Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 29.03.2024, 16:31
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » ОСВІТА » ВНЗ » Вступ
Вступ
grozaДата: Субота, 19.02.2011, 15:48 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Цього року абітурієнти зможуть подавати документи при вступі до вузів, використовуючи Інтернет
18:41
Електронна форма подачі документів буде затверджена і введена в дію вже цього року.

Народний депутат, перший заступник голови парламентського Комітету з питань науки і освіти Максим Луцький висловив впевненість, що це істотно спростить і прискорить процес подачі документів для всіх молодих людей, які виявлять бажання вступати до вищих навчальних закладів.

"Цього року у абітурієнтів з'явиться можливість електронної подачі документів. Упевнений, це суттєво полегшить абітурієнтам процедуру подачі документів до вищих навчальних закладів", - підкреслив депутат.

Він повідомив, що відповідна форма прийому документів, буде розміщена на сайті міністерства освіти, а також веб-сторінках вищих навчальних закладів.

"Буде затверджена форма подачі документів. Власне, вона вже існує, просто тепер з'явиться ще й в електронному вигляді. Ознайомитися з нею та скористатися електронною процедурою подачі документів зможе кожен бажаючий", - підкреслив М.Луцький.

 
гілкаДата: Вівторок, 22.02.2011, 21:41 | Повідомлення # 2
Генерал-майор
Група: Модераторы
Повідомлень: 333
Репутація: 51
Статус: Offline
У більшості країн світу існує декілька варіантів подачі документів - крім особистої подачі, подача документів поштою.
В минулому році дочка вступала до декількох вишів, тому маємо добре уявлення про минулорічну вступну компанію. В наргосп (де і навчається сьогодні) документи здавала два дні. (Здали на другий день. Привезли її десь о 4 ранку, а там вже чоловік 200 було - люди ночували. Жах).
Подача документів через інет? А чи не потрібно потім буде особисто підвозити оригінальні документи? (до вступу). Не виключаю черг, але вже для здачі оригіналів. Хоча в цьому році мабуть абітурієнтам буде легше, адже говорять, що в цьому році менше випускників шкіл.
 
justvisДата: П`ятниця, 04.03.2011, 14:08 | Повідомлення # 3
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
Абітурієнти зможуть подавати заявки на вступ до вузу через інтернет - Табачник

04.03.2011

Вже цього року кожен абітурієнт зможе подавати електронну заявку на вступ до вищого навчального закладу за допомогою інтернету.

У цьому році абітурієнти українських вузів зможуть подавати заяву на вступ в електронному вигляді.

Про це у п'ятницю заявив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, пише Інтерфакс.

"Кожен абітурієнт зможе подати заяву про вступ до вузу в електронному вигляді за допомогою мережі інтернет", - сказав міністр.

Табачник підкреслив, що абітурієнт може подавати документи в електронному вигляді, необов'язково зі свого комп'ютера. Єдина умова, щоб комп'ютер, з якого надсилаються документи, мав персональну адресу.

За словами міністра, подача документів абітурієнтів цього року буде поширюватися на вузи III та IV рівнів акредитації, які ведуть підготовку за програмою бакалаврату.

Табачник також зауважив, що оригінали документів абітурієнти зможуть подати у навчальні заклади після того, як буде опублікований список, і абітурієнт переконається, що його зарахували студентом.

Міністр повідомив, що дана програма вже пройшла тестування і 12 березня поточного року унікальний проект "Електронне вступ" буде презентовано.


http://justvis.at.ua
 
grozaДата: Неділя, 06.03.2011, 14:09 | Повідомлення # 4
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Quote (justvis)
Табачник також зауважив, що оригінали документів абітурієнти зможуть подати у навчальні заклади після того, як буде опублікований список, і абітурієнт переконається, що його зарахували студентом.

Абітурієнт буде поступати в різні ВНЗ, а оригінали не надає, поки не зарахують ?

 
УКРАЇНЕЦЬДата: Понеділок, 28.03.2011, 15:34 | Повідомлення # 5
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
До пробного тестування всі готові ?
 
квіткаДата: П`ятниця, 01.07.2011, 18:14 | Повідомлення # 6
Полковник
Група: Друзья
Повідомлень: 203
Репутація: 18
Статус: Offline
Майже 90% вишів уже підключилися до системи електронного вступу - Алла Рибалко
Майже 90% вищих навчальних закладів України вже підключилися до експерименту "Електронний вступ-2011".

Про це повідомила головний спеціаліст відділу моніторингу вищої освіти Департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України Алла Рибалко на прес-конференції щодо готовності вищих навчальних закладів до вступної кампанії 2011 року, передає кореспондент УКРІНФОРМу.

"Вузи ІІІ та ІV рівнів акредитації мають обов'язково підключатися до системи електронного вступу", - підкреслила вона.

Як зазначила Алла Рибалко, за даними Держкомстату, нині в Україні нараховується 853 вищі навчальні заклади ІІІ та ІV рівнів акредитації.
 
justvisДата: Субота, 02.07.2011, 10:06 | Повідомлення # 7
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
Після внесення своїх даних треба чекати добу

http://justvis.at.ua
 
квіткаДата: Вівторок, 12.07.2011, 09:44 | Повідомлення # 8
Полковник
Група: Друзья
Повідомлень: 203
Репутація: 18
Статус: Offline
Щось електронний вступ зганьбився
 
гілкаДата: Вівторок, 12.07.2011, 21:29 | Повідомлення # 9
Генерал-майор
Група: Модераторы
Повідомлень: 333
Репутація: 51
Статус: Offline
Quote (квітка)
Щось електронний вступ зганьбився

Як саме? Чому?
 
justvisДата: Середа, 13.07.2011, 12:54 | Повідомлення # 10
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
Нововведення Табачника терпить крах?

У Громадянській мережі «Опора» заявляють про проблеми з реєстрацією абітурієнтів через Інтернет.

Як повідомили УНІАН у мережі, багато вищих навчальних закладів не легітимізували систему «Електронний вступ 2011». У багатьох вишах функціонування експериментальної системи «Електронний вступ 2011» не відображено в документі, який безпосередньо визначає порядок організації та проведення кампанії в окремо взятому виші.

Виходячи з цього, «Опору» не дивує, що скористалася системою «Електронний вступ 2011» досить невелика кількість абітурієнтів. Загалом, за даними прес-служби Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, станом на 12 липня, тобто, екватор вступної кампанії, через мережу Інтернет подано лише 23018 заяв. Тож, середня активність абітурієнтів у межах одного вищого навчального закладу III – IV рівня акредитації не більша за 60 звернень.

В «Опорі» зазначають, що ситуацію також погіршує досить неякісна технічна робота системи. «Втім, абітурієнтам не варто хвилюватися, адже умови прийому (п. 6.1) наголошують на тому, що вступник особисто подає заяву до вишу. Крім того, ознайомлення абітурієнта з правилами прийому, наявною ліцензією і сертифікатом про акредитацію відповідного напряму підготовки (спеціальності), а також надання ним згоди на оприлюднення результатів зовнішнього незалежного оцінювання, вступних іспитів фіксується і підтверджується його особистим підписом», - зазначають в «Опорі» і пояснюють, що таку дію неможливо вчинити без візиту абітурієнта до приймальної комісії, адже в Україні громадяни не використовують електронний аналог підпису. Водночас поширення інформації, наприклад, про бали зовнішнього незалежного оцінювання без письмової згоди вступника є порушенням.

Спостерігачі «Опори» вважають, що запровадження системи «Електронний вступ 2011» є прогресивною ініціативою, яка, на жаль, втілюється без належної технічної підготовки, апробації та без достатнього правового підґрунтя. Тому абітурієнтам варто керуватися документом, який має вищу юридичну силу, тобто умовами прийому, і подавати власноручно підписані заяви до приймальних комісій.

Громадянська мережа «Опора» проводить кампанію спостереження за вступною кампанією 2011 року у 16 регіонах України та надає безкоштовні юридичні консультації абітурієнтам за номером гарячої лінії: 225-32-81.


http://justvis.at.ua
 
nataДата: Неділя, 31.07.2011, 08:20 | Повідомлення # 11
Підполковник
Група: Друзья
Повідомлень: 136
Репутація: 12
Статус: Offline
Національний університет «Львівська політехніка» та ЛНУ імені І. Франка стали лідерами за кількістю поданих заяв абітурієнтами.

Сюди вирішили вступати приблизно 18 і 17 тисяч абітурієнтів відповідно. На третьому місці - КНУ імені Шевченка (16,5 тис.).

На інших лідируючих місцях розташувалися КНЕУ імені В. Гетьмана (12,5 тис), Національний авіаційний інститут (10 тис.), Київський національний торгово-економічний університет (8,5 тис.).
Приблизна кількість всіх абітурієнтів в Україну складає 190 тис. чоловік повідомляє прес-служба Міносвіти.
 
rosaДата: Неділя, 31.07.2011, 14:10 | Повідомлення # 12
Полковник
Група: Друзья
Повідомлень: 164
Репутація: 30
Статус: Offline
Бажаючих вступити на економічні спеціальності до Національного університету «Львівська політехніка» – по 10-12 на місце, на технічні спеціальності – по 5-6 осіб. Станом на 25 липня до Національного університету «Львівська політехніка» абітурієнти подали 23 тис. заяв на вступ, що є найбільшим показником в Україні.

1. - 23000 заяв – Національний університет «Львівська політехніка»;

2. - 22000 заяв – Львівський національний університет імені І. Франка;

3. - 21500 заяв – Національний технічний університет України «КПІ»;

4. - 21000 заяв – Національний авіаційний університет;

5. - 20500 заяв – Київський національний університет імені Т. Шевченка;

6. - 16500 заяв – Київський національний економічний університет імені В. Гетьмана;

7. - 14000 заяв – Прикарпатський національний університет імені В. Стефаника;

8. - 13000 заяв – Національний педагогічний університет імені М. Драгоманова;

9. - 12600 заяв – Дніпропетровський національний університет імені О. Гончара;

10. - 11000 заяв – Волинський національний університет імені Л. Українки
 
justvisДата: Вівторок, 02.08.2011, 09:53 | Повідомлення # 13
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
КВУ: ректори отримали свободу маніпулювати держзамовленням

Комітет виборців України заявляє про порушення прав абітурієнтів через невизначеність Міністерства освіти і науки, молоді та спорту і вищих навчальних закладів щодо кількості місць на навчання за державним замовленням.

Про це йдеться у переданій УНІАН заяві Комітету виборців України щодо ненадання належної відповіді на запит про розподіл державного замовлення по вишам.

Комітет виборців України проводить моніторинг дотримання процедур та прав абітурієнтів під час вступної кампанії до вищих навчальних закладів, а також надає правову он-лайн допомогу та за телефонами «гарячої лінії» для абітурієнтів.

Впродовж всього періоду подачі на «гарячу лінію» та он-лайн ресурси КВУ надходили чисельні скарги на те, що у певних ВНЗ кількість місць на навчання за державним замовленням змінювалась за усними наказами ректорів у ручному режимі впродовж усього періоду прийому документів, і відповідно вступники не мали інформації, чи зможуть вони навчатись за обраною спеціальністю на бюджеті чи на контракті. Особливо гостро це питання торкнулось талановитих вступників з малозахищених верств населення, що вступали на творчі спеціальності.

Також відповідно до результатів моніторингу вступної кампанії, який проводить КВУ, було виявлено багато неточностей показниках державного замовлення на сайті системи «Конкурс» (vstup.info), відсутність такої інформації на значній кількості сайтів вишів та відсутність розподілу державного замовлення по ВНЗ у відповідній постанові Кабінету міністрів.

У зв’язку з цим КВУ надіслав інформаційний запит до Міністерства освіти і науки, молоді та спорту щодо розподілу місць державного замовлення по ВНЗ та спеціальностям.

29 липня 2011 року організація отримала відповідь, яка не містила запитуваної інформації. Міністерство вмотивувало свою відмову надати запитувану інформацію корегуванням державного замовлення станом на кінець липня, оскільки щодо внесення змін до державного замовлення до МОНМС звернулось 300 вишів, а також можливістю переглянути інформацію про держзамовлення на сайті системи «Конкурс» (vstup.info), сайтах ВНЗ та у вище згаданій постанові Кабміну.

У Комітеті виборів України заявляють, що це є прямим порушенням закону «Про доступ до публічної інформації», адже відповідь на запит не може надаватись у формі посилання на інші джерела, якщо запитувач звернувся до розпорядника інформації.

Крім того, в КВУ наголошують, що іншим значним порушенням прав вступників, зазначеним у відповіді на інформаційний запит, є намір Міністерства освіти оприлюднити остаточну інформацію про держзамовлення після завершення вступної кампанії.

Комітет виборців вважає, що це рішення порушує права абітурієнтів, особливо з незаможних сімей, які не можуть навчатися на контрактній основі. «Вступники мають бути проінформовані про розподіл держзамовлення значно раніше, ніж «закінчення вступної кампанії» для прийняття вкрай важливого для їх подальшої долі рішення про обрання спеціальності. Бажано, щоб дана норма була закріплена законодавчо, бо відсутність відповідальності у цьому питанні залишає безліч шпарин для проведення корупційних схем вступу для «своїх». Неприйнятним є вплив ректорів при корегуванні державного замовлення в останні дні вступної кампанії в ручному режимі», - наголошується у заяві організації.

КВУ закликає МОНМС відмовитись від практики «уточнення» державного замовлення на прохання ректорів під час вступної кампанії, а також зробити процедуру розподілу державного замовлення прозорою, відкритою, зрозумілою для громадськості і в терміни, що передують вступній кампанії.


http://justvis.at.ua
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » ОСВІТА » ВНЗ » Вступ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: