських виборах на початку 2010 року позиція "Нафтогазу" в ініційованому RosUkrEnergo арбітражному процесі в Стокгольмі змінилася на 180%.

Екс-прем'єр зазначає, що колеги (associate) Фірташа були призначені на посади у владі, називаючи серед них міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Бойко, голову Адміністрації президента Сергія Льовочкіна і главу СБУ Валерія Хорошковського.

Тимошенко стверджує, що зміна влади і скасування конституційної реформи 2004 року призвели до скорочення незалежності українських судів, в результаті підтвердили рішення Стокгольмського арбітражу про повернення "Нафтогазом" RosUkrEnergo 12,1 млрд куб. м природного газу ринковою вартістю $ 3,5 млрд.

Позивач, серед іншого, вказує на порушення справ стосовно родичів голови Верховного суду Василя Онопенка.

Екс-прем'єр також стверджує, що Фірташ використовував отримані кошти на покупку мінімум трьох азотних підприємств України, створюючи можливу монополію, яка створює гарні позиції для скупки агроземель, а також надав $ 600 млн на виконання опціону на придбання у Хорошковського медіахолдингу "Інтер".

Тимошенко розписалася під позовом 12 квітня.

Фірташ пізно ввечері 27 квітня повідомив, що не отримував ніяких документів від американських судових органів.

 
MKCДата: Середа, 11.05.2011, 20:43 | Повідомлення # 2
Підполковник
Група: Друзья
Повідомлень: 113
Репутація: 6
Статус: Offline
Тимошенко закликає всіх приєднатися до позову проти Фірташа
11.05.2011

Лідер партії «Батьківщина», колишній прем’єр Юлія Тимошенко закликає українців приєднуватися до позову, який вона та кілька депутатів її фракції подали в Сполучених Штатах проти компанії «РосУкрЕнерго».

«За американськими законами дозволяється, щоб цей позов був колективний. Враховуючи, що всі люди України постраждали від оборудки з Фірташем, бо всім їм підвищили ціни на газ і тепло, ми будемо звертатися до народу України, всіх, хто хоче, може долучитися», – заявила Юлія Тимошенко в інтерв’ю журналістам після того, як залишила залу засідань Печерського райсуду Києва, де розглядалася її скарга про незаконність порушення проти неї кримінальної справи щодо газових угод 2009 року.

Тимошенко заявила, що якщо в нью-йоркському суді, де вона має намір свідчити, буде доведено, що в Стокгольмському арбітражному суді відбулася «змова», то компанія Дмитра Фірташа буде змушена повернути втричі більше, ніж сума контракту між «РосУкрЕнерго» і «Нафтогаз України».

Тимошенко стверджує, що зміна влади і скасування конституційної реформи 2004 року призвели до скорочення незалежності українських судів, які в результаті підтвердили рішення Стокгольмського арбітражу про повернення «Нафтогазом» «РосУкрЕнерго»12,1 мільярда кубометрів природного газу ринковою вартістю3,5 мільярда американських доларів.

8 червня 2010 року Стокгольмський арбітражний суд задовольнив позов «РосУкрЕнерго» до «Нафтогазу» про незаконне розмитнення 11 мільярдів кубометрів газу. Суд постановив повернути газ РУЕ, а також повернути додатково 1,1 мільярда кубів газу в якості компенсації за порушення умов контракту.

19 липня 2010 року компанія РУЕ звернулася до Шевченківського районного суду Києва з клопотанням про примусове виконання рішення Стокгольмського арбітражного суду від 8 червня 2010 року.

24 листопада минулого року Верховний суд України підтвердив рішення Шевченківського районного суду Києва від 13 серпня і Апеляційного суду Києва від 17 вересня, якими було підтверджено правомірність рішення Стокгольмського арбітражного суду від 8 червня 2010 року, відповідно до якого «Нафтогаз» зобов'язаний повернути компанії 11 мільярдів кубометрів газу і виплатити штраф у товарній формі в розмірі 1,1 мільярда кубів газу.

 
Київський форум УКРАЇНЦІ » Юридичний форум » Суди » Тимошенко проти Фірташа
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: