Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 29.03.2024, 06:49
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » Юридичний форум » Земля » Земля
Земля
УКРАЇНЕЦЬДата: Неділя, 24.06.2012, 13:19 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
Земля
Депутати Верховної Ради прийняли в цілому два законопроекти N10042-10043, які перекроїли в країні баланс сил в розпорядженні землею. Джерело з фракції Партії регіонів назвало цю норму абсурдною – держземлі можуть бути передані акціонерній компанії, що порушить Конституцію.

Перший із законів дозволяє визначити межі адміністративно-територіальних одиниць без генеральних планів населених пунктів. Райради зможуть затверджувати межі сіл і селищ без затвердження облрад.

Другий законопроект завершує процес розмежування земель державної та комунальної власності. Ним впроваджується автоматичне розмежування. Землями комунальної власності стануть всі ділянки в межах сіл, селищ і міст, крім тих, на яких розміщені держвласність і органи державної влади.

Проте в ході розгляду поправок була прийнята норма, яка різко змінює всю земельну систему в Україні.

На прохання Чечетова була проголосована поправка Івана Сидельника та Віталія Борта, відхилена профільним комітетом. За неї проголосували 219 депутатів, і лише на переголосування ПР знайшла вже 241 голос. Саме переголосування спікер пояснив «проханням Кабміну» і можливістю «не нарватися на вето президента».

Цією поправкою, селищні та міські ради, районні та обласні держадміністрації, а також АР Крим будуть позбавлені права розпоряджатися землею сільськогосподарського призначення, що знаходиться на їхній території. Ці повноваження отримає Держагентство земельних ресурсів, оскільки «центральний орган виконавчої влади з питань земельних ресурсів та його територіальні органи будуть передавати земельні ділянки сільгосппризначення державної власності у власність або використання для всіх потреб, крім випадків частини 8 статті», йдеться в поправці. Згідно з ч. 8, Кабмін розпоряджається держземлями, в тому числі передає їх до статутного капіталу Земельного банку.

Прийняття цієї поправки дозволило створити Земельний банк, хоча в законодавстві досі немає механізму роботи такої установи.

«В Верховній раді командують сили, які працюють під егідою Кабміну. Буде створений монополіст, який роздаватиме держземлі нібито від імені держави»
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » Юридичний форум » Земля » Земля
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: