Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 29.03.2024, 11:42
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » Життя в Києві » Плани » Газ України
Газ України
grozaДата: Неділя, 19.06.2011, 11:46 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Геологічне агентство США оцінює запаси сланцевого газу в Україні у 1,5 – 2,5 трильйона кубометрів - «Нафтогаз»

Геологічне агентство США оцінює запаси сланцевого газу в Україні у 1,5 – 2,5 трильйона кубічних метрів, але це не точна цифра, яка обов’язково зросте.

Про це в ефірі повідомив заступник голови правління НАК «Нафтогаз України» Вадим Чупрун «5 каналу».

За його словами, на сьогодні в світі поширюється тенденція видобутку сланцевого газу. Україна відноситься до країн-лідерів по запасам сланцевого газу в Європі.

«Тенденція видобутку сланців, не традиційних газів, зараз у світі дуже суттєва. Можна навести приклад США, де видобуток сланців зріс за останні 3 роки, фактично, з одиниць мільярдів кубів до 50 мільярдів кубометрів у 2010 році. В області споживання вуглеводнів, сланцевий газ уже зіграв важливу роль і в подальшому перспектива його дуже серйозна », - зазначив Чупрун.

«Сьогодні з тих країн, які мають колосальну потенційною можливістю перспективи видобутку сланцевого газів - це Угорщина, Польща та Україна. Україна відноситься до ряду країн, які займають дуже обнадійливе перспективне місце з видобутку сланцевого газу», - зауважив заступник голови правління« Нафтогазу ».

«Ми переконалися в цьому перебуваючи в Америці, з делегацією очолюваної Юрієм Анатолійовичем Бойко і зустрічаючись з радником Президента США з енергетичних питань. Ми переконалися в цьому і він з упевненістю сказав, що Україна має дуже серйозну перспективу в частині нетрадиційних джерел вуглеводнів і може стати країною, якої не буде потрібно імпортувати енергоносії, зокрема газ. Це дуже обнадіює, і ми знаємо висновок Геологічного агентства США, де за їх підрахунками ми сьогодні володіємо можливістю видобутку 1,5 - 2,5 трильйона кубометрів сланцевого газу - це те, що зараз має Україна. Але це ще неточна цифра і вона буде зростати », - підкреслив Чупрун.
 
GidraДата: Понеділок, 20.06.2011, 05:44 | Повідомлення # 2
Генерал-майор
Група: Друзья
Повідомлень: 283
Репутація: 24
Статус: Offline
Очень интересная тема...

Блин..этот газ- да в хорошие руки.....
 
alexsword561Дата: Понеділок, 25.07.2016, 14:49 | Повідомлення # 3
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 4
Репутація: 0
Статус: Offline
прикольно очень даже нече)
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » Життя в Києві » Плани » Газ України
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: