Вітаю Вас Гість!
Четвер, 18.04.2024, 23:55
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » Життя в Києві » Плани » Київ зафіксують в існуючих межах
Київ зафіксують в існуючих межах
MKCДата: П`ятниця, 13.05.2011, 16:55 | Повідомлення # 1
Підполковник
Група: Друзья
Повідомлень: 113
Репутація: 6
Статус: Offline
Київ зафіксують в існуючих межах
2011-05-13 17:33:55
Одним із принципів розвитку міста, які закладені у Стратегії розвитку м. Києва до 2025 року є фіксація площі столиці в існуючих межах

Фіксація території міста в визначених межах, поетапне винесення промислових зон із центральних та житлових районів, відновлення «старого міста», збереження та збільшення зелених зон і жорстке дотримання Генерального плану Києва – основні принципи стабільного територіального розвитку столиці. Таку думку висловили експерти та члени Консорціуму із написання Стратегії розвитку м. Києва до 2025 року в ході третього засідання Громадської ради.

Так, на думку начальника комунального підприємства «Інститут генерального плану міста Києва» Сергія Броневицького, одним із принципів розвитку міста, які закладені у Стратегії розвитку м. Києва до 2025 року є фіксація площі столиці в існуючих межах. Оскільки компактне розміщення об'єктів заощадить фінансові ресурси на розвиток інженерної та транспортної інфраструктури.

Також, на думку експертів Громадської ради, пріоритетним завданням має стати оновлення інфраструктури Києва та забудови існуючих територій міста. За словами старшого менеджера проектів Фонду «Ефективне управління» Андрія Лобача, такий підхід сприятиме більш ефективному землекористуванню і не лише збереже, а й збільшить зелені зони Києва, покращить благоустрій акваторії Дніпра та формування рекреаційних зон для відпочинку киян.

Окрім того, важливим завданням для київської влади є збереження історичного обличчя міста. На думку експертів, у першу чергу, необхідно чітко визначити межі територій, що мають історичне значення, та ввести заборону на нове будівництво на територіях пам'яток, заповідників, пам'яток спадщини ЮНЕСКО та передбачити чітке регламентування забудови в буферних зонах. Особливу увагу необхідно приділити питанню реставрації пам’яток культурної спадщини та історичної забудови.

Також, як зазначили експерти Громадської ради та члени Консорціуму із розробки Стратегії розвитку м. Києва до 2025 року, важливим є створення нових центрів ділової активності поза історичним центром – на Лівому березі, створюючи тим самим так зване «нове місто».

«Під «новим містом» мається на увазі пріоритетне розміщення нових сучасних бізнес-центрів, ТРЦ, готелів, виставкових центрів на лівому березі Дніпра й у віддалених районах правобережної частини, будівництво метро на Троєщину, створення кільцевої міської лінії електропоїздів, збільшення потужності трамвайної та тролейбусної мереж на Лівому березі», – пояснив керівник проекту компанії BCG Сергій Перапечка.

Окрім того, передумовою для послідовного розвитку та планування Києва є співпраця із Київською областю. Так, за словами начальника Головного управління містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації Сергія Целовальника, наразі вже досягнуто домовленостей щодо розміщення об'єктів, необхідних для інженерного та транспортного забезпечення території Києва. Зокрема, будівництво міської та обласної кільцевих доріг та будівництво додаткових радіальних в'їздів до Києва, відкриття логістичних центрів і терміналів на території області для розвантаження столиці від вантажних автомобілів, а також будівництво шести транспортно-пересадочних вузлів з паркінгами («park and drive») і їхнього з’єднання з містом за допомогою електропоїздів, повідомляє сайт КМДА

 
svetДата: Понеділок, 30.05.2011, 12:53 | Повідомлення # 2
Полковник
Група: Друзья
Повідомлень: 171
Репутація: 12
Статус: Offline
Київ ріс, росте і рости буде. Гроші все зроблять.
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » Життя в Києві » Плани » Київ зафіксують в існуючих межах
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: