Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 29.03.2024, 07:56
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » Юридичний форум » Земля » Плата за землю
Плата за землю
квіткаДата: Вівторок, 29.03.2011, 16:03 | Повідомлення # 1
Полковник
Група: Друзья
Повідомлень: 203
Репутація: 18
Статус: Offline
У четвер львів’яни протестуватимуть проти нових тарифів на землю

Громадськість Львівщини разом з профспілками та керівниками підприємств вимагає від міської ради скасувати непомірно великі тарифи на землю.

Представники об’єднання організацій роботодавців Львівщини, Об’єднання профспілок Львівщини, об’єднання садівників-любителів та городників Львівщини, керівники підприємств Львівщини оголосили про початок акцій протесту проти введення в дію нових ставок орендної плати за землю у Львові. Про це вони оголосили сьогодні, 29 березня, під час засідання на тему «Землетрус по-львівськи: громада вимагає скасувати фіскальну ухвалу Львівської міської ради про нові тарифи на землю, які зруйнують промисловість і городництво. Оголошення акції протесту під стінами Ратуші».

Учасники засідання стурбовані непомірною орендною платою на землю у Львові, яка спричинить зростання цін на оренду землі в середньому в шість разів. Зважаючи на непрозору процедуру прийняття ухвали №2712, яка затвердила нову грошову оцінку земель міста, організатори акцій протесту вимагатимуть від міської ради скасувати цю ухвалу та провести нову експертну оцінку тарифів на землю.

Голова об’єднання садівників-любителів та городників Львівщини Василь Келеман заявив, що члени об’єднання, яких у Львові налічується близько 7 тис., підтримають акції протесту, оскільки вони не зможуть оплатити нову ціну орендної плати. За словами громадського активіста, згідно з новою ухвалою міськради внутрішні дороги садово-городніх товариств прирівняні до земель транспорту і зв’язку. Унаслідок цього їх оподаткування збільшилося в 50 разів. А загалом, без урахування цих доріг, – у 6 разів. 75% членів об’єднання – пенсіонери, які змушені будуть припинити обробляти свої земельні ділянки.

Голова ради Львівського обласного об’єднання організацій роботодавців Іван Ривак, коментуючи наслідки вступу в дію нової ухвали, заявив, що таке рішення поставить на коліна малий і середній бізнес, доведе до банкрутства великі виробничі об’єкти і зробить їхню продукцію неконкурентоздатною. Іван Ривак попередив, якщо міська рада не перегляне своє рішення, на вулиці вийдуть тисячі львів’ян: «За нами – тисячі роботодавців, які забезпечують роботою десятки тисяч працівників. Збільшення орендних ставок на землю призведе також до подорожчання щоденних споживчих послуг і товарів щоденного вжитку, позначиться на кожному мешканці Львова, який змушений буде переплачувати за товари і послуги в 3-4 рази», – підсумував голова об’єднання.

Солідарні з роботодавцями і профспілки. Роман Дацько, голова Об’єднання профспілок Львівщини, звинувачує ініціаторів прийняття ухвали в тому, що документ не пройшов усіх передбачених законодавством процедур. Зокрема, за словами керівника профспілок, проект ухвали не пройшов громадських слухань на належному рівні, у громадських організацій немає доступу до первинних документів технічної документації грошової оцінки, відсутня інформація про державну експертизу техдокументації. «Усе це схиляє до думки, що збільшення тарифів на землю відбувалося не цілком законно і прозоро, а можливо, було лобіюванням чиїхось приватних інтересів», – підсумував Роман Дацько.

Для того, щоб міські депутати зважили на всі ці аргументи, 31 березня, у день сесії Львівської міської ради, організатори засідання, представники об’єднань, що представляють інтереси сотень тисяч львів’ян, вийдуть на пікет під стіни Ратуші. Головною вимогою пікетувальників буде скасування фіскальної ухвали Львівської міської ради №2712.

Нагадаємо, два роки тому, 18 червня 2009 року, Львівська міська рада прийняла ухвалу №2712. Цей документ затвердив нову грошову оцінку земель міста. А з 1 січня 2011 року для всіх орендарів землі, що перебуває у комунальній власності Львова, запроваджено нові ставки орендної плати. Якщо мінімальна ціна за 1 квадратний метр землі в 1999 році становила 28,3 грн, у 2009 – 272, 77 грн, то нова перевищує попередню у 9,6 раза. Якщо врахувати коефіцієнт щорічної індексації за всі десять років (1999-2009), то порівняно з минулим роком, орендна плата виросла майже в шість разів. А в окремих економіко-планувальних зонах більш ніж у 10 разів.

Додано (29.03.2011, 17:03)
---------------------------------------------
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

«Свобода» відхрещується від причетності до ухвали від 2009 року про грошову оцінку землі у Львові
29.03.2011 14:25

Голова постійної депутатської комісії з питань землекористування Львівської міської ради, депутат фракції ВО „Свобода” Олег Махніцький стверджує, що у прийнятті нової грошової оцінки землі у Львові винна попередня каденція.

Про це Олег Махніцький сказав під час прес-конференції сьогодні.

За словами Олега Махніцького, у тому, на що зараз скаржаться підприємці Львова, повністю винна попередня депутатська каденція, яка прийняла ухвалу про нову грошову оцінку землі, а фракція ВО «Свобода» не має до цього жодного стосунку.

Відповідаючи на питання чому депутати тільки зараз забили на сполох, Олег Махніцький відповів, що у них було мало часу після виборів розібратися з цією ухвалою після виборів, а результат її дії вони побачили тільки зараз.

«У цій ухвалі абсолютно неадекватна формула розрахунку вартості землі. Оцінку потрібно міняти. На сесії ми доручимо це виконавчим органам, підготовка займе до трьох місяців», – сказав Олег Махніцький.

Нагадаємо, Олег Махніцький був депутатом попереднього скликання Львівської міської ради, як і ще ряд свободівців, і працював у постійній комісії з питань землекористування.

 
grozaДата: Вівторок, 29.03.2011, 21:06 | Повідомлення # 2
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Quote (квітка)
«У цій ухвалі абсолютно неадекватна формула розрахунку вартості землі. Оцінку потрібно міняти. На сесії ми доручимо це виконавчим органам, підготовка займе до трьох місяців», – сказав Олег Махніцький.

Потрібно скасувати ухвалу, яку прийняла попередня рада (включаючи і "Свободу"), а потім рахувати хоч півроку
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » Юридичний форум » Земля » Плата за землю
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: