Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 21:04
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » Юридичний форум » Земля » Дерибан
Дерибан
квіткаДата: Вівторок, 29.03.2011, 15:46 | Повідомлення # 1
Полковник
Група: Друзья
Повідомлень: 203
Репутація: 18
Статус: Offline
Іноземцям дозволять скуповувати землю

Влада України в ході проведення земельної реформи має намір дозволити купівлю-продаж землі не тільки для українців, а й для іноземних громадян.

Про це заявила перший заступник голови Адміністрації Президента Ірина Акімова, – пише «Дело».

Перший заступник глави Адміністрації Президента Ірина Акімова, виступаючи на «Українському саміті», який проводить The Economist Group, заявила, що влада налаштована завершити до 2012 земельну реформу в Україні.

«Усі закони повинні бути прийняті в першій половині 2011 року», – сказала Акімова.

За словами Акімової, Україна за минулий рік зробила багато кроків для розвитку ринку землі. Однак ще треба прийняти кілька основних законів, зокрема, закон про кадастровий реєстр земельних ділянок та про ринок землі

У кінцевому підсумку Україна дозволить купівлю-продаж землі не тільки для українських громадян, а й для іноземців.

«Український саміт» проводить The Economist Group. Його тема: «Чи можуть справжні реформи бути втіленими в життя?».

 
justvisДата: Вівторок, 29.03.2011, 18:09 | Повідомлення # 2
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
"Свобода" ініціюватиме референдум щодо неприпустимості продажу землі.

"Свобода" виступає категорично проти продажу земель сільськогосподарського призначення. Політична сила ініціюватиме референдум щодо неприпустимості продажу землі.

"Протягом всіх років незалежності Україні настирливо нав'язують запровадження ринку землі. Маніакальна ідея продати землю об'єднує майже всі провладні політичні сили. Всі державні установи отримали прямі вказівки підготовити ґрунт для створення ринку землі ще минулої весни з конкретними датами і етапами", - заявив лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок.

За його словами, вже підготовлений пакет першочергових законів, знято мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення з 2012 року.

"Але ж навіть в економічному розумінні земля не є товаром. - наголошує Тягнибок. - Земля – це не лише засіб для виробництва, а ще й природній життєвий простір, як повітря, вода, сонце. Землю слід розглядати як народну, а ще правильніше як державну власність, котра передається на певний термін, у тимчасове користування, із застереженням, що не буде погіршення якості землі, її родючості".

Він вважає, що продавати землю у приватну власність не можна, тому що "інтереси і кінцеві цілі бізнесу власника не співпадають з біологічним призначенням ґрунту (землі) для функціонування на ній життя".

На думку Тягнибока, модель земельних відносин в Україні з приватною власністю не є оптимальна.

"Навіть такі держави як США, Франція, Голландія, Китай, Скандинавські та інші країни відмовились від неї. Вони навпаки викуповують землю у власників і передають її землекористувачам з обов'язковою платою земельної ренти державі", - каже він.

ВО "Свобода у "Програмі захисту українців" вимагає:

Ухвалити закон про державний земельний кадастр України. Провести повну інвентаризацію земельних ділянок.

Заборонити в Україні продаж землі сільськогосподарського призначення. Надавати її у довгострокове володіння українським громадянам із правом родинного успадкування. Визначити законом підстави припинення такого володіння в разі використання землі за нецільовим призначенням чи в разі погіршення її продуктивності.

Дозволити особам, які законним способом набули право власності на сільськогосподарські угіддя (під час розпаювання), продавати ці земельні наділи лише державі. Не визнавати право власності на сільськогосподарські угіддя, набуте в результаті боргових розписок.

Зобов'язати громадян, які бажають набути у користування землю сільськогосподарського призначення у розмірі, більшому ніж середній розмір селянського земельного паю, скласти кваліфікаційний іспит.

Дозволити право власності на землю лише на присадибні земельні ділянки та ті, що перебувають під житловими будинками й іншою нерухомістю. Не дозволяти право власності на землю іноземцям та особам без громадянства.

Заборонити зміну цільового призначення сільськогосподарських земель, за винятком державних потреб. Повертати у державну власність землі, що не використовуються за цільовим призначенням. Створити відділ внутрішнього розслідування у Державному комітеті земельних ресурсів України


http://justvis.at.ua
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » Юридичний форум » Земля » Дерибан
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: