Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 29.03.2024, 08:50
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » Юридичний форум » Суди » ІМЕНЕМ УКРАЇНИ (рішення КС України про відміну соціальних виплат)
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
тамадаДата: Вівторок, 14.02.2012, 11:21 | Повідомлення # 1
Рядовий
Група: Друзья
Повідомлень: 11
Репутація: 0
Статус: Offline
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
РІШЕННЯ
КОНСТИТУЦІЙНОГО СУДУ УКРАЇНИ

у справі за конституційним поданням правління Пенсійного фонду України щодо офіційного тлумачення положень статті 1, частин першої, другої, третьої статті 95, частини другої статті 96, пунктів 2, 3, 6 статті 116, частини другої статті 124, частини першої статті 129 Конституції України, пункту 5 частини першої статті 4 Бюджетного кодексу України, пункту 2 частини першої статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України в системному зв’язку з окремими положеннями Конституції України

м. Київ
25 січня 2012 року
№ 3-рп/2012


Справа № 1-11/2012
==================================

Тут повний текст
 
justvisДата: Середа, 15.02.2012, 11:54 | Повідомлення # 2
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
Конституційний Суд України

Суддів Конституційного суду вимагають звільнити за порушення присяги

Заступник глави парламентського комітету з питань правосуддя Юрій Кармазін (фракція НУ-НС) запропонував Верховній Раді звільнити за порушення присяги суддів Конституційного суду (КС), які визнали законною практику Кабінету міністрів змінювати розміри соціальних виплат.

У проекті постанови Кармазіна йдеться про 4 з 6 суддів КС, призначених за квотою Верховної ради: голову суду Анатолія Головіна, суддів Михайла Колоса, В'ячеслава Овчаренка та Олександра Пасенюка.

На думку депутата, в січні було прийняте вигідне для Кабінету міністрів рішення Конституційного Суду України, згідно з яким суди при розгляді спорів, що стосуються соціального захисту, зобов'язані застосовувати нормативно-правові акти органів влади, в тому числі уряду.

Обгрунтування непрофесіоналізму та некомпетентності суддів КС в депутатському зверненні до Ради зайняло у Кармазіна 10 сторінок.

Найбільше Кармазіна обурює той факт, що в рішенні КС не згадується положення ст 22 Конституції, якою встановлюється недопущення скасування прав і свобод або скорочення їх змісту та обсягу при прийнятті нових або внесенні змін до чинних законів.

За словами Кармазіна, аналогічні звернення він також направив до президента та з'їзду суддів.

З 18 членів КС поза підозрою опинилися тільки четверо - Віктор Шишкін, Петро Стецюк, Дмитро Лилак і Марія Маркуш, які опублікували на сайті КС "особливу думку", висловивши незгоду з рішенням суду. "Я вважаю, що це порядні судді, яким совість не дозволила змовчати, а всі інші повинні бути звільнені", - заявив Кармазін.

В опозиції готові підтримати ініціативу Кармазіна. Разом з тим представники більшості не вбачають у діях суддів ознак порушення присяги.

Видання відзначає, що усі попередні спроби народних депутатів звільнити суддів КС за допомогою прийняття постанови Ради не мали успіху. Домогтися їх відставки з формулюванням "за порушення присяги" вдалося тільки президенту Віктору Ющенку в період політичної кризи 2007 року. Втім, пізніше формулювання звільнення була пом'якшена, і суддям дозволили написати заяву "за власним бажанням".

Порядок діяльності Конституційного суду визначається законом "Про Конституційний суд". У ньому вказані ті ж дев'ять підстав для відкликання судді, що і в Конституції.

Рішення про звільнення судді може приймати тільки Конституційний суд, а у двох випадках із 9 (порушення ряду конкретних вимог до судді, що стосуються його біографії і політичної та громадської приналежності, та порушення присяги) - тільки Верховна рада.

Джерело


http://justvis.at.ua
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » Юридичний форум » Суди » ІМЕНЕМ УКРАЇНИ (рішення КС України про відміну соціальних виплат)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: