Вітаю Вас Гість!
Субота, 20.04.2024, 14:11
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Київський форум УКРАЇНЦІ » БІЗНЕС » Малий бізнес » Школа виживання
Школа виживання
grozaДата: Середа, 30.03.2011, 10:56 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Криза, кодекси, оптимізації....

Що може цьому всьому протиставити людина з вищою освітою, яка втратила в Києві (чи іншому великому місті) роботу ?

Чи є якийсь варіант самозайнятості ?

Чи є шанс організувати успішний малий бізнес ?

Чи краще знаходити далеких родичів в сільській місцевості і руками вирощувати харчі ?

В кого є позитивний досвід в цьому ?

Кого найбільше звільняють з роботи в Києві ?

Людина середнього віку має шанс пристосуватися за кордоном ?

 
ШАЙДАДата: Середа, 30.03.2011, 16:03 | Повідомлення # 2
Генерал-майор
Група: Друзья
Повідомлень: 346
Репутація: 27
Статус: Offline
1.варіант самозайнятості завжди є.
2.шанс організувати власний успішний бізнес - теж є.
3.в селі на харчах можна заробити, але потрібно грамотно підійти і дуже тяжко працювати.
4.знаю село, в якому люди заробляють виключно на городині.
5.звільняють молодих.
6.за кордоном мають шанси всі.
А Ви як гадаєте?


Повідомлення відредагував ШАЙДА - Середа, 30.03.2011, 16:04
 
квіткаДата: Середа, 30.03.2011, 17:45 | Повідомлення # 3
Полковник
Група: Друзья
Повідомлень: 203
Репутація: 18
Статус: Offline
Так як зараз в супермаркетах всі харчі хімічні, можна запровадити невеличкий бізнес на тому, щоб забезпечувати споживачів натуральними молочними та мясними продуктами.
 
ШАЙДАДата: Середа, 30.03.2011, 17:57 | Повідомлення # 4
Генерал-майор
Група: Друзья
Повідомлень: 346
Репутація: 27
Статус: Offline
якщо люди будуть певні в якості тих же молочних, а особливо мясних продуктів, а ще з доставкою додому (звичайно за доплату) - клієнтів буде багато. Я - перша в списку. А якщо ще виготовляти домашню ковбасу чи шинку...(але совісно)
Зараз великий дефіцит якісних послуг. В мене таке відчуття, що де не піди - всюди тебе хочуть обманути, забуваючи, що тихше їдеш - дальше будеш.
 
justvisДата: Неділя, 10.04.2011, 15:53 | Повідомлення # 5
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
13 людей, яким вдалося заробити свій перший мільйон до 22 років

Неділя, 10 квітня 2011, 15:46

Вони варили варення, вирощували трюфелі, продавали окуляри і стали мільйонерами до закінчення коледжу.

У 2002 році, коли Мілану Тешовічу було 16, він запустив музичний сайт, де просто для розваги збирав тексти своїх улюблених пісень. Через два роки він вирішив перетворити це в бізнес. Сьогодні база даних Metrolyrics.com включає 2 млн пісень, а компанія з 20 співробітників заробляє на продажі реклами. Виручка досягла $ 1 млн у 2007 році, коли Тешовічу був 21 рік. Тешовіч поєднує роботу із заняттями в Університеті Саймона Фрейзера в Британській Колумбії в Канаді, де отримує ступінь майстра бізнесу. «Я отримую освіту не заради кар'єри, - говорить він, - вона сприяє особистісному зростанню».

Продаж квитків онлайн.

У 2005 році 18-річний Джошуа Дзябяк продав свою першу хостінговую компанію Mediacatch трохи більше ніж за $ 1 млн. Він купив «Мерседес» і телевізор з плоским екраном, а решту суми інвестував в нові підприємства. У тому числі Showclix - веб-сайт, який дозволяє культурним центрам, коледжам, концертним залам і іншим майданчикам продавати квитки онлайн, по телефону і в касах. У 2009 році він залучив близько $ 1 млн інвестицій, а його компанія була оцінена в $ 2,75 млн. Збори з квитків (Showclix бере з кожного продажу 7-15%) принесли йому $ 9 млн за минулий рік.

Імпорт трюфелів.

Три роки тому, у віці 15 років, Ян Пуркаястха почав імпортувати трюфелі і продавати їх за ціною до $ 12 000 за кг. в ресторани і магазини натуральних продуктів. Пуркаястха виріс в Х'юстоні, де в дитинстві збирав гриби в лісі поряд з будинком батьків. Імпорт трюфелів - складна робота, її контролюють чотири різних федеральних відомства, і, крім того, потрібно весь час намагатися обігнати час: трюфелі мають термін зберігання всього сім днів. Пуркаястха відкриває перший в США розплідник трюфелів в Арканзасі, а його компанія з продажу наблизилася до $ 1 млн.

Автомобільний сайт.

Влітку 2008 року, закінчивши школу, Джейсон Брайан почав працювати в департаменті маркетингу фірми, яка торгує автомобілями у Флориді. Він знав, що майбутнє маркетингу - в інтернеті. «Я виявив, що за половину вартості може подвоїти результат, купуючи рекламу онлайн і оптимізуючи пошукову видачу», згадує він. Три роки потому, коли йому було 21, Брайан витратив «менше $ 10 000» зі своїх заощаджень на створення сайту, який допомагав би споживачам шукати машини. Autocricket.com став заробляти гроші, продаючи інформацію про клієнтів торговцям і виробникам машин. Через шість місяців після запуску сайт привернув увагу інвесторів, що вклали у справу $ 250 000. Виручка в 2009 році склала $ 1,2 млн, у 2010-му - вже $ 6 млн.

Листівки і плюшеві іграшки.

Кемерон Джонсон сколотив свій перший $ 1 млн, відкривши кілька комерційних підприємств. Свій перший бізнес, Cheers and Tears, він пустив у віці 9 років. За допомогою Photoshop, сидячи у себе вдома у Вірджинії, Джонсон почав робити запрошувальні листівки для вечірки своїх батьків і незабаром став отримувати замовлення від їх друзів та колег. Через кілька років Джонсон став на зароблені з листівок гроші купувати за оптовими цінами плюшеві іграшки. Перепродуючи їх на eBay і на своєму сайті Cheers and Tears він заробив більше $ 50 000.

У 13 років Кемерон придумав My EZ Mail - сервіс, що пересилає електронні листи на певну адресу, не розкриваючи особистої інформації одержувача. Він найняв програміста, щоб втілити ідею в життя, і через два роки My EZ Mail заробляла близько $ 3000 в місяць на рекламі.

У 1997 році Джонсон об'єднався з двома іншими підлітками-підприємцями, щоб створити рекламну компанію. Вони продавали рекламні оголошення вгорі вікна браузера користувача. Люди, які завантажили програму, отримували 20 центів на годину за незручність, що доставляється рекламою. Джонсон став співпрацювати з DoubleClick, L90 і Advertising.com, які забирали 30% доходу. «Мені було 15 років, і я кожен місяць отримував чеки на $ 300 000 і $ 400 000», розповідав Джонсон Forbes в 2008 році.

Ще одне дітище Кемерона Джонсона, CertificateSwap.com, дозволяло людям продавати непотрібні їм подарункові сертифікати онлайн. Продаж подарункових сертифікатів на eBay була вже звичайною справою, але аукціон забирав «до 13% від вартості карти, - розповідав Джонсон. - А ми брали лише 7,5% ». У 2004 році Джонсон (йому було 19) продав CertificateSwap.com за шестизначну цифру.

Варення

У 2002 році, у віці 14 років, Фрейзер Доерті почав робити джеми на кухні своїх батьків в Единбурзі. До 16 років Доерті кинув школу і став варити варення повний робочий день. У 2009 році дохід SuperJam досяг $ 1,2 млн. Зараз Доерті залишається єдиним штатним співробітником компанії, вартість якої, виходячи з виручки, становить $ 1-2 млн.

Соціальна мережа для фокус-груп

У 1999 році, у віці 14 років, англієць Адам Хилдрет запустив нову соціальну мережу. Компанії на кшталт Coca-Cola використовували учасників мережі у фокус-групах, розробляючи маркетингові стратегії, спрямовані на молодь. Хилдрет служив керуючим директором агентства Dubit Limited чотири роки. Коли Хилдрет було 19 років, BBC назвала його одним з 20 найбагатших підлітків Великобританії з приблизними станом в £ 2 млн, тобто приблизно $ 3,7 млн.

Сайт про комп'ютери

У 1996 році Майкл Фурдик, якому тоді було 16 років, запустив MyDesktop.com, сайт про комп'ютери, в підвалі батьківського будинку в передмісті Торонто. На його сайті було повно рад, які Фурдик вишукував у чатах в мережі. Там же він познайомився зі своїм однолітком Майклом Хейменом з Австралії. Незабаром Хейм переїхав в Торонто, щоб допомагати будувати бізнес. Затягнувши пояси, товариші знайшли (за бартером) сервери та офіс. Незабаром MyDesktop.com вже приносила $ 60 000 на місяць рекламного доходу від замовників на зразок Microsoft. У 1999 році Фурдик, Хейман і третій партнер продали сайт компанії Internet.com «більше ніж за $ 1 млн», розповів нам Фурдик в 2010 році.

Прес для рослинного масла

Двадцятирічний Даніель Гомес Іньігес - власник компанії Solben, що розробляє і виробляє преси для вичавлювання олії з рослин, щоб робити дизельне паливо. Розробку продукту Іньігес почав ще в школі. Перший продаж принесла $ 150 000: половину відразу, щоб побудувати прес, половину після доставки. Мексиканська компанія Monterrey вклала в бізнес Іньігеса «трохи більше $ 1 млн» за перший рік його існування. Сьогодні в компанії постійно працює 15 співробітників. Іньігес вступив до коледжу.

Фотоальбом онлайн

У 2005 році 15-річна Кетрін Кук і її 17-річний брат Дейв, перегортали сторінки свого шкільного річного альбому, і у них народилася ідея створити його безкоштовну інтерактивну версію в Інтернеті. Незабаром Куки об'єднали свою соціальну мережу з Zenhex.com, які живуть за рахунок реклами сайтом, на якому користувачі публікували саморобні тести, подвоївши кількість відвідувань свого сайту. До 2006 року MyYearbook.com залучив $ 4,1 млн від фондів US Venture Partners і First Round Capital. Бізнес залучив рекламодавців начебто Neutrogena, Disney і ABC, кількість учасників досягло 3 млн. по всьому світу, а річні продажі вимірюються семизначними цифрами, розповідали Forbes брат і сестра Кук в 2008 році.

Продаж футболок

Реймонд Лі в старшій школі проходив практику в Китаї в компанії, що займається веб-конференціями. Зустрічі з китайськими виробниками стали в нагоді йому будинку в Каліфорнії: Лі став замовляти футболки для своєї тенісної команди прямо з Китаю. Продажі стали рости, і на зібрані їм $ 2200 Лі відкрив онлайн компанію з продажу футболок Ooshirts.com. Назву він пояснює тим, що «і у Yahoo і у Google два О». У 19 років Лі кинув навчання в Університеті Каліфорнії, щоб працювати у своїй компанії. Зараз у нього три співробітники, і він не взяв ні цента зовнішніх інвестицій. За словами Лі, продажі в 2010 році були між $ 600 000 і $ 900 000. У цьому році, коли Лі виповниться 20, прогнозовані продажі досягнуть $ 2 млн.

Продаж окулярів онлайн

Коли 21-річний студент університету Джеймі Мюррей Уеллс спробував у 2004 році купити пару очків за рецептом, в його голові народився новий бізнес. Приголомшений ціною на очки в $ 300, Уеллс вирішив кинути школу і пустити свій студентський кредит ($ 2000) на те, що потім перетворилося на Glasses Direct, що базується в Лондоні . За перший рік існування дохід компанії перевищив $ 2 млн. До 2010 року виручка компанії досягла $ 5 млн, кількість співробітників - 70 чоловік, а залучені інвестиції - $ 34 млн.

Дизайн для сторінок на MySpace

Задуманий 14-річною уроженкою Детройта Ешлі Куолс сайт став пропонувати безкоштовні дизайни для сторінки MySpace і керівництва для підлітків, які хочуть навчитися створювати свій власний графічний дизайн. У березні 2006 року Куолс, з самого початку володіла Whateverlife.com, за повідомленнями, отримала від невідомого покупця пропозицію продати сайт за $ 1,5 млн, але відхилила його.


http://justvis.at.ua
 
гілкаДата: Понеділок, 11.04.2011, 21:28 | Повідомлення # 6
Генерал-майор
Група: Модераторы
Повідомлень: 333
Репутація: 51
Статус: Offline
Quote (ШАЙДА)
якщо люди будуть певні в якості тих же молочних, а особливо мясних продуктів, а ще з доставкою додому (звичайно за доплату) - клієнтів буде багато. Я - перша в списку. А якщо ще виготовляти домашню ковбасу чи шинку...(але совісно)
Зараз великий дефіцит якісних послуг. В мене таке відчуття, що де не піди - всюди тебе хочуть обманути, забуваючи, що тихше їдеш - дальше будеш.

я також в черзі. давно вже про це говорю. багато людей хотіли б вживати якісну їжу і за це готові доплачувати.

 
justvisДата: Понеділок, 11.04.2011, 21:32 | Повідомлення # 7
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
А троє юристів можуть організувати таку фірму ? По 33% акцій на кожного ?

http://justvis.at.ua
 
ШАЙДАДата: Понеділок, 11.04.2011, 21:58 | Повідомлення # 8
Генерал-майор
Група: Друзья
Повідомлень: 346
Репутація: 27
Статус: Offline
можуть
 
гілкаДата: Понеділок, 11.04.2011, 22:02 | Повідомлення # 9
Генерал-майор
Група: Модераторы
Повідомлень: 333
Репутація: 51
Статус: Offline
Quote (justvis)
А троє юристів можуть організувати таку фірму ? По 33% акцій на кожного ?

Будемо молочну продукцію до Києва поставляти? Я корів в основному лише по тв бачила (правда раз шість і в живу мала честь споглядати (коли машиною проїжджаємо через село smile ). Хоча скажу чесно, у мене інколи виникає бажання на все плюнути і - в село- подалі від усього. Але ж там свої проблеми - місцеві князькі керують на свій лад, а не відповідно закону.
 
ШАЙДАДата: Понеділок, 11.04.2011, 22:07 | Повідомлення # 10
Генерал-майор
Група: Друзья
Повідомлень: 346
Репутація: 27
Статус: Offline
зате якщо вибєшся в еліту села - всі двері відкриті...
 
justvisДата: Понеділок, 11.04.2011, 22:11 | Повідомлення # 11
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
Quote (гілка)
Але ж там свої проблеми - місцеві князькі керують на свій лад, а не відповідно закону

Потрібно очолити процес biggrin


http://justvis.at.ua
 
гілкаДата: Понеділок, 11.04.2011, 22:27 | Повідомлення # 12
Генерал-майор
Група: Модераторы
Повідомлень: 333
Репутація: 51
Статус: Offline
Quote (groza)
Криза, кодекси, оптимізації....

Що може цьому всьому протиставити людина з вищою освітою, яка втратила в Києві (чи іншому великому місті) роботу ?
Чи є якийсь варіант самозайнятості ?
Чи є шанс організувати успішний малий бізнес ?
Чи краще знаходити далеких родичів в сільській місцевості і руками вирощувати харчі ?
В кого є позитивний досвід в цьому ?
Кого найбільше звільняють з роботи в Києві ?
Людина середнього віку має шанс пристосуватися за кордоном ?

Втратити роботу - це майже завжди трагедія, а сьогодні тим паче. Вища освіта? Мабуть сьогодні гарний електрик знайде швидше роботу ніж посередній інженер. Хоча роботу в Києві знайти можна всім, але заробітна плата - просто сміх. Хоча - під лежачий камінь - вода не тече.
Варіанти самозайнятості? Колись робила підбірку на цю тему - написання курсових, дипломів, переклад (для знавців іноземних мов), відкриття невеличких майстерень (якщо щось вмієш робити руками, або маєш можливість найняти хоч одного робітника); вигул собак (для студентів), "тимчасова (погодинна) нянька" (зазвичай або для студентів або для пенсіонерок); продаж повітряних кульок (які надуваються гелієм), солодкої вати; вирощування грибів, вирощування перепілок (якщо є де), тощо.
Малий бізнес? - наскільки я розумію при цій владі малий бізнес скоро піде в тінь.
Родичі в селі? Це непогана ідея, але не можна виключати ситуацію, що як тільки но ви розкрутитеся, ваші далекі родичі згадають, що земля належить їм, будівля також, а отже більша частина прибутку має належати їм. Це подвійна неприємність. Перша - вас кинули. Друга - вас кинули рідні люди.
Кого найбільше звільняють? Як мені здається - сьогодні вилітають "білі комірці" - службовці, менеджери (думаю, що список можна продовжувати)

За кордоном? Якщо чесно, то я б виїхала, якби була можливість, але не думаю, що мене там сильно чекають - кому потрібен український юрист?
Якби я була поваром чи класним інженером, сіс адміном, лікарем - то можливо б на мене там би і чекали. А так ..... sad

Щось моє повідомлення вийшло песимістичним. Вибачаюсь. Думаю, що все залежить від людини. Один підніметься з руїн, а інший і в палаці нічого не досягне.

 
justvisДата: П`ятниця, 15.04.2011, 16:48 | Повідомлення # 13
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
А якщо таки затянуть в Митний союз, то виживати тим, кого звільнили з роботи, буде складніше ?

http://justvis.at.ua
 
nataДата: Середа, 20.04.2011, 14:50 | Повідомлення # 14
Підполковник
Група: Друзья
Повідомлень: 136
Репутація: 12
Статус: Offline
Якщо Україна долучиться до ЄС, то може менше будуть незаконно звільняти з роботи
 
grozaДата: П`ятниця, 06.05.2011, 14:35 | Повідомлення # 15
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Американець заробив на смерті бін Ладена $ 120 тисяч

Американець Моріс Харарі заробив на смерті лідера Аль-Каїди Усами бін Ладена 120 тисяч доларів, повідомляє Fox News.

За словами самого Харарі, йому вдалося заробити на смерті терориста номер один завдяки продажу футболок з іронічними принтами про те, що трапилося.

"Відповідний сайт я запустив через кілька годин після знищення бін Ладена, в ніч на понеділок, 2 травня", - розповів Харарі в інтерв'ю.

Новоспечений бізнесмен також стверджує, що з моменту смерті бін Ладена встиг продати близько 10 тисяч футболок, по 12 доларів кожна.

Нагадаємо, що Усама бін Ладен був знищений у ніч на 2 травня американським армійським спецназом в укріпленому будинку в районі міста Абботабад поруч з пакистанської столицею Ісламабадом. За даними ЗМІ, вистежити і знищити лідера Аль-Каїди вдалося завдяки діям його заступника і найближчого помічника Аймана аль-Завахірі.

Смерть терориста номер один офіційно підтвердив президент США. Він повідомив, що санкціонував операцію ще тиждень тому і пакистанські власті були повідомлені про її проведення. Обама також сказав, що світ став безпечнішим після знищення ватажка Аль-Каїди. Незабаром радник президента США з питань боротьби з тероризмом Джон Бреннан повідомив, що бін Ладен був похований у морі.

У свою чергу, президент США прийняв рішення не надавати світовій громадськості фото, на якому зображений убитий лідер Аль-Каїди.

 
Київський форум УКРАЇНЦІ » БІЗНЕС » Малий бізнес » Школа виживання
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Пошук: