Вітаю Вас Гість!
Субота, 20.04.2024, 10:13
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » ОСВІТА » ВНЗ » Закон Про вищу освіту
Закон Про вищу освіту
УКРАЇНЕЦЬДата: Середа, 02.03.2011, 11:32 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
Львівська облрада закликає відхилити законопроект "Про вищу освіту"

1 березня депутати Львівської обласної ради на сесійному засіданні прийняли звернення до Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА, голови Верховної Ради України Володимира ЛИТВИНА щодо неприпустимості прийняття законопроекту "Про вищу освіту". За ухвалення звернення проголосувало 70 депутатів облради.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Львівської обласної ради, ознайомившись із законопроектом "Про вищу освіту", який готується до розгляду у Верховній Раді України в першому читанні, а також з результатами круглого столу з обговорення цього законопроекту за участю проректорів ВНЗ Львівщини та представників органів студентського самоврядування, який відбувся 28 січня 2011 року у Львові, депутати облради висловили переконання, що цей законопроект не сприятиме розвитку вищої освіти в Україні.

«Ціла низка норм цього законопроекту, як-от: посилення централізації у вищій освіті, звуження автономії ВНЗ, зменшення ролі самоврядування, введення кількісного критерію для визначення типу навчального закладу, підступні позиції щодо користування мовами у ВНЗ України, а також можливість самовільного підвищення керівництвом ВНЗ розміру оплати за навчання – не тільки не сприяють науці та вищій освіті, а й шкодять належному їх розвитку», - зазначається у зверненні.

Депутати Львівської обласної ради вимагають відкликати законопроект «Про вищу освіту» і не розглядати його в першому читанні, а також пропонують продовжити громадське обговорення концептуальних позицій, які мають бути відтворені в законі про вищу освіту.

 
grozaДата: Четвер, 26.04.2012, 17:07 | Повідомлення # 2
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Азаров остаточно сказав “Так!” законопроекту “Про вищу освіту”, розробленого робочою групою Згуровського
malenka | 25 квітня 2012

Сьогодні в Кабінеті Міністрів України на нараді в Прем’єр-міністра Микола Азаров зробив свій остаточний вибір на користь законопроекту “Про вищу освіту”, розробленого робочою групою під керівництвом ректора НТУУ КПІ Михайла Згуровського.

Представники робочої групи прибули на нараду з підготовленими в авральному порядку (за два дні) відповідями на зауваження міністерств. Вже на самій нараді заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту Євген Суліма сказав, що до МОНМС вже надійшли також багато зауважень Міністерства економічного розвитку і торгівлі, однак Микола Азаров зазначив, що робоча група не повинна виписувати нормотворчість так, як це вміють робити професійні чиновники, а тому представники міністерств повинні їй у цьому допомогти, погодивши принципові моменти. При цьому він заявив, що концептуально законопроект змінюватися під час цього доопрацювання не повинен.

В підсумку М. Азаров сказав, що має намір через два тижні внести законопроект на розгляд Кабінету Міністрів, а тому для його технічного доопрацювання слід створити робочу групу за участі представників громадськості та деяких міністерств, які мають найбільше зауважень – не більше п’яти. В результаті до робочої групи увійшли представники Перший заступник Міністра юстиції Інна Ємельянова, заступник Міністра фінансів Сергій Рибак, Перший заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту Євген Суліма, представник Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України Володимир Семиноженко, віце-президент Національної академії педагогічних наук України Володимир Луговий.
 
gukДата: Неділя, 22.05.2016, 14:28 | Повідомлення # 3
Лейтенант
Група: Проверенные
Повідомлень: 48
Репутація: 0
Статус: Offline
А чи потрібна тепер українцям вища освіта ?

www.ihor-hook.blogspot.com/
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » ОСВІТА » ВНЗ » Закон Про вищу освіту
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: