Вітаю Вас Гість!
Четвер, 28.03.2024, 23:27
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » ОСВІТА » ВНЗ » Протести студентів
Протести студентів
justvisДата: Неділя, 27.02.2011, 20:42 | Повідомлення # 1
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
В Україні студенти готуються до протестів проти освітніх нововведень

28 лютого, у понеділок, у Києві біля Погоджувальної ради депутатських фракцій Верховної Ради студентські та молодіжні організації проведуть акцію протесту проти останніх "освітніх нововведень" української влади. В цей же день акція протесту відбудеться і в інших містах України: Харкові, Львові, Донецьку, Житомирі, Івано-Франківську, Миколаєві, Хмельницькому, Сімферополі.

Як повідомили ZAXID.NET організатори, збір заплановано у Києві об 10:00 біля виходу з м. "Арсенальна". Далі студенти пройдуть маршем та проведуть мітинг біля Погоджувальної ради за адресою вул. Грушевського, 18/2.

Нагадаємо, що 31 січня у Києві, Донецьку, Житомирі, Хмельницькому, Харкові, Запоріжжі та Одесі студентські та молодіжні організації провели акції протесту проти ухвалення законопроекту No. 7468-1 "Про вищу освіту".

У відповідь Голова Верховної Ради Володимир Литвин ініціював розширене засідання парламентського Комітету з питань освіти і науки за участі протестувальників. Проте 16 лютого жоден з авторів законопроектів №7468 та №7468-1 на засідання Комітету не прийшов, а Комітет жодного рішення щодо даних законопроектів не прийняв, бо не було кворуму. «Тобто депутати проігнорували премовини з молоддю», - заявляють організатори акції.

Організатори київської акції протесту: Незалежна студентська профспілка "Пряма дія", Громадянський рух "Відсіч", Всеукраїнська молодіжна організація "Фундація Регіональних Ініціатив" (ФРІ), Студентська колегія НаУКМА.

Організатори зазначають, що під час акції заборонена символіка політичних партій, припартійних оранізацій та провокаторів.


http://justvis.at.ua
 
grozaДата: Понеділок, 28.02.2011, 10:18 | Повідомлення # 2
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Студенти знову зажадали відставки Табачника: "Студент - не кріпак! Міністр – м…ак!"

Київ, Сьогодні, 11:09

В центрі Києва студенти спалили радянський прапор, як символ тих, хто зараз перебуває при владі. Вони тримають транспаранти "Вільну освіту для кожного", "Не дражни студента!".

Всеукраїнська акція протесту студентів проти введення платних послуг у ВНЗ_16

Студентська акція за відставку Дмитра Табачника
Біля метро "Арсенальна" зібралися близько 100 студентів, які протестують проти законопроекту "Про вищу освіту" і вимагають відставки мініста освіти Дмитра Табачника.

Мітингувальники вигукують у гучномовці "Студент - не кріпак! Міністр – м…ак!", "Ми вам - революцію, ви нам - корупцію", "Зека на нари, тоді підем на пари", "Слава Україні - Героям Слава!".

Неподалік переходу студенти спалили радянський прапор, як символ тих, хто зараз перебуває при владі. У руках студенти тримають жовто-блакитні прапори та транспаранти "Депутати-паразити не дають студентам жити", "Вільну освіту для кожного", "Не дражни студента!". Вони мають намір пройти маршем від метро "Арсенальна" до будівлі комітетів Верховної ради.

Активісти виступають проти щорічного збільшення плати за контрактне навчання, скорочення державного замовлення, ліквідації університетської автономії та централізації влади у руках Міністерства освіти, проти кількісних критеріїв у визначенні статусу вищих навчальних закладів.

Як відомо, міністр освіти і науки, молоді й спорту Дмитро Табачник ініціює скорочення

 
grozaДата: Понеділок, 28.02.2011, 11:52 | Повідомлення # 3
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Студенти прийшли під стіни ВР і б'ють у барабани

У Києві близько 300 студентів пікетують будівлю комітетів Верховної Ради України, протестуючи проти ухвалення закону про вищу освіту.

Як передає кореспондент УНІАН, поряд перебувають близько 100 правоохоронців. Вони перешкоджають виходу учасників акції на проїжджу частину вулиці Грушевського.

За словами учасників акції, здебільшого вони представляють Національний університет «Києво-Могилянська академія», але є представники й інших вишів Києва.

Протестувальники також вимагають відставки міністра освіти та науки, молоді та спорту Дмитра ТАБАЧНИКА.

Учасники акції тримають плакати з написами: «Безкоштовна освіта – всім і кожному!», «Депутати-паразити, не дають студентам жити!», «Немає студентів – немає майбутнього». Вони б’ють у барабани і вигукують гасла проти прийняття закону про вищу освіту та за відставку Д.ТАБАЧНИКА.

 
grozaДата: Понеділок, 28.02.2011, 14:12 | Повідомлення # 4
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Томенко вважає, що Янукович за кілька днів може звільнити Табачника

Віце-спікер Верховної Ради України Микола Томенко вважає, що до п'ятниці, 4 березня, міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник може бути звільнений. Про це він заявив сьогодні на брифінгу.

"У п'ятницю буде нас інформувати Міністр освіти, науки, молоді та спорту. Якщо до п'ятниці він ще залишиться на посаді, то його послухаємо", - сказав Томенко.

Пояснюючи на прохання підстави такого припущення, Томенко сказав: "Президент чітко заявив, що він буде адекватно реагувати на міністрів, які виступають проти української держави та уряду. Я думаю, що якщо президент серйозно про це заявляв, що до п'ятниці можливе яке завгодно рішення".

Томенко також повідомив, що сьогодні звернувся до Генерального прокурора з інформацією, отриманою по 12 вишах щодо того, що уряд і міністерство не профінансував їх, і в зв'язку з цим скорочуються виплати стипендій.

"Не збільшуються, як пропонувалося президентом, а скорочуються стипендії, оскільки немає грошей", - підкреслив він.

Нагадаємо, у п'ятницю, 4 березня, Верховна Рада заслухає інформацію міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника про ситуацію в сфері освіти

 
svetДата: Четвер, 10.03.2011, 16:10 | Повідомлення # 5
Полковник
Група: Друзья
Повідомлень: 171
Репутація: 12
Статус: Offline
Те, що студент не кріпак, це добре. Бо попереду роки праці, ще напрацюється.
 
nataДата: Четвер, 10.03.2011, 16:46 | Повідомлення # 6
Підполковник
Група: Друзья
Повідомлень: 136
Репутація: 12
Статус: Offline
Студенти - наша надія
 
svetДата: Середа, 16.03.2011, 13:15 | Повідомлення # 7
Полковник
Група: Друзья
Повідомлень: 171
Репутація: 12
Статус: Offline
В Україні студенти готуються до протестів проти освітніх нововведень.

Цікаво, а хто очолює цей процес? Невже саме по собі пливе, як річка? Так і для річки вода потрібна.

 
nataДата: Середа, 16.03.2011, 13:27 | Повідомлення # 8
Підполковник
Група: Друзья
Повідомлень: 136
Репутація: 12
Статус: Offline
Quote (svet)
Цікаво, а хто очолює цей процес? Невже саме по собі пливе, як річка? Так і для річки вода потрібна.

Ви ваажаєте, що повинні очолити ті, хто зацікавлений в тому, щоб ніяких процесів в Україні ніколи не було ?

 
rosaДата: Середа, 13.04.2011, 21:18 | Повідомлення # 9
Полковник
Група: Друзья
Повідомлень: 164
Репутація: 30
Статус: Offline
Сьогодні у Львові кілька тисяч студентів провели акцію протесту «Проти деградації освіти».
У такий спосіб вони висловили свою незгоду з політикою Міністерства освіти і науки, молоді та спорту.
Oсновні вимоги студентів – це відхилення теперішньої редакції законопроекту «Про вищу освіту», підняття стипендій до рівня прожиткового мінімуму, припинення неврегульованого підвищення плати за проживання у гуртожитках, а також звільнення Дмитра Табачника з посади міністра освіти.
Організатори акції наголошують, що якщо їхніх вимог вкотре ніхто не послухає, протести продовжуватимуться й надалі, поширюючись по всій Україні.
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » ОСВІТА » ВНЗ » Протести студентів
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: