Вітаю Вас Гість!
Вівторок, 16.04.2024, 14:08
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » БІЗНЕС » Олігархи » Звільнення з роботи в "Укртелекомі" (без вихідної допомоги)
Звільнення з роботи в "Укртелекомі"
grozaДата: Понеділок, 19.09.2011, 14:54 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
У «Укртелекомі» звільняють працівніків без вихідної Допомоги?

15:16 | 19.09.2011
В «Укртелекомі» звільняють працівників без вихідної допомоги?

Новіх власників "Укртелекому" підозрюють в прихованому скорочення працівників. Про Це йдеться в листі-скарзі трудового колективу Регіонального центру технічної експлуатації транспортної телекомунікаційної мережі "Укртелекому" на Ім'я прокурора Шевченківського району.

У листі відзначається, Що правління компанії провело Зміни в структурі трьох філій "дирекція первинної мережі", в результаті Чого працівників установи перевели на 0,2-0,4 штатної одиниці посади.

У разі відмові від продовження роботи в нових умовах робочим пропонується Звільнення з їх ініціативи, йдеться у зверненні.

"Фактично планується Приховане масово скорочення працівників з грубим Порушення їх констітуційніх прав, умов приватизації і норм чинного законодавства," - підкреслює трудовий колектив.

Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів № 1948-р, Яке погоджує умови проведення конкурсу з продажу пакета акцій ВАТ "Укртелеком", покупець НЕ Може скорочувати працівників з ініціативі власника або уповноваженого ним органу Протягом трьох РОКІВ після переходу права власності на пакет акцій.

При розірванні трудового договору за угідою сторін з працівниками товариства Протягом зазначених 3 РОКІВ підприємство зобов'язане виплатити вихідну допомогу.

Сума вихідної Допомоги в залежності від стажу роботи Працівника Може становити від 6 до 36 посадових окладів.

Втім, в листі наголошується, Що в серпні 2011 року Керівництво "Укртелекому" підписало новий Колективний договір, згідно з яким вихідна допомога знизилась до 3-6 посадових окладів .

"На конференції трудового колективу, на якій приймався Колективний договір, Жоден працівник центру, в тому числі і голова Профспілки, не БУВ ", - говориться в зверненні.

"Власник навмисно вніс в Колективний договір незаконні умови и почав застосовувати методи лещат на працівників за допомогою погроз Зменшення до мінімуму тривалості робочого часу и заробітної плати", - наголошується у скарзі.
 
grozaДата: Середа, 21.09.2011, 16:30 | Повідомлення # 2
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
У львівському відділенні «Укртелекому» назріває страйк
Усупереч інвестиційним зобов’язанням новий власник ВАТ «Укртелеком» розпочав скорочення робочих місць. Працівники Львівського відділення сьогодні збираються для створення незалежної профспілки з метою захисту своїх прав та організації акцій протесту.

Про це 21 вересня у коментарі ЗІКу повідомив голова Конфедерації вільних профспілок Львівщини Андрій Соколов.

Соколов нагадав про те, що новий власник ВАТ «Укртелеком» під час приватизації підприємства взяв на себе інвестиційні зобов’язання, серед яких – 3 роки не скорочувати чисельність працівників, вкладати гроші, проводити модернізацію підприємства. У разі невиконання інвестиційних зобов’язань підприємство може бути повернуте державі.

За словами Соколова, на сьогодні працівників львівського відділення поставили перед вибором: погіршення умов праці або звільнення.

«У Львівському відділенні «Укртелекому» всіх без винятку працівників попередили про два можливих варіанти: або вони погоджуються на погіршення умов праці 0,8 і 0,9% ставки, або їх буде звільнено. Це є пряме порушення інвестиційних зобов’язань, бо скорочення навантаження менше ставки – це, фактично, є скорочення кількості ставок.

Тобто, якщо людина не погодиться, а вона має право не погодитися, буде звільнена», – розповів Соклов.

Разом із тим, за його словами, працівники Львівського відділення «Укртелекому» (а їх понад 300) виявили, що за їх спинами офіційна профспілка дала згоду на такі дії.

«Люди зібралися, за декілька днів вийшли з цієї профспілки, сьогодні відбудуться установчі збори нової організації. Мета не тільки створити профспілку, а й спланувати, які мають бути дії колективу, як себе захистити», – розповів Соколов.

«У людей фактично забирають роботу. Люди мають вибирати: або звільнятися, або працювати неповний робочий день. Велика кількість людей дуже радикально налаштовані. Мало є таких фактів, коли весь колектив дружно висловлює протест. Думаю, ми зареєструємо трудовий спір, сплануємо попереджувальні акції, а потім, якщо це не допоможе, будемо готуватися до страйку», – додав голова Конфедерації вільних профспілок Львівщини.
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » БІЗНЕС » Олігархи » Звільнення з роботи в "Укртелекомі" (без вихідної допомоги)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: