Вітаю Вас Гість!
Четвер, 25.04.2024, 23:03
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » СВІТ » Європа » Грузія проти Росії
Грузія проти Росії
квіткаДата: П`ятниця, 20.05.2011, 12:33 | Повідомлення # 1
Полковник
Група: Друзья
Повідомлень: 203
Репутація: 18
Статус: Offline
20 травня, 2011 11:32

Грузія випустила монету про війну з Росією
Грузія випустила монету номіналом в 1 ларі на згадку про війну з Росією 2008 року. Про це повідомив представник ради з геральдики парламенту Грузії Мамука Гонгадзе, повідомляє Rzeczpospolita.

Як заявив Гонгадзе, робота над монетою була почата в дні військових дій.

На ній вигравійована площа території Грузії, з Абхазією і Південною Осетією, які були після війни визнані чотирма державами, у тому числі Росією.

Мамука Гонгадзе припустив, що монета буде запущена Національним банком Грузії в обіг, а не стане носити тільки ювілейне значення і збиратиметься лише колекціонерами.

Нагадаємо, 2008 року між Грузією та Росією виник збройний конфлікт. Війна розпочалася навколо збройного протистояння в Південній Осетії у серпні 2008 року.

Коли збройні сили Грузії заявили про намір «відновити конституційний лад» на території невизнаної республіки, і в результаті боїв зайняли більшу частину Цхінвалі, Росія підтримала південноосетинських сепаратистів.

Вона ввела війська, в тому числі танкові бригади, на територію Грузії, та почала бомбардування грузинськіх міст, портів і військових об'єктів.

Після окупації частини Грузії російськими військами та етнічних чисток грузинських сіл навколо Південної Осетії вдалося досягнути припинення вогню.

Головним наслідком війни стала спроба легітимізації Росією через визнання незалежності колишніх грузинських провінцій. Фактичні втрати Грузії склали кілька сільських районів, які за часів СРСР входили до складу автономій, але контролювалися до війни грузинським урядом.

 
Київський форум УКРАЇНЦІ » СВІТ » Європа » Грузія проти Росії
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: