Вітаю Вас Гість!
Понеділок, 29.04.2024, 09:38
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » ПОЛІТИКА » Права людини і нації » Права людини
Права людини
nataДата: Четвер, 24.03.2011, 19:19 | Повідомлення # 1
Підполковник
Група: Друзья
Повідомлень: 136
Репутація: 12
Статус: Offline
24 березня, 2011 19:50 1


Парламент Канади розслідуватиме порушення прав людини в Україні
Підкомітет парламенту Канади з питань прав людини в світі прийняв одноголосну резолюцію про початок процесу розгляду порушень прав людини в Україні.

«Якщо комітет виявить, що повідомлення про порушення прав і свобод людини, які відбуваються в Україні є правдивими, то це означатиме, що український уряд повертається що совецького стилю управління» - сказав депутат Джеймс Безан.

«Ми в Канаді плекаємо фунадментальні свободи як важливі підвалини нашої демократії. З огляду на всю серйозність скарг, які депутат Безан та я чуємо від української спільноти Канади, ми вважаємо за обов`язок почати розслідування», пояснив депутат Дейвид Світ.

Підкомітет просить профільний парламентський комітет розслідувати численні скарги на дії уряду по придушенню політичних протестів, свободи висловлювань, свободи слова, академічних свобод, а також стосовно фальсифікації місцевих виборів 2010 року в Україні.

Така резолюція стала можлива завдяки лобістським зусиллям Канадської конференції в підтримку України.

Як повідомлялось, нещодавно українська діаспора в Aвстралії висловила глибоку тривогу з приводу численних порушень прав і свобод в Україні за перший рік президентства Віктора Януковича.

 
grozaДата: Субота, 09.04.2011, 10:01 | Повідомлення # 2
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Америка занепокоєна станом прав людини в Україні

Субота, 09 квітня 2011, 10:01

Ситуація з дотриманням стану прав людини в Україні вкрай критична.

Про це йдеться в щорічному звіті Державного департаменту США, який був оприлюднений в п’ятницю.

Чимала частина звіту присвячена порушенням прав людини, які здійснюють представники правоохоронних сил.

"До них відносяться побиття, тортури та інші знущання над в’язнями та затриманими у СІЗО. Звіт порушує проблему довгих термінів затримання осіб на період слідства, важких умов, в яких перебувають підслідні та вибиття з них зізнань силою", - цитує звіт "Голос Америки".

Зокрема, згадуються трагічні випадки студента Ігоря Індило, який помер у районному відділку міліції Шевченківського району у Києві, та Михайла Стадника, який помер у відділку міліції у Львові. В обох випадках ведеться слідство.

Наводяться випадки жорстокого поводження представників правоохоронних органів у відношенні до біженців, шукачів притулку та осіб із неслов’янською зовнішністю.

Також звертається увага на різке зростання відкриття кримінальних справ проти опозиційних політиків із призначенням нового генпрокурора, що "збільшує вигляд вибіркового та політично вмотивованого судового переслідування урядом Віктора Януковича".

У звіті зазначено, що такий висновок напрошується не лише через кількість порушених справ проти високопосадовців уряду Юлії Тимошенко, а й факту тривалих допитів та відмови у випуску на поруки.

Звіт критикує неефективну та корумповану судову систему в країні та наводить приклади збільшення тиску на ЗМІ, як самоцензури серед власників ЗМІ та журналістів, так і побиття журналістів.

 
Київський форум УКРАЇНЦІ » ПОЛІТИКА » Права людини і нації » Права людини
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: