Вітаю Вас Гість!
Вівторок, 16.04.2024, 10:11
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » Юридичний форум » Суди » Кірєєвщина (без права на захист)
Кірєєвщина
УКРАЇНЕЦЬДата: Понеділок, 18.07.2011, 13:31 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
ТИМОШЕНКО ВИГНАЛИ. Її не спитали
П'ятниця, 15 липня 2011

Суддя Родіон Кірєєв видалив екс-прем'єра Юлії Тимошенко з зали суду.

Про це він оголосив на засіданні суду.
Він закрив рот Тимошенко, коли вона оголошувала Заяву про відвід судді
і коли вона оголошувала клопотання про залучення захисників.
Висловитися Тимошенко про можливість її вилучення суддя заборонив.
Тимошенко зацитувала статтю КПК про неможливість розгляду справи у її відсутності.
"Суд, заслухавши думку учасників засідання… Постановив видалити Тимошенко з зали на одне судове засідання", - заявив Кірєєв.

Після її видалення, засідання продовжилось. Питання про можливість розгляду справи прокурорською трійкою без сторони підсудної на обговорення не ставилось і не вирішувалось. У засідання присутні лише суддя та чотири прокурори. Оскільки Тимошенко не встигла заявити про нових адвокатів, процес триває без присутності сторони захисту взагалі.
Виглядає так, що такий сценарій для Кірєєва ретельно готували.
Все, що могло пропонуватися стороною обвинуваченої похєрили і зачитують обвинувальний висновок

Додано (18.07.2011, 14:31)
---------------------------------------------
Суддя вигнав Власенка назавжди

Головуючий на судовому засіданні Печерського районного суду Києва Родіон КІРЄЄВ ухвалив рішення про видалення народного депутата України Сергія ВЛАСЕНКА із зали суду до завершення розгляду справи, порушеної проти екс-прем’єра Юлії ТИМОШЕНКО за фактом перевищення службових повноважень під підписанні газових угод.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення суддя Р.КІРЄЄВ ухвалив на місці, не оголошуючи перерву у судовому засіданні.

«Не дивлячись на неодноразові звернення до народного депутата Сергія ВЛАСЕНКА щодо беззаперечного дотримання правил, зараз вчиняються дії на зрив судового процесу», - сказав Р.КІРЄЄВ.

Відразу після оголошення цього рішення присутні у судовому залі почали скандувати «Ганьба!».

Народний депутат України Сергій САС зазначив, що видалення із судової зали народних депутатів України не передбачено жодним законом.

У свою чергу, С.ВЛАСЕНКО додав, що згідно з Кодексом про адміністративні правопорушення суддя має право застосувати лише адміністративне покарання, тобто стягнути штраф.

Після цього Р.КІРЄЄВ оголосив перерву у засіданні суду на 15 хвилин.

С.ВЛАСЕНКО залишив залу засідання.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 18 липня, суддя Р.КІРЄЄВ ухвалив рішення про усунення С.ВЛАСЕНКА від захисту у справі, порушеної проти Ю.ТИМОШЕНКО.

Таке рішення суддя ухвалив у зв`язку з систематичним порушенням С.ВЛАСЕНКОМ встановленого порядку ведення судового засідання. Крім того, в рішенні суду вказується, що С.ВЛАСЕНКО «постійно зловживає недостойними висловлюваннями на адресу суду».

Це рішення суду оскарженню не підлягає.

Також суддя Р.КІРЄЄВ вважає за доцільне звернутися до Комітету Верховної Ради з питань регламенту та депутатської етики з приводу системного порушення С.ВЛАСЕНКОМ норм моралі та порушення встановленого порядку в судовому розгляді справи та неповаги до суду.

У своєму рішення головуючий на засіданні також рекомендує Вищій кваліфікаційній комісії адвокатури при Кабінеті міністрів України розглянути питання про позбавлення С.ВЛАСЕНКА ліцензії на адвокатську діяльність.

За словами Р.КІРЄЄВА, це рішення суду може бути оскаржено в Апеляційному суді Києва протягом 15 днів.

Повідомлення відредагував УКРАЇНЕЦЬ - П`ятниця, 15.07.2011, 10:27
 
grozaДата: Понеділок, 18.07.2011, 21:40 | Повідомлення # 2
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Свавілля тотальне ! Повний правовий нігілізм !
 
УКРАЇНЕЦЬДата: Понеділок, 18.07.2011, 21:41 | Повідомлення # 3
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
Правовий дебілізм

Юрист: беззаконня в Печерському суді досягло апогею

Лідер громадянського об`єднання «Новий Київ», глава Соціально-християнської партії Зорян ШКІРЯК заявляє, що суд над екс-прем`єром Юлією ТИМОШЕНКО перетворився на «суцільну політичну клоунаду».

Як повідомили УНІАН у прес-службі політика, про це З.ШКІРЯК сказав, коментуючи своє видалення із залу суду під час процесу над лідером «Батьківщини», екс-прем`єром України.

«Беззаконня в Печерському суді досягло свого апогею. Все, що там відбувається, це вже не правовий нігілізм, це суцільний правовий дебілізм», - вважає З.ШКІРЯК.

«Те, що відбувається на сьогоднішньому засіданні, ще раз показало, що цей процес не має нічого спільного з нормами елементарного судочинства. Це одна суцільна політична клоунада. Я вже мовчу про тотальне порушення суддею Родіоном КІРЄЄВИМ норм Конституції України, а також норм КПК України. І видалення Сергія ВЛАСЕНКА, і відвертий терор проти Юлії ТИМОШЕНКО в частині позбавлення її можливості захищатися свідчать про те, що вирок суду вже написано в Адміністрації Президента і затверджено ЯНУКОВИЧЕМ", - упевнений лідер «Нового Києва».

Щодо свого видалення із залу суду З.ШКІРЯК сказав, що сьогодні такі дії Р.КІРЄЄВА вже нікого не дивують, а, по суті, навіть смішать, хоча це і «сміх крізь сльози».

«Мене вже нічого не дивує в цьому судилищі. Я спокійно поставився до такого рішення цього юридичного «вундеркінда». Але коли КІРЄЄВ наказав мене видалити із залу, як громадянин України, як юрист, я попросив мотивувати це рішення хоч якоюсь нормою чинного законодавства. Не можна видалити людину із залу без причини, це нонсенс", - відзначив З.ШКІРЯК, підкресливши, що відповіді не одержав.

"Як виявилося, на мене вказав охоронець за нібито дуже бурхливі оплески новому адвокату ТИМОШЕНКО. Напевно, йому сподобалася моя сорочка. Хоча я підтверджую, що виступ адвоката СІРОГО був блискучим», - стверджує голова політсили.

Згідно з поясненням З.ШКІРЯКА, реакція оплесками на виступ адвоката - це нормальна практика в усіх цивілізованих країнах, це не заборонено, і оплески не можуть розцінюватися як дії, які заважають проведенню судового засідання.

«Мені дуже соромно за Україну, в якій судді настільки корумповані і відверто заангажовані, що зухвало, без удавань порушують закон, який мають захищати. А КІРЄЄВ, як виявилося, має ще і дуже низький рівень юридичної освіти і, по суті, просто не може працювати у судовій системі країни», - переконаний З.ШКІРЯК.

За його словами, Р.КІРЄЄВУ «зірвало дах» від безкарності. "Я упевнений, що його хамська, гордовита поведінка на процесі свідчить лише про упевненість у гарантіях, одержаних їм особисто від Президента Віктора ЯНУКОВИЧА. Весь жах у тому, що сьогодні нас видаляють із залу суду за оплески, а завтра почнуть «пакувати» в автозаки прямо на вулицях наших міст, в наших будинках. Так працює репресивна система від ЯНУКОВИЧА», - завершив політик.

 
grozaДата: Понеділок, 25.07.2011, 10:59 | Повідомлення # 4
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Адвокат Тимошенко скаржиться на стеження
Понеділок, 25 липня 2011, 11:19

Правоохоронці збирають інформацію на адвоката Юлії Тимошенко Миколу Сірого.

Про це заявив сам Сірий на судовому засіданні, звернувшись до судді Родіона Кірєєва з клопотанням щодо неприпустимості таких дій.

"Відповідні працівники ходять навколо мого будинку, спілкуються з людьми, знайомими мені, розслідують план моєї квартири та графік мого пересування і здійснюють це під різними приводами", - сказав він.

За словами Сірого, про це йому повідомили сусіди, близькі, які добре до нього ставляться.

"Прошу вас, Ваша честь, винести окремо ухвалу на адресу керівників правоохоронних органів, у яких є підрозділи, що займаються незаконним збором інформації", - сказав він.

У відповідь на це прокурори попросили суддю відхилити клопотання, оскільки Сірим не було надано жодного конкретного доказу незаконного збору інформації.

У підсумку Кірєєв таки відхилив клопотання, однак, враховуючи заяву Сірого, пообіцяв надіслати витяги протоколу судового засідання до Генпрокуратури.

Станом на 11:36 Сірий виголошує клопотання щодо закриття кримінальної справи, про яке він заявляв журналістам зранку.

Українська правда
 
гілкаДата: Вівторок, 26.07.2011, 22:45 | Повідомлення # 5
Генерал-майор
Група: Модераторы
Повідомлень: 333
Репутація: 51
Статус: Offline
Суд судом, але мені шкода тих людей які працюють/живуть в будівлях розташованих на Хрещатику (район поруч з цумом) . Сьогодні вдень проходила повз, то там було дуже шумно - це виголошувалися промови (у мегафон) як прибічників Юлі так і противників. Причому коли говорили одні то інші включали (ні, краще звучить слово "врубали") на всю гучність пісні. Гучномовці були, ну-у-у-у дуже гучними.
Щось пан Могильов мені згадався коли людей з Майдану вирішив на 101-ий кіломентр відправити - най там в лісі десь кричать про свої вимоги до влади.
 
grozaДата: Четвер, 28.07.2011, 14:15 | Повідомлення # 6
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Може вигнати не тільки на кілометр, а й в Сибір. Хто зупинить. Якщо комусь встрілить в голову ідея, що в нас зараз має діяти сталінська консмтитуція - то тук і буде
 
УКРАЇНЕЦЬДата: Понеділок, 01.08.2011, 11:37 | Повідомлення # 7
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
Прокурор Фролова прийшла у суд з зачіскою а-ля Тимошенко

Представник державного обвинувачення, прокурор Лілія ФРОЛОВА сьогодні прийшла на судове засідання з розгляду кримінальної справи проти Юлії ТИМОШЕНКО із зачіскою, як у екс-прем’єр-міністра.

Як передає кореспондент УНІАН, коли журналісти поцікавилися у Л.ФРОЛОВОЇ, чи не зробила вона цю зачіску на честь Ю.ТИМОШЕНКО, прокурор відповіла: «Чому? Це на мою честь».

Тим часом Ю.ТИМОШЕНКО на запитання журналістів, як вона сприйняла таку зачіску у прокурора Л.ФРОЛОВОЇ, припустила, що це, мабуть, така піар-політика Адміністрації Президента. «В них усе до сьогодення виходило «вдало», в тому числі і розслідування «Української правди» про те, що вказівки свідкам пишуться з комп’ютерів Адміністрації Президента. Я думаю, що з цим піар-заходом вони приблизно так само попали», - зазначила екс-прем’єр.
 
nataДата: П`ятниця, 19.08.2011, 08:19 | Повідомлення # 8
Підполковник
Група: Друзья
Повідомлень: 136
Репутація: 12
Статус: Offline
18 серпня, 2011 20:23 ▪ 1

Завтра на Хрещатику влаштують народний суд над Кірєєвим
У наметовому містечку на Хрещатику у п’ятницю, 19 серпня, відбудеться Народний Суд над Родіоном Кірєєвим. Про це повідомляє прес-служба «Батьківщини».

Організатори зазначають, що Родіон Кірєєв обвинувачується у вчиненні наступних злочинів: порушення права на захист; незаконний арешт; винесення завідомо неправосудної постанови; перешкоджання діяльності державного діяча.

«Справа буде розглядатися за участі суду присяжних, що будуть відібрані серед усіх бажаючих за допомогою жеребкування», - йдеться у повідомленні.

При цьому право виступити у ролі громадського обвинувача чи захисника матиме будь-який громадянин України.

Також суд запрошує в якості свідків всіх осіб, які особисто спостерігали за діяльністю судді Кірєєва.

Початок заходу об 11.00 у наметовому містечку біля Печерського суду.

Між тим у судовому процесі над екс-прем’єром Юлією Тимошенко щодо підписання газових угод із Росією у 2009 році перенесено на понеділок, 22 серпня.
 
grozaДата: Вівторок, 18.10.2011, 08:23 | Повідомлення # 9
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Высший админсуд сегодня рассмотрит жалобу на назначение Киреева судьей

Высший административный суд 18 октября рассмотрит заявление нардепа от БЮТ Юрия Одарченко касательно незаконности назначения бывшим Президентом Виктором Ющенко Родиона Киреева на должность судьи. Об этом сообщил сам Одарченко.

"Завтра будут рассматривать мое заявление о незаконных действиях Президента Виктора Ющенко о назначении судьи Родиона Киреева судьей", - сказал Одарченко.

Нардеп также подчеркнул, что в случае, если суд признает назначение Киреева нелегитимным, его приговор в отношении Тимошенко автоматически отменяется.

Напомним, Родион Киреев был назначен судьей Березанского городского суда Киевской области 13 мая 2009 года указом Президента Украины (2005-2010 гг.) Виктора Ющенко. 20 апреля 2011 г. Указом Президента Украины Виктора Януковича был переведен на должность судьи в Печерский районный суд Киева.
 
grozaДата: Вівторок, 18.10.2011, 17:26 | Повідомлення # 10
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Вищий адмінсуд відмовився розглядати скаргу про призначення судді Кірєєва
Вищий адміністративний суд залишив без розгляду скаргу на рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 22 лютого та указу президента №489 від 20 квітня 2011 року, згідно з яким суддя Родіон Кірєєв був переведений на роботу з Березанського міського суду Київської області в Печерський районний суд Києва.

Відповідне рішення колегія суддів прийняла на засіданні.

Тим самим суд залишив без розгляду скаргу Дмитра Ільченка, представника депутата Верховної Ради від фракції «Блоку Юлії Тимошенко» Юрія Одарченка, подану в інтересах парламентарія.

Суд прийняв таке рішення у зв'язку з тим, що термін оскарження зазначених рішень минув.

При цьому суд залишив без задоволення заяву Ільченка про поновлення термінів оскарження.

Автор скарги вимагав визнати незаконним і скасувати президентський указ і рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів у зв'язку з тим, що Кірєєв був переведений на роботу до Печерського райсуду без оголошення конкурсу на заміщення вакантної посади в цьому суді.

Крім цього, скарга була аргументована також тим, що при призначенні на нове місце роботи суддя написав заяву на ім'я президента, тоді як за законом її слід було подавати кваліфікаційній комісії.

Кірєєв був призначений суддею Березанського міського суду Київської області 13 травня 2009 року указом президента Віктора Ющенка, а 20 квітня 2011 року указом Президента Віктора Януковича він був переведений на роботу до Печерського райсуду.

Таким чином, на момент переведення на роботу до Печерського райсуду Кірєєв працював суддею менше ніж 2 роки.

Нагадаємо, Кірєєв був призначений суддею у кримінальній справі за обвинуваченням колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко в перевищенні службових повноважень при підписанні газових контрактів з Росією у 2009 році.

Слухання справи почалося 24 червня і закінчилося оголошенням 11 жовтня вироку, відповідно до якого екс-прем'єр була засуджена до 7 років позбавлення волі.
 
УКРАЇНЕЦЬДата: Вівторок, 14.02.2012, 13:56 | Повідомлення # 11
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
Кєрєєва - до суду

Вищий адмінсуд розгляне позов БЮтівця Юрія Одарченка з приводу законності призначення Родіона Кірєєва суддею Печерскього райсуду Києва.

Про це повідомляє прес-служба київського осередку "Батьківщини".

Розгляд справи відбудеться 28 лютого о пів на 11 ранку, і відбудеться у приміщенні Вищого адмінсуду за адресою Московська, 8, корп. 5.

За твердженням позивача, Кірєєв був незаконно призначений на посаду судді Печерського районного суду, оскільки під час його переведення з Березанського районного суду Київської області він не складав необхідного кваліфікаційного іспиту, не було опубліковано інформацію про його переведення у пресі, а також не було проведено конкурсу на заміщення посади.

Крім того, на переконання Одарченка, було порушено процедуру переведення судді. За його інформацією, Кірєєв подав заяву про переведення не до кваліфікаційної комісії, як цього вимагає закон, а безпосередньо до президента, який і задовольнив його прохання.

Раніше Одарченко вже звертався із позовом щодо незаконності обіймання Кірєєвим посади судді до ВАСУ, але тоді позов був залишений без розгляду.

У випадку задоволення позовних вимог вирок Родіона Кірєєва відносно екс-прем’єра Юлії Тимошенко стане незаконним, оскільки буде визнаний як такий, що ухвалений неповноважним суддею.
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » Юридичний форум » Суди » Кірєєвщина (без права на захист)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: