Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 08:33
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » Юридичний форум » Суди » Зварич
Зварич
justvisДата: Вівторок, 23.08.2011, 15:43 | Повідомлення # 1
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
23.08.2011 15:53
Суддю-"колядника" Зварича хочуть запроторити за грати на 11 років

Прокуратура просить суд засудити екс-суддю Львівського апеляційного суду Ігоря Зварича до 11 років позбавлення волі за отримання хабарів в сумі 20 тисяч доларів.

Як розповіло джерело в правоохоронних органах, на такому терміні для екс-судді наполягає представник держобвинувачення в Оболонському районному суді Києві, який розглядає справу з обвинувачення Зварича.

Прокурори також просять конфіскували у Зварича все майно і позбавити його права займати суддівську посаду.

Що стосується посередника В'ячеслава Любашевського, який передав гроші, то йому прокуратура просить призначити покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

Наразі суд перейшов до завершальної стадії судового процесу дебатів, після чого піде в дорадчу кімнату для винесення вироку.


http://justvis.at.ua
 
гілкаДата: Середа, 24.08.2011, 19:58 | Повідомлення # 2
Генерал-майор
Група: Модераторы
Повідомлень: 333
Репутація: 51
Статус: Offline
Цікаво, чим це все закінчиться. wink
 
igmaДата: Середа, 24.08.2011, 21:59 | Повідомлення # 3
Підполковник
Група: Друзья
Повідомлень: 121
Репутація: 28
Статус: Offline
дадуть 6-8 років, після чого буде апеляція, залишать 4, рік відсидить в комфортабельних умовах, потім ще одне обжалування, зарахують досудовий арешт і відпустять на поруки, або взагалі попаде під амністію
 
УКРАЇНЕЦЬДата: Понеділок, 19.09.2011, 11:52 | Повідомлення # 4
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
Вирок Зваричу оголошують уже понад 2 години

Вирок екс-судді Львівського апеляційного суду Ігорю Зваричу - вже понад дві години оголошує Оболонський районний суд столиці. Про це повідомляє 5 канал.

Із пресою підсудний спілкуватися не побажав, запитання журналістів ігнорував.

Як раніше стало відомо з неофіційних джерел у ГПУ, суд дасть Зваричу не менше 10 років в'язниці.

Кримінальну справу проти Зварича було порушено в грудні 2008 року. Колишній суддя звинувачується в отриманні хабарів в особливо великих розмірах. Справа була передана до Оболонського районного суду Києва. Розгляд почалося 16 жовтня 2010 року.
 
MKCДата: Вівторок, 20.09.2011, 17:28 | Повідомлення # 5
Підполковник
Група: Друзья
Повідомлень: 113
Репутація: 6
Статус: Offline
Екс-суддя Зварич намагався “здати” голову Вищого адмінсуду
Колишній суддя і голова Львівського апеляційного суду Ігор Зварич під час очної ставки і з головою Вищого адмінсуду Олександром Пасенюком у Генпрокуратурі заявив, що передавав йому $140 тис хабара. Про це пише Віктор Літвінов у матеріалі для Тижня.

“Джерела Тижня в Генпрокуратурі пригадують, що під час слідства на очній ставці з головою Вищого адмінсуду Олександром Пасенюком Зварич дав свідчення, що передавав йому хабара – $140 тис. Ці кошти буцімто дав інший суддя – голова Івано-Франківськогос суду – Петро Черепій. Пасенюк тоді ледь не впав зі стільця. Зблід і лише шепотів російською: «Это ложь, это ложь", - пише автор.

Проте до порушення справи проти голови ВАСУ не дійшло – за нього вступилися впливові члени Партії регіонів, і після обрання президентом Віктора Януковича Пасенюк вдруге очолив Вищий адмінсуд, який вирішує долю виборів, мітингів і всіх взаємовідносин громадян із владними інститутами.

Забуксувала порушена справа і проти судді Черепія. Наразі він продовжує виконувати обов'язки голови Івано-Франківського суду.

Нагадаємо, 20 вересня Оболонський районний суд Києва засудив колишнього суддю й голову Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича до 10 років позбавлення волі за отримання хабарів на загальну суму 963 тис. гривень.
 
igmaДата: Середа, 21.09.2011, 07:52 | Повідомлення # 6
Підполковник
Група: Друзья
Повідомлень: 121
Репутація: 28
Статус: Offline
цікава відповідь дружини іншого засудженого судді, якому дали 5 років з конфіскацією: та що у нас конфісковувати, у нас нічого немає, ми живемо на 47 кв.м.
 
MKCДата: Середа, 21.09.2011, 11:23 | Повідомлення # 7
Підполковник
Група: Друзья
Повідомлень: 113
Репутація: 6
Статус: Offline
А син іншого засудженого судді після оголошення вироку гостро висловлював незадоволення. Називав прізвища інших суддів суду Зварича, які в цих аферах відігравали значнішу роль
 
grozaДата: Середа, 21.09.2011, 17:13 | Повідомлення # 8
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Суддя Зварич наколядував 10 років
Ігоря Зварича, колишнього голову Львівського апеляційного адміністративного суду, засуджено до 10 років ув'язнення з конфіскацією майна. Служитель Феміди брав хабарі у бізнесменів, чиновників, своїх колег і навіть губернатора

20 вересня в Оболонському райсуді завершили виголошення вироку у гучній справі судді Зварича. Нагадаємо, служителя Феміди було притягнено до відповідальності за корупцію ще в грудні 2008-го. Під час обшуку у службовому кабінеті голови Львівського апеляційного адмінсуду та вдома було виявлено кругленьку суму, спаковану просто у мішки. Також у помешканні Зварича знайдено зошит із «чорною» бухгалтерією судді, де його дружина, між іншим, суддя Господарського суду, розписувала, від кого і за що надійшли кошти. Ігор Зварич стверджував, що гроші лишилися від відвідувачів, котрі засівали в новому приміщенні суду на вулиці Стецька, 13 у Львові. Відтоді до нього і приклеїлося прізвисько «Колядник». Лише за час стеження за ним Службою безпеки Зварич «наколядував» понад 963 тис. грн.

Колегії з трьох суддів під головуванням Владислава Дев'ятка знадобилося півтора дня лише для того, щоб зачитати вирок. Крім Зварича засуджено до п’яти років тюрми з конфіскацією майна його колегу В'ячеслава Любашевського, який виконував роль посередника при передачі дарунків. Викрити кубло хабарників допомогла встановлена спецслужбами апаратура для прослуховування та мініатюрні відеокамери в кабінеті судді Зварича. За допомогою техніки було майже повністю відтворено беззаконня, що коїлося у стінах суду.

Екс-суддя, раніше доволі балакучий, у перервах між проголошенням вироку уникав спілкування з пресою. Стояв нерухомо у клітці, навіть із дружиною і сином не спілкувався. Рідні теж зберігали мовчанку. Коли ж знову починали читати вирок і мова заходила про чергове отримання хабарів, екс-суддя то дивакувато посміхався, то метушливо кидався робити якісь нотатки. Зварич зустрів призначення покарання спокійно і мовчки, ніби і не чекав на інший термін ув’язнення; адвокат його підбадьорював, нашіптуючи, що попереду апеляція.

Брав хабарі та допомагати не квапився

Згідно з вироком, найперший хабар суддя Зварич отримав зовсім не у власному кабінеті, а на робочому місці губернатора Львівщини – нині покійного Петра Олійника. Саме там чиновник познайомив голову суду із бізнесменом Іваном Залізним, який бажав за $100 тис. вирішити питання щодо відведення йому землі на території Пустомитівського району. Районний суд, на який мав вплив Зварич, повинен був зобов'язати Годовицько-Басівську сільраду виділити по два гектари 125 селянам, у яких потім мав би взяти в оренду землю саме Залізний. Зварич гроші взяв, але так і не посприяв у вирішенні цього питання. Коли ж Залізний через Олійника намагався вплинути на Зварича, той відповів, що не хоче спілкуватися з бізнесменом, тому що той нібито підозрілий тип і записував їхню розмову на мобільний телефон. Саме цей крок в подальшому і занапастив жадібного суддю, адже саме із заяви Залізного до СБУ почалося документування протиправних дій голови суду.

Невдовзі після хабара Залізного, до кабінету Зварича завітав вже сам Петро Олійник, якого на той час призначили заступником голови Секретаріату президента. Чиновник попросив суддю посприяти у виділенні ділянки його друзям з Української панчішної компанії. Не за дарма, звісно. На відео, знятому прихованими камерами, чітко видно, як Олійник кладе на кухонний столик у кімнаті відпочинку поряд зі службовим кабінетом Зварича пакунок. В ньому було $20 тис. Це питання суддя вирішив на користь хабародавців.

Потім були підношення від друга судді – адвоката Косенка, який часто супроводжував позови в суді Зварича. Косенко був упевнений, що за 100 тис. грн. у Львівському апеляційному адмінсуді отримає будь-яке рішення на свою користь. Згодом Зварич пожививися за рахунок Львів- і Тернопільобленерго, які судилися з податковою. Обленерго мали певні проблеми з позовами, доки не вручили через посередників Зваричу $20 тис.

Після Обленерго Зварич ще заробив 20 тис. грн і $1 тис. на своєму товаришеві – адвокатові Косенку, який просив вирішити спір про виділення у Львові земельної ділянки його знайомим на прізвище Квак.

Політика знижок і ретельна конспірація

Як видно з таємних записів СБУ, більшість хабарів передавалися йому в кімнаті відпочинку, притому Зварич дотримувався конспірації: вголос сум ніхто не називав, а все писали на папері чи говорили на мигах. Гроші найчастіше клали за мовчазною вказівкою Зварича до шухляди кухонного столика. Попри все, суддя перед підлеглими вдавав бідність. Якось отримавши черговий хабар через свого підлеглого – суддю Любашевського, Зварич промовив: «Слава Богу, щось на свята буде!»

Показово, що засуджений суддя був досить «лояльним» у ціновому питанні: якщо хтось не міг сплатити названу ним суму, той давав знижку до $5 тис. Мав мстиву вдачу: якщо хтось не додавав обіцяну суму вчасно, перешкоджав, як міг, розгляду справи в суді, доки «гонорар» не надходив повністю. Використовуючи владні повноваження, сам контролював перебіг справ у своєму суді, і якщо хтось відмовлявся оплачувати позов, той лежав непорушно, поки на Зварича не виходили з пропозицією винагороди. Останній задокументований хабар становив $5 тис., був отриманий від судді Залізничного суду Львова – Олени Мельничук.

Зварича також визнали винним у дачі брехливих свідчень під час досудового слідства. Адже 12 грудня 2008 року після порушення проти нього кримінальної справи хитрий суддя спочатку заховався в інфарктному відділенні лікарні Львівської залізниці, а відтак звідти втік. Як зазначено у вироку, екс-суддя вигадав версію, що його викрали з лікарні невідомі, тримали у трьох різних місцях, били, вимагали переписати на них квартиру у Львові і 3 млн грн. 9 березня 2009 року втікача спіймали на горищі тещиного будинку.

«Дах» вийшов з-під удару

Якось не віриться, що Ігор Зварич сам розробив таку злодійську схему збагачення і ні з ким не ділився. Джерела Тижня в Генпрокуратурі пригадують, що під час слідства на очній ставці з головою Вищого адмінсуду Олександром Пасенюком Зварич дав свідчення, що передавав йому хабара – $140 тис. Ці кошти буцімто дав інший суддя – голова Івано-Франківськогос суду – Петро Черепій. Пасенюк тоді ледь не впав зі стільця. Зблід і лише шепотів російською: «Это ложь, это ложь». Проте до порушення справи проти голови ВАСУ не дійшло – за нього вступилися впливові члени Партії регіонів, і після обрання президентом Віктора Януковича Пасенюк вдруге очолив Вищий адмінсуд. Ця установа вирішує долю виборів, мітингів і всіх взаємовідносин громадян із владними інститутами, а маніпулювати головою суду, в якого повна шафа скелетів, дуже легко.

Забуксувала порушена справа і проти судді Черепія. Наразі він продовжує виконувати обов'язки голови Івано-Франківського суду, і, здається, влада претензій до нього вже не має. Виходить, Зварич – ніби цап відбувайло отримав вирок, а верхівка купила собі перепустку у нове життя.
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » Юридичний форум » Суди » Зварич
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: