Вітаю Вас Гість!
Четвер, 28.03.2024, 12:19
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНИЙ » Законодавство » Закон про "житлове рабство" (кодексоцид продовжується)
Закон про "житлове рабство"
УКРАЇНЕЦЬДата: Середа, 18.05.2011, 10:13 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
В парламенті все ж таки продавлюють закон про "житлове рабство"
Головна / Політика / В парламенті все ж таки продавлюють закон про "житлове рабство"
Політика, сьогодні о 8:25

Проект Житлового кодексу готують до другого читання, незважаючи на протести громадськості та зауваження експертів.

Вже завтра відбудеться розширене засідання Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики Верховної Ради, на якому буде обговорюватися питання про підготовку проекту Житлового кодексу України до другого читання, повідомляє ZN.UA.

Нагадаємо, що законопроект пройшов перше читання і був прийнятий за основу, але 7 лютого — відкликаний після великої кількості зауважень і протестів громадських організацій. Тільки від депутатів надійшло 549 пропозицій та зауважень, а 20 громадських організацій підписали «Маніфест проти житлового рабства», провівши акцію протесту під стінами ВР.

За інформацією головного консультанта Комітету ВР Сергія Старовойтова, Комітет продовжує отримувати пропозиції та зауваження щодо проекту Житлового кодексу. До 12 травня надійшло 172 пропозиції від громадських організацій та окремих громадян, і пропозиції продовжують надходити щодня.

На думку експертів, ідея прийняття Житлового кодексу неактуальна, оскільки в Україні вже діють Цивільний Кодекс, Закон про ОСББ, про соціальне житло, що регулюють правовідносини у цій сфері.

Окрім того, вони ввжають законопроект спрямованим на закріпачення і експлуатацію власників житла.

«Чергова спроба прийняти проект Житлового кодексу жодним чином не пов'язана з намірами реформувати житлово-комунальне господарство країни. Мета цього документа: розпаювати галузь між декількома діловими парламентськими групами, які марять узаконити житлове кріпацтво і поповнити собою в Україні число швидких мільярдерів», — вважає голова Демократичного альянсу Василь Гацько.

На його думку, спроби відродити розгляд проекту Житлового кодексу у Верховній Раді можуть призвести до нової хвилі протестів.

ZN.UA вже писало про те, що Кодекс створений під інтереси забудовників та створених ними «керуючих компаній». Цим кодексом власники житла фактично позбавляються права вільно ним керувати.

 
Київський форум УКРАЇНЦІ » ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНИЙ » Законодавство » Закон про "житлове рабство" (кодексоцид продовжується)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: