Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 29.03.2024, 07:29
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » Юридичний форум » Земля » Земельна реформа
Земельна реформа
justvisДата: Понеділок, 28.02.2011, 22:39 | Повідомлення # 1
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
Земельна реформа залишить 25% людей на селі без роботи, – депутат ЛОР

Якщо скасування мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення відбудеться, то тих законопроектів, які є на сьогодні, недостатньо, щоб врегулювати всі земельні відносини.

Про це сьогодні, на нараді з питань обговорення проекту Закону України «Про ринок земель» повідомив голова постійної комісії ЛОР з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Ярослав Качмарик.

На його думку, даний закон має на меті створити цілу низку структур, які будуть реальними власниками української землі.

За словами Качмарика, на сьогодні в середньому по Україні 32% населення – сільське. Якщо земельна реформа почне діяти і земля почне використовуватись продуктивно, в такому випадку у селі потрібно буде щонайбільше 5-7% населення.

«А що робити іншим 25%? Вони отримають певні кошти від продажу землі, але вони втратять власність на неї і перспективу отримати роботу. Зрештою ці кошти вони використають не для капіталізації землі, а для того, щоб купити товар китайського чи іншого виробництва. Тобто ми залишаємо, по суті, 1/3 населення України, прийнявши ці закони, без майбутнього. Це важлива соціальна проблема, і наслідки її, очевидно, можуть бути катастрофічними», – сказав Качмарик.

Він визнав, що інвестувати в землю потрібно, але зазначив, що вирішивши через приватизацію проблему інвестування, немає гарантії, що ці землі будуть використовуватись ефективно.

Ярослав Качмарик виступив за те, щоб відбулись громадські обговорення цих законопроектів, аби вони справді відображали думку громади.


http://justvis.at.ua
 
AnTurДата: Вівторок, 01.03.2011, 12:47 | Повідомлення # 2
Сержант
Група: Модераторы
Повідомлень: 28
Репутація: 4
Статус: Offline
Друге слово вже привичне, у нас ці реформи ще до перебудови почалися. А перше слово незвичне. Можливо краще вже день кота святкувати?
 
nataДата: Вівторок, 01.03.2011, 13:29 | Повідомлення # 3
Підполковник
Група: Друзья
Повідомлень: 136
Репутація: 12
Статус: Offline
Але земельна реформа набагато важливіша за котів
 
гілкаДата: Середа, 02.03.2011, 00:45 | Повідомлення # 4
Генерал-майор
Група: Модераторы
Повідомлень: 333
Репутація: 51
Статус: Offline
Якщо землю будуть продавати іноземцями, то ми з вами будемо орендувати свою ж українську землю у росіян та арабів. weep
 
justvisДата: Середа, 02.03.2011, 07:56 | Повідомлення # 5
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
Треба спочатку всю землю розпаювати на громадян України. Потім ретельно виписати законодавство.
Тоді, кому дуже потрібні гроші - нехай продає


http://justvis.at.ua
 
nataДата: Середа, 02.03.2011, 13:54 | Повідомлення # 6
Підполковник
Група: Друзья
Повідомлень: 136
Репутація: 12
Статус: Offline
Рада подумає, чи не продовжити мораторій на продаж сільгоспземель

Верховна рада на пленарному засіданні в середу розгляне законопроект №7541, який передбачає продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2015 року.

Про це сказано на порядку денному парламенту на 2 березня, повідомляє агентство "Українські новини".

Також Рада розгляне ратифікацію Конвенції про захист дітей і співробітництво в питаннях міждержавного всиновлення й внесення змін до низки законів у зв'язку із приєднанням України до цієї конвенції.

Порядок денний на середу складається в основному із проектів законів і постанов, внесених депутатами від опозиційних фракцій.

Депутати планують розглянути збільшення фінансування Міністерства охорони здоров'я на 700 млн. гривень для закупівлі автомобілів швидкої допомоги для сільських установ і оснащення амбулаторій і фельдшерсько-акушерських пунктів, а також проект закону про недопущення погіршення пенсійного забезпечення громадян.

Також на порядку денному законопроект про визначення принципів діяльності парламентської опозиції, проект постанови про дотримання прав української громади в Росії.

Також депутати мають намір розглянути проект постанови про створення Національної конституційної асамблеї й проект закону про процедуру підготовки й затвердження нової Конституції.

Додано (02.03.2011, 14:54)
---------------------------------------------
2 березня, 2011 14:20


Верховна Рада «увімкнула зелене світло» для продажу землі
Верховна Рада України відмовилася продовжити до 1 січня 2015 року мораторій на продаж сільськогосподарських земель.

За ухвалення Закону «Про внесення змін до пунктів 14 і 15 розділу Х «Перехідні положення» Земельного кодексу України щодо терміну на продаж земельних ділянок» проголосували лише 117 народних депутатів із 383 зареєстрованих у сесійній залі.

Законопроектом, внесений народним депутатом від «БЮТ-Батьківщини» Володимиром Яворівським, передбачалося продовжити термін мораторію на внесення права на земельну частку (пай) до статутних фондів господарського товариства та продаж земельних ділянок сільськогосподарського призначення до 1 січня 2015 року, оскільки до сьогоднішнього дня не прийняті закони про державний земельний кадастр, про ринок землі, про реєстрацію земельних ділянок, про облік земель сільськогосподарського призначення тощо.

Нагадаємо, 19 січня 2010 року Верховна Рада прийняла закон, яким продовжила мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення до 2012 року.

На днях Голова Верховної Ради заявив, що мораторій на продаж землі вигідний тіньовому ринку.

 
гілкаДата: Середа, 02.03.2011, 22:05 | Повідомлення # 7
Генерал-майор
Група: Модераторы
Повідомлень: 333
Репутація: 51
Статус: Offline
Quote (justvis)
Треба спочатку всю землю розпаювати на громадян України. Потім ретельно виписати законодавство.
Тоді, кому дуже потрібні гроші - нехай продає

Це був би дуже гарний варіант. Але це було б добре в тому випадку, коли б у нас люди були хоч трохи юридично грамотні (ну хоча б обізнані). Адже і сьогодні цих бідних селян дурять, орендуючи землю за "мішок зерна" на рік. Особисто б я заборонила продаж землі іноземним суб'єктам. ну за виключенням дипломатичних представництв іноземних держав (але це питання на сьогодні врегульовано земельним кодексом України).

 
Київський форум УКРАЇНЦІ » Юридичний форум » Земля » Земельна реформа
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: