Вітаю Вас Гість!
Четвер, 28.03.2024, 13:16
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » Юридичний форум » Земля » Розкрадання землі на Львівщині
Розкрадання землі на Львівщині
sknylivДата: Четвер, 24.03.2011, 17:41 | Повідомлення # 1
Рядовий
Група: Друзья
Повідомлень: 16
Репутація: 2
Статус: Offline
Силові структури не реагують на крадіжку земель на Львівщині
Пустомитівська районна прокуратура ігнорує красномовні свідчення про незаконну передачу 28 га земельних наділів селян, скоєну посадовими особами сільських рад району.
Мешканці села Гончарі втрачають свою землю.
Про це сьогодні під час прес-конференції на тему: «Чому влада не реагує на факт неправомірної передачі 28 га землі біля Львова», розповів голова громадської організації «На захист прав» Анатолій Тимчина.

За його словами, мешканці села Гончарі Пустомитівського району стверджують, що їх позбавили земель для ведення господарства, якими вони користуються та обробляють понад 15 років. З цього приводу наприкінці грудня минулого року проведений загальний збір села, де було прийняте звернення до Президента України, Генеральної прокуратури, Пустомитівської районної прокуратури та Львівської облдержадміністрації з скаргами та проханням перевірити законність передачі земель. Проте жодної відповіді заявники не отримали. За дорученням обласної прокуратури, Пустомитівська районна прокуратура провела перевірку факту передачі земель. Відповідь від 20 лютого 2011 року, підписана прокурором Пустомитівського району п. Сидорчуком, була передбачуваною:

Зокрема, у тексті документа вказано: «Проведеною перевіркою встановлено, що в грудні 2008 року в Винничківську сільську раду надійшло 25 заяв про надання дозволу на виготовлення проекту відведення земельної ділянки для особистого користування. Сільська рада на своїх сесіях в грудні 2008 року та в січні 2009 року дозволила цим громадянам розпочати виготовлення документації на землю площею 28 га. Відповідно до актів обстеження, які є в архіві сільської ради, надані землі впродовж багатьох років не оброблялись, про що були складені відповідні акти обстеження. Вказана земельна ділянка розміщена в с. Гончари.

На час прийняття вказаних рішень, генеральний план с. Виннички, Дмитровичі та Гончари розроблений не був. Генплан був затверджений лише в 2010 році. В подальшому на сесії сільської ради в серпні та жовтні 2010 року були затверджені більшість проектів відведення земельних ділянок та передано у власність новим власникам. Враховуючи вищенаведене, підстав для здійснення прокурорського реагування не вбачається».

Натомість жителі села Гончари та громадські активісти вважають, що перевірка прокуратури проведена поверхнево.

Факти порушень, які навели у своєму зверненні мешканці села, прокуратура проігнорувала. Відповідно, рішення районної прокуратури було оскаржене. У скарзі, яку заявники скерували до Генеральної прокуратури, таке рішення Пустомитівської районної прокуратури назване незаконним.

Своє твердження представники ошуканих мешканців підтверджують задокументованими фактами порушень, які мали місце при виділенні землі.

Зокрема, проекти відведення земельних ділянок були затверджені лише в серпні та жовтні 2010 року, тобто тоді, коли уже існував розроблений генплан усіх трьох сіл, на території яких розміщені вкрадені в селян земельні ділянки. На цьому генплані чітко зазначені земельні наділи мешканців села Гончари. Проте, сільська рада не зважила на це, і передала іншим громадянам землі, які вже знаходились у користуванні.

Окрім цього, Винничківська сільська рада своїм рішенням від 18 квітні 2008 року самовільно, без будь-якого погодження, змінила межі населеного пункту с. Гончари.

Також, за словами А. Тимчини, обурює той факт, що в прокуратури не викликало сумніви те, що 25 громадян, які проживають в різних областях Західної України і не мають жодного відношення до с. Гончари, одночасно прийшли в одну сільську раду і написали однакові заяви на виділення земельних ділянок. Ще більше здивування викликає те, що люди, які писали ці заяви, у розмові зізнались, що вони навіть не знають, що мають державний акт на володіння землею. При цьому, мешканцям села неодноразово відмовляли у наданні ділянок, мотивуючи це тим, що вільної землі в селі немає.

Те, що земельні ділянки, які незаконно, за твердженням скаржників, передані іншим особам, належать мешканцям села Гончари, підтверджують і документи, які є в архіві сільської ради. Відповідно до цих документів, в 1995-1996 рр. ці земельні ділянки надавались в користування мешканцям Гончарів. Ці ділянки не вилучалася в селян ані рішенням сільської ради, ані судом!

Тому, підсумовує А. Тимчина, Винничківська сільська рада порушила законодавство щодо вилучення земельних ділянок, на що не звернула увагу Пустомитівська районна прокуратура.

Ще більше здивування викликає посилання прокуратури на акти обстеження земельних ділянок, що були проведені земельною комісією сільської ради в липні 2007 та 2008 року. В документах зазначено, що комісією проводилося обстеження спірних земельних ділянок і було виявлено, що останні не обробляються та було рекомендовано передати їх у власність чи користування іншим особам. Про такі дії сільської ради самі користувачі земельних ділянок взагалі нічого не знають та запитують, чому їх не повідомили про огляд земельних ділянок якими вони користуються, а те, що в актах зазначено, ніби земельні ділянки не обробляються – суцільна брехня. В складених актах також відсутні відомості про те, чи ще хтось був присутній при їх складанні, крім членів комісії, хто є користувачами земельних ділянок, чи ознайомлювалися вони з цими актами.

За свідченням депутатів, які приймали горезвісні рішення, голова Винничківської сільської ради та голова земельної комісії не згадували про ці акти обстеження, та в один голос переконували депутатів, що ці землі знаходяться за межами населеного пункту і є вільними.

Тому керівник ГО «На захист прав» припускає, що ці акти, взагалі, є підробленими, і могли з’явитись уже після прийняття рішення про надання землі користувачам.

Усі селяни, в користування яких є ці земельні ділянки написали заяви, в яких підтверджують те, що вони належним чином обробляють свої наділи.

А. Тимчина також повідомив, що селянам вдалося отримати копії документів щодо обговорення нового генплану сіл Виннички, Дмитровичі та Гончари, на якому були присутні лише 63 особи, що менше, ніж сказано у законодавстві. Про проведене громадське обговорення мешканці навіть не здогадувалися, і, як згодом з’ясувалося про проведення громадського обговорення генплану нібито було повідомлено КП «Пустомитівське радіомовлення» по дротовому радіо, підключення в с. Гончари якого взагалі відсутнє, так само як і в Винничках та Дмитровичах. Хто був присутній при обговоренні генплану – незрозуміло.

Уся афера стала відомою лише після виборів 31 жовтня. Новообрані депутати Винничківської сільської ради звернулись до депутатів попереднього скликання з пропозицією утворити спільну комісію для з’ясування усіх обставин передачі землі. Проте, діючі депутати відмовились брати участь у такій комісії. Так само, і посадові особи Винничківської сільської ради відмовляються надавати документи, які стосуються цієї оборудки.

Враховуючи уі наведені факти, мешканці сіл просять Генеральну прокуратуру скасувати рішення Пустомитівської районної прокуратури щодо відсутності ознак злочину в діях посадових осіб Винничківської сільської ради та скасувати рішення сільської ради щодо передачі земельних ділянок іншим особам.

Поки обдурені мешканці чекають на рішення Генеральної прокуратури, в селі більшає радикальних настроїв. Для більшості мешканців села Гончари, в яких забирають їх ділянки, земля є єдиним засобом для виживання. Тому селяни готуються до протестів у разі, якщо й з Києва прийде відмова у допомозі.

 
максДата: Неділя, 27.03.2011, 16:29 | Повідомлення # 2
Рядовий
Група: Друзья
Повідомлень: 12
Репутація: 5
Статус: Offline
Трохи не зрозуміло-1.Як могла сільська рада змінити межі населеного пункта. 2.Якщо землі знаходились у користуванні селянина по цільовому призначенні як для огородництва,то яким чином відбулась зміна цільового призначення з огородництва на цільове для обслуговування жилого будинку.
Я б радив подавати в суд на сільську раду по КАСУ,з вимогою скасування рішень сільської ради.
 
justvisДата: Неділя, 27.03.2011, 16:46 | Повідомлення # 3
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
Позовна давність по КАСУ - 6 місяців ?

http://justvis.at.ua
 
максДата: Понеділок, 28.03.2011, 04:58 | Повідомлення # 4
Рядовий
Група: Друзья
Повідомлень: 12
Репутація: 5
Статус: Offline
Quote (justvis)
Позовна давність по КАСУ - 6 місяців ?

Так,загальна.Але є ще ст.100. ))
І я вважаю що краще звернутись з позовом до суду,чим до секретаріату чи приймальної якогось чиновника.
Ну це так загальні поради на підставі прочитаного в статті.
 
grozaДата: Понеділок, 28.03.2011, 09:06 | Повідомлення # 5
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
До суду краще, якщо будуть судити по закону і по справедливості
 
максДата: Понеділок, 28.03.2011, 10:20 | Повідомлення # 6
Рядовий
Група: Друзья
Повідомлень: 12
Репутація: 5
Статус: Offline
Quote (groza)
якщо будуть судити по закону і по справедливості

Правова норма,термін справедливість-відсутня в Конституції і законах України. ((
 
iKnopkaДата: Середа, 10.04.2013, 09:07 | Повідомлення # 7
Підполковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 145
Репутація: 0
Статус: Offline
Скільки ще земель втратять укранці ?

www.iknopka.at.ua
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » Юридичний форум » Земля » Розкрадання землі на Львівщині
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: