Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 29.03.2024, 14:14
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » ОСВІТА » Школи » Українські школи
Українські школи
УКРАЇНЕЦЬДата: Неділя, 27.03.2011, 10:11 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
Усі школи, що закриваються у Макіївці Донецької області, українськомовні
Акція протесту українських вчителів, Київ, 22 березня 2011 року

Акція протесту українських вчителів, Київ, 22 березня 2011 року
25.03.2011
Ольга Доровських

Донецьк – У Макіївці Донецької області плануються до закриття сім українськомовних шкіл і сиротинець. Попри те, що батьки і діти виступають проти ліквідації навчальних закладів, влада не йде з ними на контакт. Мер Макіївки Олександр Мальцев цього тижня в ультимативній формі оголосив людям, що через брак коштів на освіту школи все одно будуть закриті. Макіївці вирішили об’єднати сили – у п’ятницю батьки трьох українськомовних шкіл вийшли на спільний протест проти дій влади.
Протестувальники з трьох різних шкіл, десь півсотні осіб, зібрались біля макіївської школи № 27, що в селищі Червоний Партизан, одному з найвіддаленіших місць Макіївки. Мітинг був нечисленним, бо прийшли лише ті, хто зміг дійти пішки.

Батьки розповідають, що через два місяці боротьби за школи вирішили об’єднати зусилля, адже місцева влада їх не чує.

«У нас маленька сільська школа. У школі навчається 114 осіб, і її хочуть закрити. У понеділок ми були на прийомі у Олександра Мальцева. Мер міста нас навіть не став слухати. Коли ми зайшли до нього в кабінет, він сказав: у вас 5 хвилин. Він сказав, що школа однозначно буде закрита. Поставити собі питання він не дав», – говорить мати учня шостого класу школи № 3 Ганна Краєва.

Школа № 27, де зібрались люди і куди керівництво не пропустило ані журналістів, ані батьків, – одна з двох шкіл у селищі Червоний Партизан на околиці Макіївки. Поряд тут смітник і занедбане селище.

У разі, якщо цю школу закриють, дітям доведеться щоранку 40 хвилин пішки добиратись до іншої школи, в небезпечний, кримінальний район, де розташовані закрита шахта і терикон. Батьки налаштовані не допустити цього, адже не вірять, що влада організує шкільні автобуси.

Депресивні селища Макіївки постраждають від закриття шкіл

Всі школи у місті Макіївці, які влада планує закрити, українськомовні, на відміну від Донецька, де інша ситуація. Заступниця голови Донецької обласної організації Товариства «Просвіта» Марія Олійник пояснює це тим, що в Макіївці закриваються в основному сільські школи.

«Тут всі вісім шкіл українськомовні. Ситуація така: коли відкривали школи українськомовні, то їм давали якраз найгірші будівлі, тому що вважалось, що це будуть маленькі школи, що туди ніхто не піде. Тому зараз так сталося, що вони як маленькі школи, як ненаповнені школи, закриваються», – каже Марія Олійник.

Від закриття шкіл соціальні проблеми Макіївки тільки погіршаться, зазначає Марія Олійник, адже сільські школи для віддалених районів Макіївки, таких, як Червоний Партизан, де немає нормальних доріг, є ніби культурними центрами. Тут збираються люди, тут проходять вибори.

У разі ліквідації шкіл більшість вчителів залишаться без роботи, а діти – без осередку для культурного дозвілля. Тому батьки вважають, що знищення шкіл призведе до ще більшого зубожіння і соціальної деградації.
 
гілкаДата: Четвер, 31.03.2011, 23:13 | Повідомлення # 2
Генерал-майор
Група: Модераторы
Повідомлень: 333
Репутація: 51
Статус: Offline
Ряд шкіл східного регіону батьки відстояли, але з'явився новий перелік шкіл, які хочуть закрити. Господи, ніяк не заспокояться.
 
УКРАЇНЕЦЬДата: Вівторок, 31.05.2011, 20:38 | Повідомлення # 3
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
Учнів української школи у Донецьку намагаються позбутися шантажем

Сьогодні керівництво райвідділу освіти в Донецьку зажадало від директора школи № 111, яку намагаються закрити, зібрати заяви від батьків про "добровільний" перевід в інший навчальний заклад. Хоча рішенням Ворошиловського райсуду Донецька від 27 травня призупинено дію рішень місцевої влади про ліквідацію школи № 111.

"Ми подали протест на закриття школи, - розповіла Gazeta.ua Ірина Круглова з батьківського комітету. - І отримали папір на нашу користь, вчора я віднесла копію судового рішення начальниці відділу освіти Фофановій і Повному Станіславу Миколайовичу (голові райради), а сьогодні Лариса Фофанова зібрала у нас в школі всіх вчителів і в ультимативній формі зажадала зібрати з батьків заяви про бажання вчитися в школі № 101. Чиновниця заявила, що жоден з учителів сьогодні не піде додому, поки такі заяви не напишуть всі батьки. Поставила умову: щоб оформляли заяви заднім числом - до 27 травня, тобто до рішення райсуду. Сказала: "Сидіть хоч до ночі, поки всі не погодяться перейти, і пам'ятайте - нам ще з вами працювати". Вчителі стали продзвонювати батьків, бігати по домівках. І дехто піддався, кого ми не встигли попередити. Але абсолютна більшість батьків вимагають відновити набір у школу".

У школі навчаються 246 учнів, навчання ведеться українською мовою. 16 лютого група батьків прорвалася на сесію Петровської райради, погрожуючи самоспаленням. Після цього районні депутати зняли з порядку денного питання про ліквідацію школи, але 31 березня провели потрібне рішення на своєму рівні. А 15 квітня Донецька міськрада проголосувала за закриття шкіл № 111 і № 121 та заодно знизила статус школи № 2 (досі вона була школою з поглибленим вивченням англійської).

Під час скандальної сесії близько ста учнів і батьків пікетували міськраду. Підтримати акцію приїхали представники Макіївських шкіл № 3, 27, 100, а також ЗОШ № 27 м. Тореза, які так само опинилися у "чорному списку".

Нагадаємо, за ініціативою губернатора Анатолія Близнюка в регіоні розроблена так звана регіональна дорожня карта з оптимізації бюджету. За даним документом в 2011 році в області влада має намір закрити 26 шкіл.

"З їхньої же "Комплексної програми розвитку освіти Донецька на 2011-2015 роки" випливає, що кількість учнів у місті буде щорічно рости на 1,5 тисячі. Якщо вони прогнозують зростання кількості учнів, чому знищують школи? Так ми через пару років зіткнемося з ситуацією, яка склалася після масового закриття дитячих садків", - зазначив представник Донецького "Фронту Змін" Сергій Чирин.

4 травня прокуратури міст Донецька і Тореза (Донецької області) винесли протести на закриття двох шкіл. Опротестовано рішення Донецької міськради про закриття школи № 111 та Торезської міськради про закриття школи № 27, повідомила Генпрокуратура України у відповіді на запити Арсенія Яценюка.

Спроби влади Донецька закрити школу № 2 у центрі міста "містять окремі ознаки злочину у сфері службової діяльності", повідомили з управління УСБУ Донецької області у відповіді на звернення ініціативної групи батьків цієї школи.

Тетяна ЗАРОВНА
 
MKCДата: Середа, 13.07.2011, 19:28 | Повідомлення # 4
Підполковник
Група: Друзья
Повідомлень: 113
Репутація: 6
Статус: Offline
На Донеччині суд зупинив ліквідацію 3-ох україномовних шкіл

На Донеччині суд зупинив ліквідацію 3-ох україномовних шкіл
Джерело: Gymnasium.eduproj.net
Донецький апеляційний адміністративний суд зупинив рішення Макіївської міськради про ліквідацію трьох україномовних шкіл.

Відповідне рішення суд прийняв 13 липня, передає "Остров".

Суд скасував постанову Центрально-Міського районного суду Макіївки Донецької області від 2 червня 2011 року, якою було відмовлено в призупиненні рішення Макіївської міськради від 25 березня 2011 року про ліквідацію трьох україномовних шкіл №№ 3, 27, 100.

Рішення адмінсуду оскарженню не підлягає.

Як повідомила представник позивачів Марія Олійник, у даній справі відбулося три засідання адмінсуду.

Однак, незважаючи на те, що судді навіть продовжували термін розгляд справи тільки для того, щоб почути представників Макіївської міської ради, на жодне з трьох засідань макіївські чиновники не з'явилися, продемонструвавши неповагу до суду, до батьків та дітей ліквідованих шкіл та жителів цих селищ Макіївки.

Як відомо, батьки учнів цих шкіл з березня домагаються скасування рішення міськради про закриття навчальних закладів.


Повідомлення відредагував MKC - Середа, 13.07.2011, 19:29
 
igmaДата: Четвер, 14.07.2011, 23:23 | Повідомлення # 5
Підполковник
Група: Друзья
Повідомлень: 121
Репутація: 28
Статус: Offline
Питання в тому, чому так напористо і нагло ведуть себе чиновники райво, явно не по своїй власній волі, а з прямої вказівки з облво, з благословенням губернатора і звичайно міністра Табачника.
Перед першем вереснем було б добре організувати масовий страйк-протест, бойкотуючи 1 вересня, учні, студенти, батьки, вчителі проти зухвалого і антиукраїнського міністра
 
УКРАЇНЕЦЬДата: Четвер, 14.07.2011, 23:41 | Повідомлення # 6
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
Цікава ідея. Але багато хто хоче свята. Може краще організувати собачнику пікет ?
 
igmaДата: П`ятниця, 15.07.2011, 17:42 | Повідомлення # 7
Підполковник
Група: Друзья
Повідомлень: 121
Репутація: 28
Статус: Offline
Просто так на теперішню владу не вплинути, а таке як зрив 1 вересня, напевне вплине
 
УКРАЇНЕЦЬДата: Вівторок, 19.07.2011, 20:23 | Повідомлення # 8
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
У Макіївці з трьох україномовних шкіл вже вивезли все, крім стін?

У Макіївці Донецької області батьки учнів трьох загальноосвітніх україномовних шкіл №№ 3; 27 і 100 просить міського прокурора Олега ПОЛЯКОВА проконтролювати виконання судового рішення, яким припинено ліквідацію цих навчальних закладів.

Як повідомила кореспонденту УНІАН мати учня школи №3 Тетяна ЖЕРЕБКО, вчора відповідну заяву від батьків було передано особисто до рук О.ПОЛЯКОВА.

У своїй заяві автори нагадали, що 13 липня Донецький апеляційний адміністративний суд ухвалив рішення зупинити дії за рішенням Макіївської міської ради від 25 березня 2011 року про ліквідацію загальноосвітніх шкіл I-II ступенів №3, №27, №100 «до закінчення розгляду по суті даної справи (позову батьків до міськради) в суді».

Проте, згідно із заявами батьків учнів шкіл, що закриваються, ця постанова суду макіївською владою не виконується, і з названих шкіл вже «вивезено в невідомому напрямі все, крім стін».

У своїй заяві О.ПОЛЯКОВУ батьки просять прокуратуру «вжити заходів реагування для відновлення роботи Макіївських загальноосвітніх шкіл» і «недопущення порушення рішення суду».

Т.ЖЕРЕБКО також повідомила, що аналогічні заяви передано на ім`я начальника управління утворення Макіївської міськради Ірини ЛЯХ, меру Макіївки Олександру МАЛЬЦЕВУ і депутатському корпусу Макєєвської міськради.

Довідка УНІАН. У Донецькій області в 2011 році планується закриття 26 загальноосвітніх шкіл. За інформацією прес-служби Донецької облдержадміністрації, закриття навчальних закладів відбуватиметься згідно з розробленою «Регіональною дорожньою картою з оптимізації мережі бюджетних установ і витрат місцевих бюджетів на їх утримання».

 
grozaДата: Вівторок, 27.03.2012, 21:20 | Повідомлення # 9
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Апеляційний суд підтвердив незаконність закриття україномовної школи в Донецьку

Донецький апеляційний адміністративний суд 27 березня не задовольнив скаргу Донецької міської ради на рішення Ворошиловського районного суду Донецька про незаконність закриття україномовної школи №111 у Донецьку.

30 січня Ворошиловський райсуд виніс постанову про незаконність ліквідації школи, однак рішення не набуло чинності, оскільки Донецька міськрада одразу оскаржила його в апеляційному суді.

Після винесення постанови апеляційного суду рішення про заборону закриття школи набуває чинності.

Усього було проведено близько 30 судових засідань з цього питання.

Прокуратура Донецької області 1 листопада опротестувала рішення Донецької міської ради про закриття україномовної школи.

15 квітня 2011 року Донецька міськрада вирішила ліквідувати 3 загальноосвітні школи, серед яких - №111 з українською мовою навчання.
 
polteplouaДата: П`ятниця, 17.03.2017, 12:18 | Повідомлення # 10
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 2
Репутація: 0
Статус: Offline
Маємо двох дітей школярів. Велике розочарування від інтесивності шкільної програми ... вантажать такою кількістю завдань, що діти вчать уроки до 12 години ночі. З часів Табачника нічого не змінилось ... школа не сприяє розвитку здібностоей, а лише випрацьовую огиду у дітей до вивчення будь-чого..... Добре, що ми це розуміємо, як батьки, та "приглядаємось" до здібностей дітей та намагаємось їх розвивати ..

devi 530
 
marinapyatnitsa55555Дата: Середа, 11.09.2019, 16:29 | Повідомлення # 11
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 4
Репутація: 0
Статус: Offline
Интересная идея
 
alexnesterproДата: Четвер, 13.01.2022, 09:49 | Повідомлення # 12
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 5
Репутація: 0
Статус: Offline
Умка
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » ОСВІТА » Школи » Українські школи
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: