Вітаю Вас Гість!
Четвер, 28.03.2024, 21:28
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » КУЛЬТУРА » Все інше » День народження Тараса Шевченка
День народження Тараса Шевченка
grozaДата: Середа, 09.03.2011, 10:53 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко вважає, що влада досі боїться Тараса Шевченка. Таку думку він висловив вранці 9 березня в ефірі «5 каналу».

За словами Микола Томенка, «аби ми були народом, який себе поважає та мали державу, якою можна було б гордитися, то саме 9 березня у нас було б національне свято». «8 березня провели б суспільно-політичні заходи на захист прав жінки та недопущення владного сексизму, а свято національного духу та національної ідеї мали б проводити сьогодні – 9 березня, в день народження Тараса Шевченка, - наголосив М.Томенко, повідомили ZAXID.NET у прес-службі Томенка.

Микола Томенко відмітив, що життя Тараса Шевченка і героїчне, і трагічне водночас. Він нагадав, що із 47 років життя, 24 поет провів у кріпацтві, 10 – у засланні і лише 13 – вільного життя та творчості. «Ця трагедія і героїзм підкреслені і датами життя, і смерті поета: 9 березня з’явився на світ, а 10 березня – пішов з життя», - зазначив М.Томенко. Віце-спікер також нагадав, що саме 2011 рік – рік 150-річчя з дня смерті та перепоховання Кобзаря. Натомість, за його словами, ще не відбулося жодного засідання урядового оргкомітету та відсутня система чи логіка діяльності влади щодо ювілейних заходів у цьому році.

Загалом, відповідаючи на запитання стосовно того, що варто було б зробити, Микола Томенко відмітив, що «точно не треба будувати пам’ятники». «Це робили і за радянської влади», - додав він. Натомість, за словами Віце-спікера, треба пропагувати творчість, світогляд, ідею Тараса Шевченка. «Варто показати Шевченка художника, донести його твори, які фантастично мелодійні, мовою музики та врешті зробити сучасне кіно, бо живимо у ХХІ столітті», - наголосив М.Томенко.

Підсумовуючи, Заступник Голови парламенту відмітив, що складається враження, що багато представників нинішньої владної еліти свої знання творчості Тараса Шевченка починають та завершують «Заповітом», який обов’язково вивчався у радянській школі, «натомість, головні твори, які є його своєрідними політичними та національними заповітами вони як не знали, так і не знають». «Це незнання, очевидно, перейшло у спадок від Російської імперії, потім Радянського Союзу, оскільки цих справжніх творів поета як боялася влада, так і продовжує боятися», - сказав Микола Томенко.

 
galaДата: Середа, 09.03.2011, 21:18 | Повідомлення # 2
Підполковник
Група: Друзья
Повідомлень: 110
Репутація: 24
Статус: Offline
Партія «Наша Україна» ініціює проведення всесвітньої конференції до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка.

Як повідомляє прес-служба партії, про це сьогодні у Каневі Черкаської області заявив голова політради «Нашої України» Валентин НАЛИВАЙЧЕНКО.

«Ця конференція має зібрати провідних культурологів, філософів, дослідників літератури, аби у широкому світовому контексті сказати про Україну, про її культурне значення для світу і про Шевченка. Нам потрібні події, коли ми промовляємо до світу, а світ звертається до нас. Нам потрібно вийти за межі суто внутрішньої дискусії. Ми маємо говорити про наш вплив на світову культуру, і в цьому сенсі – про 200-ліття центральної постаті нашої сучасної культури – Тараса Шевченка», - наголосив В.НАЛИВАЙЧЕНКО.

Він зауважив, що відповідний проект постанови найближчим часом народні депутати від «Нашої України» зареєструють у парламенті.

В.НАЛИВАЙЧЕНКО закликав українську інтелігенцію, всі громадські та політичні сили України, а також авторитетні інституції світового українства підтримати цю ініціативу.

Він також наголосив на тому, що до 200-річчя Кобзаря потрібно завершити повне видання його творів - віршів, малюнків, усього творчого надбання.

«Ми прийшли сюди, щоб вшанувати пам`ять Кобзаря і сказати, що дивимось у майбутнє, як вільні люди, які більше не дадуть вдягнути на себе кайдани. Ми пишаємося тим, що у нас є світовий геній – Тарас Шевченко», - наголосив В.НАЛИВАЙЧЕНКО.

 
grozaДата: Середа, 09.03.2011, 21:22 | Повідомлення # 3
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Яка найактуальніша зараз цитата Шевченка ?
 
svetДата: Понеділок, 10.10.2011, 13:58 | Повідомлення # 4
Полковник
Група: Друзья
Повідомлень: 171
Репутація: 12
Статус: Offline
Влада нічого вже не боїться. Он в переходах метро пересічному громадянину не пройти. Одні торгаші. Лаються поміж собою, хто за це місто заплатив, а хто на заплптив і так стоїть. Торгаші торгують, виявляється ніби то і гроші комусь платять, чи то просто лаялися так. А пройти не можливо.
 
MedvedДата: Четвер, 15.06.2023, 18:50 | Повідомлення # 5
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 5
Репутація: 0
Статус: Offline
Питали про найактуальнішу цитату Шевченка. Як на мене це: "Отак подивишся здаля на москаля, здається він людина, а ближче підійде - ск.тина"
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » КУЛЬТУРА » Все інше » День народження Тараса Шевченка
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: