Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 06:43
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Київський форум УКРАЇНЦІ » ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНИЙ » ЖЕК » Договір із ЖЕКом
Договір із ЖЕКом
квіткаДата: П`ятниця, 03.06.2011, 14:33 | Повідомлення # 1
Полковник
Група: Друзья
Повідомлень: 203
Репутація: 18
Статус: Offline
Подружка живе в Києві на квартирі.
Принесли договір із ЖЕКом. Вимагають підписати. А власників квартири немає.

Чи всі в Києві підписують договори з ЖЕКом ?

Чи буде краще почекати єдиних тарифів ?

А якщо квартирантка сама поставить хрестик в договорі ?
 
koweuДата: П`ятниця, 03.06.2011, 14:39 | Повідомлення # 2
Рядовий
Група: Друзья
Повідомлень: 19
Репутація: 9
Статус: Offline
Договор с ЖЕКом (РЭУ, СУД...) должен подписывать только собственник квартиры.

Если квартирантка поставить самовольно карлючку в договоре, это может для нее закончиться большими проблемами со стороны собственника этой самой квартиры
 
grozaДата: П`ятниця, 03.06.2011, 14:48 | Повідомлення # 3
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Думаю, що до виборів нікого заставляти не будуть. А там може дійсно введуть єдині тарифи на всю Україну
 
nataДата: Середа, 08.06.2011, 19:53 | Повідомлення # 4
Підполковник
Група: Друзья
Повідомлень: 136
Репутація: 12
Статус: Offline
07.06.2011 18:03 Ганна Ткаченко, ПУБЛІКАЦІЇ

Київські жеки ополчилися проти Конституції

Від киян комунальники вимагають дозволу будь-якої миті вдиратися до квартир з “профілактичними оглядами”. Звісно, для “захисту законних прав споживачів”... Жеки нав`язують громадянам "типовий договір"...

До свавілля жеків українці звикли давно. Неприбрані під’їзди, снігові кучугури під самими дверима, про сморід сміттєпроводів навіть згадувати не хочеться... Як щось станеться у квартирі – майстра не діждешся, а як з’явиться – то краще б не приходив...

І це так зване обслуговування, включно з хамством сантехників, оплачуємо ми з вами. Щомісяця.

Але все це ніщо порівняно з останнім “фінтом” столичних комунальних контор.

Для мене ця історія почалася з “цікавої пропозиції” від комунальників: є в них, мовляв, проект договору на надання житлово-комунальних послуг, який споживачі ЖКП нібито зобов’язані підписати (причому незалежно від того, що написано в тексті). І який начебто “розраховано насамперед на захист прав та законних інтересів споживачів”. Тому мені треба якомога швидше прийти до жеку й поставити автограф на такому “корисному” для мене документі.

Утім, згадавши, що моє прізвище – не Рокфеллер, а оплачувати час інтелектуальних бесід з комунальниками доведеться саме мені, я вирішила почекати “особливого запрошення”. І воно не забарилося...

“Договір про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій” уже з печаткою комунального підприємства й підписом керівника мені поклали... просто на килимок під дверима. Проте зміст документа миттєво примусив мене забути про дивний спосіб “матеріалізації” договірних відносин, що його обрав мій жек.

Серед іншого мені запропонували дати згоду на те, що комунальники мають право “доступу, зокрема несанкціонованого, в квартиру споживача” для ліквідації аварії, усунення неполадок та... проведення технічного й профілактичного огляду. Цікаво, але ніде в тексті мені не вдалося знайти вказівок на те, що перш ніж “несанкціоновано” вибити двері до моєї оселі, аби переконатися, що я, скажімо, досі не зірвала пломби з лічильника, комунальники мають попередити мене про намір провести “технічний огляд”. Мало того, що така вимога нахабна та аж ніяк не сприятиме заявленому “захисту” моїх законних прав. Вона ще й антиконституційна на додачу.

Ось кілька положень Основного Закону, про які столичні комунальники фактично пропонують людям забути:

Стаття 30. Кожному гарантується недоторканність житла.

Не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим рішенням суду.

У невідкладних випадках, пов’язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину, можливий інший, встановлений законом, порядок проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду і обшуку.

Стаття 22. Конституційні права і свободи гарантуються і не можуть бути скасовані.

При прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод.

Стаття 19. Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством.

Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов`язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Стаття 8. В Україні визнається і діє принцип верховенства права.

Конституція України має найвищу юридичну силу. Закони та інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України і повинні відповідати їй.

На тлі волаючого зазіхання на основні права людини, з одночасним порушенням чотирьох статей Конституції, ще один прописаний у договорі на ЖКП “дріб’язок” здатний викликати хіба що втомлене незадоволення. Ну, наприклад: “Послуги оплачуються готівкою” (А з якого це переляку? Хто й коли скасував можливість розрахуватися карткою, через Інтернет, або видавши банку доручення автоматично списувати обумовлену платню з зарплатного рахунку?). Чи то: “Виконавець має право вимагати від споживача дотримання вимог правил утримання житлових будинків і прибудинкових територій, експлуатації житлових та нежитлових приміщень у житлових будинках, санітарно-гігієнічних і протипожежних правил...” (Тобто мало того, що я сплачую комунальникам за прибирання, вчасне вивезення сміття, дезінфекцію, поточний ремонт, прибирання снігу тощо, хоча точніше буде: “за неприбирання, несвоєчасне вивезення і так далі”, - так жек ще хоче вимагати від мене виконання своєї роботи?) Або ще: “У разі порушення виконавцем умов договору споживачем та представником виконавця складається акт-претензія... Представник виконавця повинен з’явитися на виклик споживача для підписання акта-претензії не пізніше, ніж протягом двох робочих днів...” (Хто б іще пояснив, з якої причини споживач, який у даному разі однозначно є постраждалою стороною, має ще й втрачати зарплату за два дні очікування, що комунальники прийдуть фіксувати наслідки свого неробства?)

Хто скаже, чому в затвердженому Кабміном типовому договорі відсутні умови, визначені законом України про ЖКП як “істотні”? Як-от:

· порядок перерахунків розміру плати за житлово-комунальні послуги в разі їх ненадання, надання не в повному обсязі, зниження їх якості;

· порядок контролю та звіту сторін;

· порядок вимірювання обсягів та визначення якості наданих послуг;

· визначення точок розподілу, у яких відбувається передача послуг від виконавця/виробника споживачу;

· порядок обслуговування мереж та розподіл повноважень щодо їх експлуатації та відновлення (ремонту);

· умови доступу в квартиру, будинок, приміщення, на земельну ділянку для усунення аварій, неполадок, огляду мереж, зняття контрольних показників засобів обліку...

З якої причини київські жеки ігнорують гарантоване законом право споживачів ЖКП вносити пропозиції щодо додаткових умов договору? У пропонованих до підписання паперах просто відсутнє місце, куди люди могли б їх вписати. Де киянам дізнатися, що таке “надзвичайні ситуації непереборної сили техногенного характеру”, які згідно з переліком форс-мажорних обставин звільняють жеки від виконання їхніх обов’язків? Адже в будь-якому місті України (і столиця – не виняток) є “зачаровані” райони, де “непереборні” аварії роками позбавляють людей елементарного.

Утім, тим, хто вже встиг, не дивлячись, підмахнути цю угоду на кріпацтво, усе вищесказане навряд чи допоможе – залишається хіба що плюнути в дзеркало, хоча це й малоефективно. Решті хочу нагадати, що ніхто, навіть “великі власники побутових зручностей” не можуть вимагати від людини поступитися своїми гарантованими конституцією правами.

До речі, історія цього питання не менш цікава, ніж сьогоденний результат – просто життєва ілюстрація до байки про стару, яка, єдина в місті, плакала за померлим тираном. Мовляв, більш як десяток їх пережила, і кожен наступний був гіршим за попередника.

Закон України про житлово-комунальні послуги від 24 червня 2004 року, підписаний Леонідом Кучмою, буквально на межі конституційних вимог дозволяє комунальникам “несанкціоноване проникнення” без рішення суду. Але виключно “у невідкладних випадках, пов`язаних з урятуванням життя людей та майна”. До того ж за цим законом комунальники набувають таке право лише після невдалих спроб зв’язатися з власником закритого приміщення, за умови, що є “об’єктивні підстави” вважати, що аварія трапилася саме в цій квартирі. На “проникнення” вони мають запросити міліціонера та сусідів, скласти відповідний акт, указавши всіх учасників операції із зазначенням посад, а закінчивши ремонт “терміново, не більше як протягом доби” повернути як було всі вибиті шибки та двері й опечатати приміщення.

У типовому договорі “Про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій”, затвердженому 20 травня 2009 року постановою Кабміну за підписом прем’єр-міністра Юлією Тимошенко, лишилося тільки “право” комунальників вдиратися до квартир громадян, не обтяжене додатковими умовами. Без усіляких “попередити”, “покликати свідків”, “не кидати квартиру без вікон та дверей”...

Але необхідність вибити з громадян письмову згоду на те, щоб фактично наділити комунальників повноваженнями силових структур і судів водночас, чомусь виникла в “Україні для людей” президента Януковича...

Ганна Ткаченко
 
гілкаДата: П`ятниця, 10.06.2011, 16:34 | Повідомлення # 5
Генерал-майор
Група: Модераторы
Повідомлень: 333
Репутація: 51
Статус: Offline
http://www.advocatura.org.ua/chto-de....ml

Что делать, если ЖЕК прислал вам новый договор ? Бесплатный совет адвоката
Опубликовано 19 мая 2011 в рубрике «Обзор адвокатской практики»

Если вам принесли Договор, еще раз хочу напомнить, не спешите его подписывать !
Помните, что договор, предоставленный сотрудниками ЖЭКа. А они зачастую поступают достаточно хитро, ссылаясь якобы на то, что это – типовой договор, установленная законом форма, потому доверчивые потребители и подписывают его, соглашаясь на самые невыгодные для них условия.
Действительно форма типового договора о предоставлении услуг по содержанию домов, сооружений и придомовых территории утверждена постановлением Кабинета Министров № 529 от 20 мая 2009 года. Данным договором установлен очень типовой перечень услуг, порядок оплаты, права и обязанности сторон, ответственность и т.д. Но в нем описания той конкретной ситуации, присущей в случае именно вашего дома и именно вашей придомовой территории. Помните, что при этом стороны могут прописать в договоре и другие дополнительные условия, которые не предусмотренные Постановлением КМ № 529, если они конечно не противоречат действующему законодательству Украины, или наоборот даже были обусловлены другими законами или нормативно-правовыми актами.
Помните, что согласно ст. 638 Гражданского кодекса Украины: «…Договор считается заключенным, если стороны в надлежащей форме достигли согласия по всем существенным условиям договора. Существенными условиями договора являются условия о предмете договора, условия, определенные законом как существенные или необходимые для договоров данного вида, а также все те условия, относительно которых по заявлению хотя бы одной из сторон должно быть достигнуто соглашение….»
А согласно ст. 646 э того же Гражданского кодекса Украины : «…Ответ о согласии заключить договор на иных, чем было предложено, условиях является отказом от полученного предложения и одновременно новым предложением лицу, сделала предварительное предложение…»
Таким образом получив вышеуказанный типовой договор от ЖЕКа, вы в соответствии со ст. 646 ГК Украины, должны в ответ направить в адрес данного ЖЕКа свое заявление о согласии заключить договор на иных, чем было предложено, условиях.

Но вот здесь и начинается основная проблема для потребителя. Самому разобраться сложно, а юристы за это захотят денег. Мы решили бесплатно помочь всем желающим бороться за свои права потребителей и выкладываем шаблон для составления такого заявления. Вам достаточно только вписать наименование ЖЕКа и его адрес, а также свои Ф.И.О. и адрес. Помните, что указанное заявление, должно быть отправлено вами заказным письмом, вы также должны сохранять квитанцию об отправке этого письма, вместе с его копией в своем домашнем архиве, до тех пор, пока не будет подписан договор с ЖЕКом в котором будут учтены все ваши замечания.
Форма заявления о согласии заключить такой договор, но на иных, чем было предложено, условиях, выложена ниже в тексте этой статьи и изложена только на украинском языке, но в самом конце статьи также доступны для скачивания в формате word (doc) как русская, так и украинская версия.

Итак предлагаю вашему вниманию украинскую версию такого заявления …

——————————————————————————————————————————————————————-

Начальнику ЖЕКу № __________________________________
від_________________________________________________
адреса: ________, м. Київ, вул. ___________, _____ кв. ______

Заява
про згоду укласти договір, але на інших умовах

Мені запропоновано Вашим підприємством укласти договір на надання житлових послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

Я маю намір укласти такий договір. Однак у запропонованому вами варіанті договору вбачаю порушення вимог законодавства України і своїх цивільних і споживчих прав, і тому на підставі ст. 646 Цивільного кодексу України, я повідомляю про свій намір укласти такий договір, але на інших умовах, а саме з урахуванням наступних моїх зауважень:

1. Не запропоновано проект договору, розроблений безпосередньо виконавцем (ст. 21 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» – далі Закон) для узгодження зі мною і його підписання на надання послуг з водотеплопостачання та водовідведення.

2. Деякі зауваження щодо п. 2 Договору:

а) В пункті2, розділу «Предмет договору» допущена суттєва неточність. Викладено: «невід’ємною частиною договору є копія рішення органу виконавчої влади про затвердження тарифу на послуги, які відносяться до договору». Необхідно викласти (відповідно до ст. 31 Закону та типового договору): «… невід’ємною частиною договору є копія рішення органу місцевого самоврядування про затвердження тарифів на послуги, які відносяться до договору, а також Правил утримання житлових будинків і прибудинкових територій, затверджених Наказом Держжитлокомунгоспу України № 76 від 17.05.2005р….»

б) Копія рішення органу місцевого самоврядування про затвердження тарифів на послуги. Які прямо відносяться до договору, не прикладена. Необхідно докласти її до Договору в якості додатка.

в) Копія рішення органу місцевого самоврядування за структурою тарифів, періодичність та строки виконання робіт до договору не прикладена. Також необхідно прикласти її до Договору в якості додатка.

3. Мені нав’язують підписувати договір безпосередньо в момент надання Вашою організацією проекту договору, позбавляючи права, наданого мені ст. 26 Закону про узгодження його у місячний строк і внесення в нього інших умов договору за згодою сторін.

4. Мені запропоновано підписати саме типовий договір, затверджений Постановою Кабінету міністрів України № 529 від 20.05.2009 р., який не містить у собі усі необхідні умови, які безпосередньо стосуються особливостей з утримання та обслуговування саме нашого будинку і нашої прибудинкової території.

Відповідно до п. 3 ст. 20 Закону я зобов’язаний укласти договір на надання житлово-комунальних послуг, підготовлений виконавцем на основі типового договору, а не типовий договір, затверджений Постановою Кабінету Міністрів і зареєстрований в Міністерстві Юстиції України.

Відповідно до п. 2.3 ст. 21 Закону виконавець зобов’язаний підготувати та укласти з виконавцем договір на надання житлово-комунальних послуг з визначенням відповідальності за дотримання умов його виконання згідно з типовим договором.

У результаті спонукання укласти, саме даний типовий договір, порушуються наступні мої права, а саме:

1. У запропонованому вами варіанті Договору не зазначено те, що обов’язково повинно бути зазначено (згідно вимог ст. 26 Закону). :

п.1.3 – вичерпний перелік житлово-комунальних послуг, тарифи та їх складові на кожну з цих послуг;

п.1.5 – порядок перерахунків розмірів плати за житлово-комунальні послуги в разі їх ненадання або надання не в повному обсязі, зниження їх якості;

п.1.7 – порядок контролю якісних (кількісних) показників надання послуг та звіту сторін;

п.1.8 – порядок вимірювання обсягів та визначення якості зазначених послуг;

п.1.10 – порядок обслуговування мереж та розподіл повноважень щодо їх експлуатації та відновлення (ремонту);

п.1.12 – порядок здійснення планових і капітальних ремонтів (Ремонту під’їздів, заміни вікон і дверей у під’їздах, асфальтування прибудинкової території, відповідно до нормативів зазначених у Правилах утримання жилих будинків та прибудинкових територій, затверджених Наказом Держжитлокомунгоспу України № 16 від 17.05.2005 р .)

2. У зазначеному Договорі також не вказано:

а) графік і терміни надання послуг, їх якісні та кількісні показники;

б) терміни виконання та усунення виконавцем виявлених недоліків у наданні послуг;

в) порядок відшкодування збитків, завданих майну споживача та / або приміщенню, шкоди, завданої його життю чи здоров’ю внаслідок неналежного санітарного стану території або неповного надання послуг.

г) порядок зменшення розмірів плати за перевищення строків проведення ремонтно-профілактичних робіт і відшкодування компенсацій за перевищення встановлених термінів проведення аварійно-відновлювальних робіт;

д) порядок встановлення термінів і терміни проведення ремонтно-профілактичних та аварійно-відновлювальних робіт;

е) пеня, яка сплачується споживачем, у разі несвоєчасного внесення платежів за надані виконавцем послуги.

ж) перелік робіт, виконуваних квартиронаймачем та власником квартири за особисті кошти при проведенні ремонту квартири;

з) вимоги нормативно-правових актів у сфері житлово-комунальних послуг, за які споживач несе відповідальність.

3. Не врегульовано питання оплати послуг безпосередньо виконавцю, а не КП «ГІОЦ» якій не є стороною у договорі, що суперечить вимогам Закону та утрудняє звернення споживачів до суду для вирішення спірних питань.

4. Пункт 4, ст. 11 Договору вважаю треба викласти в такій редакції: «… Забезпечувати доступ представників Виконавця до обладнання водо і теплопостачання Споживача, якщо таке обладнання має пряме відношення до функціонування загальної системи водо і теплопостачання всього будинку, при наявності в них відповідного посвідчення та відповідного письмового направлення від Виконавця на виробництво конкретних робіт або огляду. При ліквідації аварії – цілодобово, а у всіх інших випадках відповідно до вимог законів та нормативно-правових актів у сфері житлово-комунальних послуг … »

5. Пункт 2, ст. 12 Договору вважаю треба викласти в такій редакції: «… Виконавець має право доступу, до обладнання водо і теплопостачання Споживача, якщо таке обладнання має пряме відношення до функціонування загальної системи водо і теплопостачання всього будинку, при наявності в них відповідного посвідчення та відповідного письмового направлення від Виконавця на виробництво конкретних робіт або огляду. При ліквідації аварії – цілодобово, а у всіх інших випадках відповідно до вимог законів та нормативно-правових актів у сфері житлово-комунальних послуг … »;

6. В преамбулі Договору, а також в п.п. 6,9 ст.11 Договору повністю прибрати слова: «…(житлового приміщення у гуртожитку), нежитлового приміщення у житловому будинку (гуртожитку)…»

7. Частину першу, ст. 20 Договору вважаю треба викласти в такій редакції: «…Цей договір набирає чинності з моменту його підписання і діє 1 (один) рік, тобто до «____» ___________ 201__ р. …»

Оплату за новими тарифами буду робити після укладення Вами зі мною договору відповідно до ст. 26 Закону та умовами договору відповідно до ст. ст. 20; 21; 32 Закону.

Вимагаю усунути перераховані недоліки, після чого договір з Вашим підприємством мною буде укладено, але тільки після його нового узгодження і підписання з мого боку.

У разі незгоди, це питання може бути вирішене тільки в судовому порядку.

З повагою,

________________________________________ ПІДПИС___________________
(П.І.Б.)

«______» ____________________ 2011 р.

Заявление о согласии заключить договор, но на других условиях ( к Договору на предоставление жилищных услуг по содержанию домов и сооружений и придомовых территорий)

Заява про згоду укласти договір, але на інших умовах (до Договору про надання житлових послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій)

Адвокат Лев Ходаковский

Внимание ! Перепечатка указанных заявлений возможна только, с указанием автора статьи и гиперактивной ссылки на сайт http://www.advocatura.org.ua
Метки: Відмова від Договору с ЖЕКом, Заява до ЖЕКу, Заявление в ЖЕК, Ответ на Договор от ЖЕКа, Отказ от договора с ЖЕКом

[u]


Повідомлення відредагував гілка - П`ятниця, 10.06.2011, 16:35
 
ОмутДата: П`ятниця, 10.06.2011, 19:40 | Повідомлення # 6
Лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 44
Репутація: 13
Статус: Offline
Спасибо...
Чувствую....начинается новый акт Трагедии....
 
justvisДата: П`ятниця, 10.06.2011, 21:06 | Повідомлення # 7
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
Я особисто вважаю, що з договорами кожен житель повинен вирішувати як йому зручніше.
Є такі, що все підписують, не читаючи.
Є такі, що хочуть, щоб договір був правильний і справедливий
Є такі, що мають за мету не підписувати і судитися завжди.

Хто як хоче.

А от якщо восени будуть вибори, то опоненти мера, який роздав вказівки про такі договори, можуть це ефективно використати


http://justvis.at.ua
 
ОмутДата: Субота, 11.06.2011, 00:09 | Повідомлення # 8
Лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 44
Репутація: 13
Статус: Offline
Да ну...
Это не договор..а черт знает что такое.....

Собираюсь вот пойти к юристу...посоветоваться ...как поступить....
 
квіткаДата: Субота, 11.06.2011, 09:09 | Повідомлення # 9
Полковник
Група: Друзья
Повідомлень: 203
Репутація: 18
Статус: Offline
Quote (Омут)
Это не договор..а черт знает что такое....


А можете відсканувати, затерти персональні дані і викласти ?
 
ОмутДата: Субота, 11.06.2011, 10:13 | Повідомлення # 10
Лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 44
Репутація: 13
Статус: Offline
Quote (квітка)
А можете відсканувати, затерти персональні дані і викласти ?

Хорошо, вечерком попробую.....
 
гілкаДата: Понеділок, 13.06.2011, 21:16 | Повідомлення # 11
Генерал-майор
Група: Модераторы
Повідомлень: 333
Репутація: 51
Статус: Offline
Мої колеги подали, як на мене непогану ідею, розіслати для аналізу ці договори до державних установ - київська мерія, киїівська адміністрація, мінюст, тощо. Нехай попрацюють, і видадуть свої висновки стосовно відповідності законодавству України договорів які нав'язують нам жеки. Це будуть офіційні папірці, а не просто слова юристів. Не виключаю, що можна отримати відписки. Також не виключаю, що листи можуть мати протилежну інформацію (в одних відповідях буде написана, що все тіп-топ, в той час, які інші службовці - ці договори розгромлять в пух і прах).

Повідомлення відредагував гілка - Понеділок, 13.06.2011, 21:17
 
justvisДата: Понеділок, 13.06.2011, 21:39 | Повідомлення # 12
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
Можу прогнозувати, що приблизно половину від всіх договорів підпишуть не задумуючись і не читаючи.
Думаю, що на фоні того, що політики з різних таборів кажуть на опонентів: а ви не кращі від нас,
можуть виникнути громадські організації споживачів товарів і послуг.
І якби в Україні чи хоча б в Києві була така авторитетна організіція щодо захисту прав власників і наймачів квартир,
вона могла б висловлювати рекомендації щодо стосунків з ЖЕКами і надавачами компослуг постійно.
І жителі звикли б до того, що думка цієї організації авторитетна і до неї варто прислухатися.

Можливо міська влада була б зацікавлена, щоб погодити формулювання в такому договорі з ЖЕКом з цією громадською організацією. Бо тоді організація щщодо захисту інтересів жителів могла б заявити в ЗМІ: можна підписувати, мін немає


http://justvis.at.ua
 
GidraДата: Понеділок, 13.06.2011, 22:28 | Повідомлення # 13
Генерал-майор
Група: Друзья
Повідомлень: 283
Репутація: 24
Статус: Offline
Там не только ЖЭК..в этом договоре..Там почему-то три лица..и три печати...
Как у Райкина - кто сшил костюм...??
 
гілкаДата: Вівторок, 14.06.2011, 08:16 | Повідомлення # 14
Генерал-майор
Група: Модераторы
Повідомлень: 333
Репутація: 51
Статус: Offline
До речі. Я в своєму під'їзді вивісила згадану вище статтю (плюс на поштові скриньки поклала три примірники цієї ж статті) . До вечора вже не було жодного екземпляру. Правда не знаю, чи це сусіди взяли (для керівництва до дій) чи може жеківці швиденько забрали, щоб людей не баламутили cry cry
 
galaДата: Субота, 18.06.2011, 20:17 | Повідомлення # 15
Підполковник
Група: Друзья
Повідомлень: 110
Репутація: 24
Статус: Offline
Підписуючи договір про послуги ЖКГ, кияни ризикують дозволити злом своєї квартири.

Якщо буквально слідувати договором про надання житлово-комунальних послуг, який двірники недавно розносили по київських квартирах, то виконавець послуг (ЖЕК) має право "доступу, зокрема несанкціонованого, в квартиру ... споживача". Виправдовується це благородною метою: "для ліквідації аварії відповідно до встановленого законом порядку".

Про це у своїй статті пише директор "Інституту міста" Олександр Сергієнко.

При цьому він підкреслює, що стаття 30 Конституції України гарантує кожному недоторканність житла, але дійсно передбачає, що у випадках, пов'язаних з "порятунком людей та майна" (потоп у квартирі поверхом нижче), може бути встановлений позасудовий порядок проникнення в приватне житло. Але, головне, цей порядок повинен бути встановлений законом, а такого немає, тому внесення цього пункту у договір позбавлене всякого, в тому числі юридичної, сенсу.

Виконання ж цього пункту договору на практиці може обернутися зломом чужої квартири з абсолютно непередбачуваними наслідками.

Така колізія закладена спочатку - постановою Кабінету міністрів України від 20 травня 2009 року № 529, якою затверджено типовий договір (куди не можна вносити зміни), а на його основі вже був складений договір від КМДА.
За матеріалами Дзеркало Тижня
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНИЙ » ЖЕК » Договір із ЖЕКом
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Пошук: