Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 29.03.2024, 11:58
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » ПОЛІТИКА » Свобода слова » Політичний тиск на незалежні ЗМІ на Черкащині (Закриття незалежного телеканалу "Антена" в Черкасах)
Політичний тиск на незалежні ЗМІ на Черкащині
koweuДата: Понеділок, 24.10.2011, 13:55 | Повідомлення # 1
Рядовий
Група: Друзья
Повідомлень: 19
Репутація: 9
Статус: Offline
У Черкасах «Антена» муляє очі владі

Quote

Саме таким чином можна охарактеризувати взаємини між «Антеною» та журналістами і владою — незалежно від кольору, орієнтації та партійної приналежності. Ще у 2000 році «Антену» пробував переслідувати режим Леоніда Кучми. На ті часи «Антена» була ледь не єдиною з українських газет, яка відверто позиціонувалася на боці опозиції. В часи помаранчевої революції лише «Антена» дозволяла собі не вихваляти «любих друзів», в той час як переважна більшість сьогоднішніх чиновників оббивали черевики у пошуках помаранчевих шарфиків та родоводів від Мазепи, а теперішній обласний прокурор брав пояснення у противників помаранчевого майдану. У бутність Тимошенко на посаді Прем'єра журналісти «Антени» витримали шалений адміністративний тиск, вал запитів нардепів, замах на життя та пильну оперативну увагу.
Нова влада принесла з собою нові підходи, нові правила гри і, як завжди, повне несприйняття конструктивної критики. Тож очевидно, що ідеологічна складова у взаєминах влади та журналістів насправді має найменше впливу. Здебільшого з київських пагорбів не дуже видно, та й не дуже хочеться спостерігати за пагорбами черкаськими. І доки носії політичних брендів проголошують з екранів центральних телеканалів абсолютно правильні ідеологеми, їхні адепти у регіонах гарячково вивчають матеріально-корупційну складову в законі «Про статус депутатів місцевих рад». А коли шелестять купюри — ідеологія мовчить.
Пленарне засідання сесії Черкаської міської ради, що відбулося 10 лютого, мало розглядати виключно земельні питання. Але представники Партії регіонів, керуючої та правлячої у Черкасах разом із «вільними демократами» Бродського сили, мали очевидно стурбований вигляд. Стурбований власним іміджем — ні, не перед власним народом, а перед партійним керівництвом, яке випадково могло почитати газету «Антена» або переглянути теленовини однойменного телеканалу. І, звісно, випадково почути щиру правду про плідну роботу в ім’я громади депутатів від нової, обов’язково правильної влади. Влади, яка ніколи не бере хабарів, не плодить бездарних чиновників, не отримує десятки тисяч гривень зарплатні, не скорочує лікарень та не підвищує тарифів.
Віктор ГОРКУН, секретар Черкаської міської ради, перераховуючи образливі, на його думку, словосполучення з «Антени», був схожий на людину, яку примусили виконувати роль хороброї. Але, будучи поганим актором, Віктор Іванович, запинаючись, прочитав із аркуша те, що йому написали «навухошептальники».
Маючи, очевидно, не дуже добру пам’ять, Віктор Іванович, мабуть, забув своє недовге перебування в опозиції до Сергія Олеговича у минулому депутатському житті, коли для озвучення позиції партії він був змушений звертатися до «Антени». Забув він і те, що у часи помаранчевої влади лише «Антена» мала сміливість виступати з критикою та журналістськими розслідуваннями. Забув Віктор Іванович і про те, як його виключали із Партії регіонів за голосування про передачу у приватні руки КП «Черкаситеплокомуненерго». Чи, може, секретар Горкун відчув себе доморощеним Ігнатієм Лойолою? Хоча можна бути переконаним на 100%, що він навіть не здогадується, хто це такий...
Прослухавши інформацію про душевний біль Віктора Горкуна, який із щемом резонував у незміцнілих душах коаліціянтів, депутати ухвалили рішення розглянути діяльність та творчість члена Національної спілки журналістів України Володимира МАМАЛИГИ на профільній комісії з питань депутатської етики, навіть не задумуючись про те, що у нашому місті Черкаси хтось може насмілитися вийти за рамки відміряного для них коридору для польоту особистої думки.
Очевидно, питання життєдіяльності «Антени» депутатів з провладної більшості цікавило набагато більше, ніж питання збереження «Соснівки». Бо не схотіли підтримати у своїй більшості «вільні демократи» з регіоналами депутатського запиту депутатів Воротніка та Мамалиги до голови ОДА Тулуба та голови облради Черняка щодо визначення статусу заповідної «Соснівки». Тож, очевидно, не зовсім збігалася з чиїмись земельними мріями реалізація простого депутатського запиту про надання інформації. Є, напевно, теми, про які наша містечкова т.зв. «еліта» на чолі з т.зв. «мером» при секретарі має сміливість розмовляти лише пошепки, та й то під ковдрою по суботах. Тож коаліція з маніакальною впертістю знову взялася за «Антену», цього разу намагаючись позбавити її приміщення. Подібні спроби, до слова кажучи, тривають зі змінною інтенсивністю вже добрий десяток років. Тож приміщення за адресою Шевченка, 220 вже пережило не лише депутатські комісії, а й обшуки, виїмки та інші «маски-шоу».
На думку «вільної демократки» Ніни Набокіної, за десять років діяльності «Антени» місто недоотримало мільйони гривень.
Звісно, діяльність Ніни Набокіної, яка озвучувала позицію «вільних демократів» Бродського, на посадах голови Наглядової ради «ТЕМПу» та «Асфальтобетонного заводу» була, без сумніву, більше помічена та оцінена черкащанами, ніж діяльність «Антени». Але у часи монополізації інформаційного простору Ніна Андріївна, без сумніву, підтримає і Сергія Олеговича, а може, і Сергія Борисовича у тому, що саме зараз з'явився унікальний шанс заткнути усім незадоволеним пельки. І гріх його не реалізувати, доки народ остаточно не зрозумів нутро нової влади. Тож відтепер ще одна профільна комісія буде займатися ще й приміщенням «Антени», виконуючи завдання влади викинути її з нього. Та залишимо Сергію Олеговичу його мрії та нічні фантазії. Тож, як кажуть, пережили голод, переживемо і достаток.
На захист медіагрупи «Антенна» став депутат міської ради від фракції БЮТ Микола Булатецький. На його думку, нині влада просто знищує тих, хто каже щось проти неї, як це робить Володимир Мамалига.
— У свою чергу, влада створює різні медіахолдинги, щоб через них рекламувати себе, — зауважив Булатецький.
У залі був присутній депутат міськради, журналіст Валерій Воротник, який висловив переконання, що позиція більшості у міськраді має не економічне, а політичне забарвлення.
— Приміщення нам на початку 2000 року надавалося для діяльності громадської організації та газети! Приміщення було занедбане, непристосоване, яке протягом десяти років ніким не використовувалося. І громадська організація своїм коштом відремонтувала його. Тож усі розмови навколо цього приміщення — це просто намагання закрити «Антену». Два роки тому нас намагалися вбити, а тепер за допомогою депутатів ви зводите з нами свої особисті рахунки та брешете, — звернувся він до міського голови.
Тож, ні я, Володимир МАМАЛИГА, ні Валерій ВОРОТНІК не збиралися, та й не збираємося розмежовувати журналістську та депутатську діяльність. І ніхто не може нас примусити поступитися своїми громадянськими принципами, незважаючи на колір партквитків у кишенях обласних та міських керманичів. Тож нехай вони собі думають, а ми собі знаємо. Не маючи ні найменшої уяви про справжню політичну боротьбу, новий депутатський корпус за звичкою кроку не ступає без погодження згори. Сергій Одарич, який, без сумніву, має такий досвід, використовуючи свої природні дані, маніпулює депутатським корпусом із віртуозністю Карабаса-Барабаса, поки що майстерно підтримуючи ілюзію братньої коаліційної любові. Питання лише у тому, чи скоро будуть введені у дію зміни до закону «Про статус депутатів місцевих рад» та у «Закон про вибори», де планується значно спростити процедуру імпічменту міського голови та скасувати позачергові вибори, надаючи право керівництва секретарю ради. Тоді Одарич знову стане демократом, але вже буде пізно. Підвішені кримінальні справи стануть вагомим аргументом, і тоді що — прощавай, проекте «Черкаси — місто успіху»? Здрастуй, проекте «Черкаси — місто для людей»?

P.S.
Список людей додається...


Ситуація має продовження. На сьогоднішній день на ефірній частоті каналу київська "Воля" почала транслювати Діскавері.
Тиск на журналістів продовжується з санкції міського голови Одарича С.О.

Яка ваша думка з приводу даної ситуації? Може шось чули про це?

Додано (24.10.2011, 14:55)
---------------------------------------------
На сегодняшний день телеканал и газету закрыто. Вот вам и свобода слова и демократия((((

Повідомлення відредагував koweu - П`ятниця, 03.06.2011, 13:53
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » ПОЛІТИКА » Свобода слова » Політичний тиск на незалежні ЗМІ на Черкащині (Закриття незалежного телеканалу "Антена" в Черкасах)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: