Вітаю Вас Гість!
Четвер, 25.04.2024, 20:41
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » Юридичний форум » Суди » Авторське право
Авторське право
УКРАЇНЕЦЬДата: Вівторок, 09.08.2011, 10:48 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
Авторське право

Автор відсудив 84 тисячі рублів за свій шкільний твір, написаний 23 роки тому

Продаж збірки готових шкільних творів, одне з яких стало приводом для позову про порушення авторських прав, обійдеться кожному з книготорговців у десять з гаком тисяч рублів.

Як повідомляє газета «Маркер», минулого тижня Басманний суд Москви задовольнив позов Сергія Кузіна до сімох столичних книжкових магазинів і стягнув з торгових точок 84000 рублів за незаконний продаж шкільного твору «Євгеній Онєгін – енциклопедія російського життя і найвищою мірою народний твір», що входить до однієї зі збірок шкільних творів. Готуючись до вступних іспитів у вуз 23 роки тому, Кузін написав дюжину творів за творами класиків російської літератури, серед яких було і вищезгадане. Всі ці роботи протягом останніх років активно – і незаконно – публікуються в популярних збірниках для школярів та абітурієнтів.

За словами Кузіна, який сам працює адвокатом, він вимагав стягнути з кожного з семи магазинів по 10 тисяч рублів за порушення авторських прав і рівно таку ж суму – за моральну шкоду. У кінцевому результаті порушення виключних прав суд оцінив в 70 тисяч рублів, а моральна шкода – в 14 тисяч рублів, так що позов задоволено частково.

Цікаво, що практику позовів до магазинів і видавництв за плоди юнацької творчості Кузин поставив буквально на потік. Про публікацію своїх текстів у збірках творів для школярів і абітурієнтів адвокат дізнався випадково ще в 2003 році, і з тих пір йому вдалося виграти 75 позовів до різних книгарень і видавництв. Навіть з урахуванням того що зазвичай позивач претендує на мінімальну компенсацію в розмірі 10 тисяч рублів, за приблизними підрахунками він відсудив за останні вісім років близько мільйона рублів.

До речі, Кузін заперечує, що його хвилює лише матеріальна сторона справи, відзначаючи, що в результаті багаторічних судових позовів домігся різкого скорочення кількості контрафактних видань відповідної тематики на книжкових полицях магазинів: «Я сподіваюся, що видавництва та магазини будуть більш педантичні при використанні результатів інтелектуальної діяльності».
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » Юридичний форум » Суди » Авторське право
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: