Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 15:56
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » БІЗНЕС » Олігархи » Що втнуть нові власники "Укртелекому"
Що втнуть нові власники "Укртелекому"
УКРАЇНЕЦЬДата: Четвер, 12.05.2011, 12:32 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
Що втнуть нові власники "Укртелекому"

Після того, як компанія "Укртелеком" перейшла до австрійського інвестору, першим кроком нових власників, на думку аналітиків, може стати звільнення від збиткових напрямів діяльності. У будь-якому випадку, подальша стратегія розвитку компанії має прояснитися на зборах акціонерів, яке має відбутися 14 червня цього року.

"Зокрема," Epic Invest "хоче звільнити" Укртелеком "від надання збиткових послуг - місцевої телефонії, проводового радіо і телеграфу, або отримати компенсацію від держави за надання соціально-орієнтованих послуг. Крім цього, новий власник компанії не виключає проведення IPO в найближчі 3-5 років. Ми очікуємо, що рішення буде прийнято на майбутньому щорічних зборах акціонерів, проведення якого заплановано на 14 червня ", - пояснила кореспондентові ЛІГА БізнесІнформ старший аналітик "Dragon Capital" Таїсія Шепетко.

А на думку старшого аналітика "Трійки Діалог Україна" Євгена Гребенюка, з приводу подальших кроків нового власника поки що більше запитань ніж відповідей. "Більш менш ситуація проясниться на зборах акціонерів 14 червня. І найбільше запитань виникає по 14 питання порядку денного - розгляд важливої ​​угоди, подробиці якої ринку не відомі. Також викликає побоювання той факт, що гроші на фінансування покупки" Укртелекому "новий власник брав у борг і тепер йому необхідно повертати цей борг ", - вважає аналітик.

 
MKCДата: Четвер, 19.05.2011, 12:40 | Повідомлення # 2
Підполковник
Група: Друзья
Повідомлень: 113
Репутація: 6
Статус: Offline
19.05.2011 10:58
"Укртелеком" може продати 3G-зв'язок

Колишній державний оператор, а тепер приватна компанія "Укртелеком" може розглядати рішення про продаж 3G-підрозділу компанії - "Utel", єдиного в Україну власника ліцензії на зв'язок стандарту UMTS, як з посиланням на власні джерела повідомляють "Коментарі" .

Один зі співрозмовників редакції повідомив, що менеджмент "Укртелекому" і "Київстару" вже обговорюють варіанти угоди. Президент "Київстару" Ігор Литовченко не підтвердив і не спростував цю інформацію. Новий власник національного оператора - австрійський інвестфонд "Epic" також не зміг надати однозначної відповіді.

 
квіткаДата: П`ятниця, 20.05.2011, 15:38 | Повідомлення # 3
Полковник
Група: Друзья
Повідомлень: 203
Репутація: 18
Статус: Offline
«Укртелеком» продано: державі – збиток, споживачам – підвищення тарифів
20.05.2011 14:15

Від продажу «Укртелекому» бюджет країни недоотримав кілька мільярдів гривень, а споживачам загрожує підвищення тарифів, скорочення соціальних послуг і робочих місць, – вважає представник депутатської групи «Наша Україна» в парламенті, заступник голови політради партії Віктор Матчук.

Про це повідомляє прес-служба «Нашої України».

«За мовчазною згодою влади, нові власники «Укртелекому» вже заявили про відмову від забезпечення соціальних послуг та надання збиткових послуг – місцевої телефонії, дротового радіо телеграфу в сільській місцевості та віддалених населених пунктах, що є в умовах приватизаційного контракту», - наголосив нардеп.

Він нагадав про передбачене умовами інвестиційного договору зобов'язання покупця «Укртелекому» зберегти штат компанії на момент підписання договору протягом 6 місяців. Однак, щоб дозволити інвестору обійти ці умови щодо соціальних зобов'язань, тільки у I кварталі цього року «Укртелеком» скоротив 4,4 тисячі співробітників, до того як передати право власності.

Матчук повідомив, що влада також провела маніпуляції з тарифами на послуги фіксованого зв'язку з метою штучного заниження інвестиційної привабливості і оціночної вартості компанії. «До продажу «Укртелекому» тарифи на послуги фіксованого зв'язку були встановлені нижче економічно обґрунтованого рівня, що підривало рентабельність компанії. Національна комісія по регулюванню зв'язку дала дозвіл на підвищення тарифів тільки після продажу підприємства», - заявив він.

За словами депутата, до осені тарифи на послуги фіксованого зв'язку зростуть на 35%, а очікуване підвищення тарифів в 2012 році, за оцінками експертів, дозволить збільшити чистий дохід «Укртелекому» на 14 %. «Якби компанія була виставлена на продаж після підвищення тарифів, то її ринкова вартість була би значно вищою, ніж теперішня ціна продажу», – зазначив «нашоукраїнець».

Матчук навів приклад ефективної підготовки до продажу телекомунікаційної компанії в Данії, яка змогла продати ТК «TDS» за 14 млрд. доларів, при тому, що населення країни всього 5,5 мільйонів громадян. В Україні обсяг ринку майже в 10 разів більше, отже «Укртелеком» міг би бути значно привабливіший для інвестора, якби держава під час підготовки до приватизації дбала про інтереси держави та громадян, адже «Укртелеком» є власником мережі магістральних каналів зв'язку, що надає унікальні можливості для контролю ринку зв'язку та Інтернету. Окрім того, у його власності сотні об'єктів нерухомості в Києві та регіонах, десятки гектарів землі, що мають значну вартість.

Депутат нагадав, що в 2008 році 67,8% акцій компанії оцінювалось у 2,38 млрд. доларів, а зараз 92,79% акцій продано за 1,31 млрд. доларів. Виходить, що за рахунок планомірного доведення підприємства до банкрутства капіталізація «Укртелекому» знизилась в 2,5 рази.

«Непрозорі умови приватизації та штучні встановлені обмеження для претендентів вказують на те, що продаж компанії готувався під конкретного покупця. В результаті від конкурсу було усунуто всіх потенційних покупців, і продаж відбувався за участю одного учасника. На це звертав увагу і директор ЄБРР в Україні Андре Куусвек, який назвав конкурс з приватизації «Укртелекому» неконкурентним», - наголосив Матчук.

Він підкреслив, що прозорі та зрозумілі правила гри під час продажу «Укртелекому» були необхідні не лише для отримання максимального прибутку, а, перш за все, з точки зору меседжу, який держава посилає іноземним інвесторам.

«Такі приватизаційні умови, які запропонувала теперішня влада, підштовхують власників іноземного капіталу триматися від України якнайдалі», - підсумував «нашоукраїнець».

 
УКРАЇНЕЦЬДата: Понеділок, 25.07.2011, 12:58 | Повідомлення # 4
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
За харківську філію "Укртелекому" буде відповідати Донецьк

Харківську філію ВАТ "Укртелеком" планується реформувати . Як повідомили в дирекції, у Донецьку буде працювати Центральна дирекція "Укртелекому", а Харківська стане її філією. Як вона буде називатися, ще невідомо.

У дирекції також повідомили, що в.о. директора Харківської дирекції ВАТ "Укртелеком" призначено Володимира Крикун. Раніше він працював начальником Центру телекомунікаційних послуг цієї дирекції. Колишній керівник Харківської дирекції Сергій Татарчук 10 травня був переведений на роботу до Києва на посаду в.о. першого заступника голови правління "Укртелекому". Він очолював Харківську дирекцію з грудня 2000 р.
 
гілкаДата: Середа, 27.07.2011, 19:54 | Повідомлення # 5
Генерал-майор
Група: Модераторы
Повідомлень: 333
Репутація: 51
Статус: Offline
З
Quote (УКРАЇНЕЦЬ)
За харківську філію "Укртелекому" буде відповідати Донецьк Харківську філію ВАТ "Укртелеком" планується реформувати .


Це що? Вже донецьких не вистачає, щоб у Харків відправити? Тому вирішили керувати не виходячи з дому? Адже сьогодні донецькі, макіївські та луганські сидять у всіх регіонах - як у великих містах так і у райцентрах ( про села не знаю smile )
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » БІЗНЕС » Олігархи » Що втнуть нові власники "Укртелекому"
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: