Вітаю Вас Гість!
Субота, 20.04.2024, 02:50
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » БІЗНЕС » Малий бізнес » Податковий кодекс в дії
Податковий кодекс в дії
grozaДата: Неділя, 17.04.2011, 14:26 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Після ухвалення ПК закрили бізнес 56 613 приватних підприємців

Неділя, 17 Квітня, 2011 - 14:41

У 2011 році кількість створених фізичних осіб-підприємців, приватних підприємств і товариств із обмеженою відповідальністю значно зменшилася порівняно з 2010 роком, а припинених суб'єктів господарювання – значно збільшилася.
Про це йдеться у статистичній довідці, наданій Державною податковою адміністрацією у відповідь на депутатське звернення нардепа Святослава Олійника, повідомляє прес-служба партії "Україна Майбутнього".
За даними ДПАУ, у січні-березні 2011 року, після прийняття Податкового кодексу, кількість створених фізичних осіб - підприємців в Україні скоротилася на 30% по відношенню до січня-березня 2010 року. Водночас, закрити свій бізнес вирішили на 36% більше фізосіб, ніж в аналогічному періоді 2010 року.
Всього за перші три місяці 2011 року 56 613 приватних підприємців припинили свою роботу.
На думку Олійника, тенденція до значного зменшення кількості приватних підприємців надалі буде тільки наростати. Він також підкреслив, що якщо умов для малого та середнього бізнесу в Україні не буде, то наші підприємці поїдуть з країни і будуть формувати податкову основу і валовий продукт інших країн.
"Одночасно з масовим закриттям ПП спостерігається процес переміщення українських підприємців в інші країни. Сьогодні український капітал дуже активно інвестується в Бразилію, Африку, Грузію. Цілком очевидно, що ми втрачаємо найважливіше - інтелектуальний потенціал України", - сказав Олійник.
Як відомо, в Україні пройшли десятки акцій протесту проти ухвалення Податкового кодексу. Протестуючі, зокрема, стверджували, що новий Кодекс не дає розвиватися малому бізнесу і велика кількість фізичних осіб-підприємців буде змушена закрити свою справу.
Останньою значною акцією був АвтоМайдан - всеукраїнський автомобільний марш протесту підприємців, який стартував 21 березня одночасно із Заходу і Сходу України і завершився 25 березня в Києві. Учасники автопробігу вимагали припинити економічні репресії і соціальні експерименти під виглядом реформ, створити умови для розвитку підприємництва та економіки України.
Крім того, обурення підприємців викликала ініціатива віце-прем'єр-міністра Сергія Тігіпка про введення в Україні індикативних заробітних плат (сума мінімальної зарплати, помножена на конкретний коефіцієнт для кожної посади).

 
Київський форум УКРАЇНЦІ » БІЗНЕС » Малий бізнес » Податковий кодекс в дії
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: