Вітаю Вас Гість!
Четвер, 18.04.2024, 06:31
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » ЗДОРОВЯ » Корисні поради » Чи потрібний нам кондиціонер ?
Чи потрібний нам кондиціонер ?
2915836Дата: Середа, 02.03.2011, 17:51 | Повідомлення # 1
Рядовий
Група: Друзья
Повідомлень: 1
Репутація: 1
Статус: Offline
Кондиціонер: 20 способів обходитися без нього
Розділ: Технології
Ми часто чуємо про негативний вплив кондиціонера на здоров'я людини. І хоча в сучасному світі досить складно обійтися без цього корисного приладу, особливо, в широтах, наближених до екватора, все ж від надмірного використання кондиціонерів може постраждати не тільки наше здоров'я, але й глобальна екологічна обстановка.

Сьогодні кондиціонери споживають в два рази більше електроенергії, ніж всі комп'ютери планети. В перерахунку на кількість вуглекислого газу це 140 мільйонів тонн CO2 на рік. Тому знижуючи використання кондиціонерів в два рази можна умовно забезпечити «безкоштовну» для екології роботу всіх комп'ютерів у світі.

Отже, навіщо нам це потрібно? По-перше, знизити ризик захворювань, що викликаються використанням кондиціонерів. По-друге - заощадити електроенергію, і як наслідок, власні гроші і природні ресурси планети.

Читайте далі 20 порад, які допомагають звести використання кондиціонерів до мінімуму.

Протягом сонячного дня тримайте штори або жалюзі закритими. Проникаюче в кімнату світло розігріває внутрішню атмосферу житла, створюючи парниковий ефект.
Затонуйте скло або заклейте тонкою відбиваючою плівкою, як це часто роблять в південних містах, наприклад у Криму. Така плівка досить доступна і обійдеться вам в декілька доларів за кожне вікно в залежності від площі.
Охолоджуйте приміщення у вечірній час, відкриваючи вікна з більш прохолодною боку, якщо ваші вікна виходять на різні сторони будинку.
Ізолюйте приміщення. Так само, як і для збереження тепла в зимовий час, теплоізоляція необхідна влітку для збереження прохолоди. Згадайте як прохолодно влітку в старих дерев'яних або глинобитних будинках з товстими стінами.
Замініть лампи розжарювання на ефективніші в сенсі меншого тепловиділення, тобто на флуоресцентні або ще краще - світлодіодні. Сучасні джерела світла виділяють на 80% менше тепла, ніж звичайні лампи розжарювання.
Якщо у вашому будинку є стельовий вентилятор, то необхідно використовувати його для охолодження приміщення. В сучасних вентиляторах є перемикач, який дозволяє змінювати напрямок його обертання, змінюючи напрямок повітряного потоку.
Пийте напої з льодом дуже помірно. Нічого оригінального, але це ще один зі способів остудити ваше тіло, тільки не зовні, а зсередини. Пийте невеликими порціями, щоб уникнути переохолодження горла та зайвого потовиділення. Хоча існує думка, що набагато ефективніше пити гарячий чай, який стимулює організм до самоохолодження. Теж саме стосується холодного і гарячого душу. Спробуйте самостійно, це дуже індивідуально.
Відповідний одяг допоможе легше переносити спеку. Найкраще підійде просторий одяг з натуральних легких тканин, лідерами тут залишаються вироби з бавовни.
Мокрий рушник, загорнутий навколо шиї або голови, допоможе перенести найбільш жаркий період дня. Рекомендують також використовувати вологе взуття. Якщо це недостатньо естетично для вас, використовуйте вологі напульсники.
Зведіть до мінімуму використання плити та духовки. Природною реакцією на спеку є зниження апетиту, так що в жаркий час доби можна обмежитися холодними закусками та салатами.
Фахівці рекомендують використовувати подушку набиту гречаною крупою, якщо спека не дає вам заснути. Подушка, набита гречкою, не утримує тепло як звичайна подушка.
Вчіться у своїх домашніх тварин, які у спеку мало рухаються. Якщо є така можливість, то найспекотніший період дня краще провести в горизонтальному положенні. Рухайтесь повільно, розмірено і не поспішаючи.
Охолодити приміщення можна за допомогою вентилятора спрямованого на щось холодне: спеціальний акумулятор холоду або звичайну пластикову пляшку з льодом.
Посадіть дерево з сонячного боку вашого будинку. Дерево - це кращий захисник від полуденної спеки. Не забувайте при цьому дотримуватися необхідної дистанції між деревами і будинком.
Якщо у вашому автомобілі немає кондиціонера або ви не хочете ним користуватися, помістіть сумку з пластиковими пляшками, наповненими льодом на заднє сидіння автомобіля. Кажуть, добряче полегшує подорож.
Закривайте двері в під'їзді багатоквартирних будинків. Повітря у основи будівлі завжди прохолодніше, оскільки температура ґрунту завжди нижча за температуру атмосферного повітря біля поверхні розігрітої землі.
Якщо у вас є можливість працювати вдома, то є сенс перейти на нічний графік: вдень спати, вночі працювати. Ніч має ще одну перевагу - менше відволікаючих від роботи факторів.
Стіни будинків і дах краще пофарбувати в білий колір. Ця радикальна міра, добре допомагає для спекотних регіонів.
Вимкніть всі електроприлади, якими ви не користуєтесь. А найнеобхідніші краще оптимізувати по енергоспоживанню. Наприклад, ноутбуки прохолодніші за настільні комп'ютери, телевізори на рідких кристалах кращі за кінескопні і так далі. Як правило, чим менше електроприлад споживає потужності, тим менше тепла він виділяє.
Адаптуйтесь. Люди живуть на цій планеті мільйони років, і за цей час встигли знайти свій будинок на всіх широтах нашої планети, а «радість» кондиціювання повітря пізнали зовсім недавно, і в більшості випадків можуть обійтися без неї. Підтримуйте себе в хорошій фізичній формі і ви будете почувати себе краще як у зимову холоднечу, так і в літню спеку.

 
GidraДата: Середа, 02.03.2011, 20:50 | Повідомлення # 2
Генерал-майор
Група: Друзья
Повідомлень: 283
Репутація: 24
Статус: Offline
Это все класссые советы.....
Нет...бумага написана правильно...Да только, если ты помнишь, температура ночью была влетом прошлого года градусов 27-28.....
Дом..раскалившись за день, не успевал остывать за ночь, и температура в квартире была + 30 С.....
И как ты представляешь в такой вот ситуации- и без кондиционера..?
 
гілкаДата: Середа, 02.03.2011, 21:48 | Повідомлення # 3
Генерал-майор
Група: Модераторы
Повідомлень: 333
Репутація: 51
Статус: Offline
Стаття цікава, дякую. Певні поради візьму на замітку. Але сьогодні дуже важко без кондиціонерів. Влітку зашкалювало за 37. У нас в офісі кондиціонера немає. Моїх мізків вистачало на 3 години роботи, а далі коли піднімалася температура за 30-35, я вже нічого не могла якісно виконувати. Якщо вдома дійсно можна під холодний душ, то куди дінешся в офісі? Далі. У мене вдома німецька вівчарка. Їй бідненькій ну дуже спекотно було влітку. Тому в цьому році ми обов'язково встановимо кондиціонери. Шкода як людей так і тварин (крім собаки у нас ще пухнаста кішка) . Я звичайно ж чула про шкоду кондиціонерів, але і без них дуже складно.
 
GidraДата: Четвер, 03.03.2011, 13:55 | Повідомлення # 4
Генерал-майор
Група: Друзья
Повідомлень: 283
Репутація: 24
Статус: Offline
Не знаю....Мну эти советы напоминают советы минздрава от мая 1986 года....
Закрывайте форточку..вытирайте ноги о мокрую тряпочку...делайте влажную уборочку..а потом закапывайте тряпочку на глубину не менее 6,0 м....и будете здоровы...
Вентилятор нужен однозначно..но ведь он только циркуляцию создает....
А чем воздух охладить..? Раньше был..сухой лед....А сейчас такого нет.....
 
justvisДата: Четвер, 03.03.2011, 15:11 | Повідомлення # 5
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
А в автомобілі кондиціонер корисний ?

http://justvis.at.ua
 
гілкаДата: Четвер, 03.03.2011, 18:46 | Повідомлення # 6
Генерал-майор
Група: Модераторы
Повідомлень: 333
Репутація: 51
Статус: Offline
Quote (justvis)
А в автомобілі кондиціонер корисний ?

Лікарі говорять, що ні, не корисний, а шкідливий, особливо коли довго не здійснюють заміну фільтрів. Ми в своїй машині замінюємо фільтри щороку. Але без кондиціонера в машині погано, дуже погано. Пам'ятаю, нашу першу машину -ладі - без кондиціонера- а-а-а -жах
 
GidraДата: Четвер, 03.03.2011, 20:04 | Повідомлення # 7
Генерал-майор
Група: Друзья
Повідомлень: 283
Репутація: 24
Статус: Offline
Quote (justvis)
А в автомобілі кондиціонер корисний ?

Нет...Ты летом запросто можешь воспаление легких заиметь ( не приведи Господь..)
А уж насморк гарантирован....

 
гілкаДата: П`ятниця, 04.03.2011, 21:48 | Повідомлення # 8
Генерал-майор
Група: Модераторы
Повідомлень: 333
Репутація: 51
Статус: Offline
Quote (Gidra)
Нет...Ты летом запросто можешь воспаление легких заиметь ( не приведи Господь..)
А уж насморк гарантирован....

Воно то вірно. dry Але я все ж таки не купувала би машину без кондиціонера. Без нього теж погано.

 
GidraДата: Субота, 05.03.2011, 17:23 | Повідомлення # 9
Генерал-майор
Група: Друзья
Повідомлень: 283
Репутація: 24
Статус: Offline
Quote (гілка)
Воно то вірно. Але я все ж таки не купувала би машину без кондиціонера. Без нього теж погано.

Тоже правильно....Нужна какая-то золотая середина...

Летом ( особенно прошлым ) в такую жару без кндишина- мозги плавятся.....

 
svetДата: Четвер, 10.03.2011, 15:42 | Повідомлення # 10
Полковник
Група: Друзья
Повідомлень: 171
Репутація: 12
Статус: Offline
Ото як припече то багато хто з форумчан швидко собі того кондиціонера поставить. А взимку ні, взимку скоріше всього можливо обійтися і без кондиціонера, особливо як мороз ушкварить.
 
гілкаДата: Субота, 12.03.2011, 01:00 | Повідомлення # 11
Генерал-майор
Група: Модераторы
Повідомлень: 333
Репутація: 51
Статус: Offline
Quote (svet)
Ото як припече то багато хто з форумчан швидко собі того кондиціонера поставить. А взимку ні, взимку скоріше всього можливо обійтися і без кондиціонера, особливо як мороз ушкварить.

Навіть спорити не буду. Ми таки будемо скоро ставити кондиціонер, інакше влітку можна буде здуріти від спеки. А ще у нас вівчарка і вона бідненька дуже страждає влітку. sad

 
IVKДата: Субота, 26.03.2011, 18:08 | Повідомлення # 12
Полковник
Група: Друзья
Повідомлень: 150
Репутація: 19
Статус: Offline
Може хто знає нормальну фірму яка може поставити кондиціонер ....не дуже дорогий. Я мамі обіцяв поставить.....
 
svetДата: Понеділок, 28.03.2011, 12:43 | Повідомлення # 13
Полковник
Група: Друзья
Повідомлень: 171
Репутація: 12
Статус: Offline
Для вибору кондиціонера потрібно в першу чергу знати розміри приміщення, і вже підцей обсяг вибирати.
 
GidraДата: Неділя, 19.06.2011, 08:37 | Повідомлення # 14
Генерал-майор
Група: Друзья
Повідомлень: 283
Репутація: 24
Статус: Offline
Это точно....

Иногда ну так хочется...чтобы в каждой комнате..включая кухню- да по кондишену...

Но сразу вспоминаю Подеревянського...

Hу а згодом? Про наслiдки можливi не подумать? Один лиш тiлькi раз i вже п....eць крадеться з своєю усмiшкою хижой. Простуда, геморой, чиряк на срацi, вiд шприцу гематоми, лiкарi, а зрештою й сира могила..

И решаю обойтись вентилятором
 
гілкаДата: Понеділок, 20.06.2011, 20:42 | Повідомлення # 15
Генерал-майор
Група: Модераторы
Повідомлень: 333
Репутація: 51
Статус: Offline
Ми поставили кондиціонери в обидві кімнати. Так добре стало. В минулому році ми дуже страждали від спеки. Нашим собаці та кішці теж було дуже погано. А зараз просто супер. biggrin
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » ЗДОРОВЯ » Корисні поради » Чи потрібний нам кондиціонер ?
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: