Вітаю Вас Гість!
Середа, 24.04.2024, 06:35
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » Юридичний форум » Суди » Землі Києва
Землі Києва
MKCДата: Вівторок, 17.05.2011, 17:48 | Повідомлення # 1
Підполковник
Група: Друзья
Повідомлень: 113
Репутація: 6
Статус: Offline
Суд повернув Києву майже сто гектарів землі

Події, сьогодні о 17:33

ГПУ домоглася скасування незаконних рішень про передачу Київрадою обслуговуючим кооперативам майже ста гектарів земель у Голосіївському районі.

Про це повідомили в прес-службі ГПУ

Так, рішенням Київської міської ради від 1 жовтня 2007 року всупереч вимогам Земельного та Житлового кодексів України передано вказаному кооперативу земельні ділянки на вул. Академіка Заболотного у Голосіївському районі площею 98,01 га, у тому числі 92,82 га безоплатно у приватну власність для будівництва житла та 5,19 га в довгострокову оренду для рекреаційних цілей та благоустрою території.

При цьому засновниками цього кооперативу були лише чотири фізичні особи, які не потребували поліпшення житлових умов. У подальшому вказаний кооператив передав земельну ділянку, яка була надана йому у приватну власність, до статутного фонду інших товариств.

З огляду на порушення чинного законодавства, Генеральною прокуратурою України до господарського суду м. Києва пред'явлено позов, який 16 травня 2011 року судом задоволено.

Визнано недійсними зазначене рішення Київської міської ради, державні акти на землю та визнано відсутність у вказаного кооперативу та подальших набувачів права власності на ці земельні ділянки.

З урахуванням попередніх судових рішень за позовами Генеральної прокуратури України скасовано незаконні рішення Київської міської ради про передачу обслуговуючим кооперативам понад 1200 га земель, розташованих у Голосіївському районі м. Києва, вартістю понад 1,8 млрд. грн.

 
Київський форум УКРАЇНЦІ » Юридичний форум » Суди » Землі Києва
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: