Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 29.03.2024, 13:21
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » Юридичний форум » Суди » Європейський суд (з прав людини)
Європейський суд
grozaДата: Субота, 02.07.2011, 11:46 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Європейський суд хоче, щоб українці менше жалілися
Голова Європейського суду з прав людини Жан-Поль Коста сподівається на зменшення кількості скарг, які громадяни України подають до суду у зв'язку з порушенням їхніх прав. Про це він заявив на прес-конференції.

«Я сподіваюся, що кількість заяв буде зменшуватися в майбутньому», - зазначив він.

З його слів, зараз у Європейському суді з прав людини знаходиться близько 11 тис скарг з України, що становить 8% усіх справ із 47 країн Європи.

Коста зазначив, що велика кількість заяв, зокрема, свідчить про те, що українці ознайомлені з Європейською конвенцією з прав людини, і тому в них з'являється багато підстав для звернення до Європейського суду.

Зокрема, Європейський суд з прав людини готовий надати юридичну і технічну допомогу Україні у виконанні нею зобов'язань з дотримання прав громадян відповідно до Європейської конвенції з прав людини.

А лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко звернулася до Європейського суду з прав людини щодо неправомірності порушення проти неї кримінальних справ.

Європейський суд з прав людини почав розглядати позов екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Окрім цього, Європейський суд з прав людини зобов'язав Україну виплатити 35 тис. євро компенсації за моральні збитки і 13,6 тис. євро компенсації судових витрат громадянинові 29-річному Івану Нечипоруку, який відбуває ув'язнення у Коломиї (Івано-Франківська область), і його дружині 30-річній Наталії Йонкало, яка проживає в Харкові, за неправомірне поводження з ними у відділенні міліції в Хмельницькому.
 
grozaДата: Вівторок, 05.07.2011, 11:43 | Повідомлення # 2
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Улюблений суд українців очолив британець
Понеділок, 04 липня 2011, 22:37

Суддя з Великобританії Ніколас Братца став новим главою Європейського суду з прав людини.

Про це стало відомо за результатами таємного голосування, яке відбулося в понеділок у штаб-квартирі авторитетного міжнародного інституту у французькому Страсбурзі.

"Сер Ніколас повинен приступити до виконання своїх обов'язків 4 листопада 2011 року", - повідомляє "Ехо Москви".

"Наприкінці року нинішньому главі Євросуду французу Жан-Поля Коста виповнюється 70 років, це граничний вік, допустимий для даної посади", - уточнили в суді.

Випускник престижного Оксфордського університету, 66-річний Братца до недавнього часу займав пост віце-президента Євросуду.

Він почав кар'єру в Страсбурзі наприкінці 1998 року.
 
justvisДата: Середа, 17.08.2011, 09:11 | Повідомлення # 3
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
Європейський суд зобов’язав Україну сплатити 48 тис. євро чоловіку, якого побила міліція

Україна має сплатити 48 тисяч євро жителю Хмельницького Іванові Нечипоруку, якого у 2004-го року міліція затримала за зберігання наркотиків, а згодом «вибила» зізнання у вбивстві. Таке рішення виніс Європейський суд з прав людини.

Як повідомляється, Україна має сплатити чоловікові 35 тисяч євро моральних збитків за катування в міліції та ще 14 тисяч за судові витрати.

Наразі Нечипорук перебуває колонії номер 41 у Прикарпатті.

13-го березня 2004-го у Хмельницькому невідомі напали на місцевого бізнесмена та вбили його матір. У зловмисниках той упізнав Нечипорука з товаришем. Невдовзі правоохоронці запросили Нечипорука до відділу на допит в іншій справі, повідомляє ТСН.

У відділку, за словами чоловіка, йому підкинули наркотики, а потім звинуватили у вбивстві. Коли Нечипорук відмовився писати зізнання, його почали «вибивати».

За словами чоловіка, його били, душили подушкою, катувати струмом. Коли це не спрацювало, почали погрожувати вагітній дружині. Лише тоді Нечипорук підписав одразу кілька зізнань різного змісту.

Постраждалий також зняв побої. Проте хмельницькі судові експерти, за словами адвоката Нечипорука Галини Берегової, заявили, що установити причини появи синців не можуть – у них немає методики визначення ран від електричного струму.

Адвокат зазначила, що це не єдине порушення, продовжує адвокат. Прокуратура кілька разів відмовлялася порушувати справу через жорстоке поводження з Іваном. На бік Нечипорука пристав лише хмельницький суд, де не побачили доказів його причетності до вбивства. Але 2006-го Алепяційний суд Тернополя таки визнав Івана винним та дав 15 років ув’язнення.

Почути позицію суду чи правоохоронних органів журналістам не вдалося – численні інформаційні запити так і залишилися без відповіді. Натомість, сам Нечипорук вірить, що після рішення Європейського суду український Верховний суд перегляне його справу.


http://justvis.at.ua
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » Юридичний форум » Суди » Європейський суд (з прав людини)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: