Вітаю Вас Гість!
Субота, 27.04.2024, 08:45
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » СВІТ » Європа » Помаранчева революція
Помаранчева революція
justvisДата: Понеділок, 07.03.2011, 17:01 | Повідомлення # 1
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
"Ґардіан" про Україну: Уроки революції

Сподівання революціонерів в Україні не справдилися

Британський часопис аналізує досвід України після Помаранчевої революції і доходить висновку, що революціонерам в арабському світі слід уникнути порожніх обіцянок, щоб потім не розчарувати виборців.

Автор зауважує, що українці масово вийшли на вулиці ще до того, як соціальні веб-сайти, такі як Facebook та Twitter, набрали універсальної популярності (серед революціонерів). Тоді мета була позбутися проросійських олігархів, які викрали у громадян результати народного волевиявлення у 2004 році.

Жертва народного повстання, двічі засуджений антигерой Янукович став тепер президентом і має більше повноважень, ніж раніше.

Але через шість років після Помаранчевої революції Україна і далі залишається погрузлою у корупції: "Жертва народного повстання, двічі засуджений антигерой Янукович став тепер президентом і має більше повноважень, ніж раніше". Кияни твердять, що Помаранчева революція була симуляцією, а не справжньою зміною влади, твердить автор статті.

Часопис зазначає, що президент Янукович обмежив повноваження Верховного суду України, який скасував результати виборів президента у 2004 році, коли його перемогу було анульовано. Парламент України, за твердженням експертів, перетворюється на апарат підтримки президентських рішень, а політичні свободи обмежуються. Журналісти знову бояться критикувати президента і його режим, а деякі, як от харківський редактор Василь Климентьєв, просто зникають.

Європейський союз заморозив свою допомогу через те, що корупція в Україні стала поширенішою, як за часів Кучми. Американський Freedom House змінив статус України із "вільної" на "частково вільну" країну.

Які ж висновки коментатор "Ґардіан" Лайонел Біхнер пропонує революціонерам в арабському світі з досвіду України?

Перша порада дуже проста: не обіцяти надто багато. Друга порада: пильнувати, чим займаються контрреволюціонери. Внутрішня політична боротьба є закономірною в часи переходу від однієї системи до іншої. Цим будуть користуватися антидемократичні сили: комуністичні, релігійні чи будь-які інші - з метою повернутися до влади. Третя порада: нові вибори не завжди приводять до утвердження демократії.

"Ґардіан" висловлює сподівання, що події у Північній Африці не розвиватимуться таким самим болісним шляхом, як в Україні після Помаранчевої революції.


http://justvis.at.ua
 
GidraДата: Понеділок, 07.03.2011, 17:28 | Повідомлення # 2
Генерал-майор
Група: Друзья
Повідомлень: 283
Репутація: 24
Статус: Offline
Так Гардиан кого жалеет...? Нас...или арабов...?
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » СВІТ » Європа » Помаранчева революція
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: