Вітаю Вас Гість!
Четвер, 28.03.2024, 21:19
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » ЗДОРОВЯ » Все інше » Зуб
Зуб
grozaДата: Понеділок, 04.04.2011, 16:31 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Адмін: киянин надав цей допис. Чомусь не захотів реєструватися. Дякую за застереження

Спроба описати невдалу спробу врятувати зуба. Можливо Вас застереже від помилок.

Зуб.
Здавалося б, що таке маленьке, як зуб не може створити стільки незручностей. В понеділок заболів зуб, кутній. Звернувся до лікаря, рентген зробили. На кінці кожного із трьох корінців зуба виявилася гранулема (гній там створився). Запропонували два варіанти:
1. Основний. Зуба вирвати і викинути.
2. Альтернативний. Зберегти зуба. Спробувати лікувати антибіотиком.

І хоч для чоловіка зуб не основне, вибрав варіант лікувати антибіотиком (на жаль пізніше виявилося, що сильно помилково). Призначили аж чотири сорти таблеток, як на мою зарплату - дорогі. Крім таблеток полоскання. Складові полоскання сіль, сода і йод припасені раніше і тому вважаємо безкоштовно. Спочатку полегшало. Але чим далі, зуб болів все більше. Біль глушив подвоєною кількістю ліків. Біль у зубі таки заглушив, але стало настільки зле, що отупів начисто. Можливо ті гранулеми потравили організм, (а може то я такий слабий) що таки в ніч з п’ятниці на суботу погано стало, терпіти вже не міг. В різних кінцях Києва знайшлися три нічні чергові заклади, де могли б здавалося мені допомогти. Не допомогли. В жодному закладі.
Чого я там тільки не надивився. Камінній вік. Убожество. Обладнання допотопне. Правда і те, що лікарі досить чуйні. В деяких закладах не лаються, але і особливої уваги не звертають. А в інших лікарняних закладах медичний персонал чуйний, вислуховують надають поради різні. В різних лікарняних закладах різні поради, кардинально різні. До лікування не доходило. Всі причини поважні, я і сам згоджувався, що тут мало зможуть допомогти. Одного бажання лікарів малувато. І хоч мені було дуже вже погано, все одно, в кожному наступному черговому медичному закладі я все більше боявся, щоб не взялися лікувати. Але зайве, що боявся, до лікування так і не дійшло.
Зате стільки цікавого побачив: сяйво освітлених вулиць ліхтарями та рекламою (особливо в центрі); нічний Київ заповнений шикарними автомобілями, як вдень, тільки що без автомобільних пробок на дорогах.
Повернувся назад до хати. Із домашньої аптечки накололи обезболюючого (спирту не знайшлося, дезінфікували «Меновазіном») і так до ранку дотягнув. А зранку вже лікарі одного із зубних кабінетів (не державних) пиляли, знімали, бурили, пробивали і таки випустили погане з усіх трьох коренів. Зуба відрізали, корені поки що залишили (можливо, щоб ще поболіли). Полегшало. Як на світ народився. За вихідні став на ноги. Мені вже хороше, вигляджу героєм. «Героєм», це в порівнянні з «Бубликовим». Пам’ятаєте, персонаж з фільму «Службовий роман».
Сам собі і міркую. По Києву і вночі їздять красиві, розкішні і можливо дорогі автомобілі, і гроші знайшлися. А оснастити кабінети невідкладної медичної допомоги необхідним грошей не вистачило. І болить, тільки уже більше болить душа.

 
justvisДата: Понеділок, 04.04.2011, 20:35 | Повідомлення # 2
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
Немає гіршого болю ніж зубний

http://justvis.at.ua
 
svetДата: Середа, 06.04.2011, 13:41 | Повідомлення # 3
Полковник
Група: Друзья
Повідомлень: 171
Репутація: 12
Статус: Offline
Так для пересічного Українця це не тільки зубів стосується. По любому випадку надії на виліковаування мало. Зменшується кількість Українців. Зменшується. Чи то розкрадають гроші державні, чи Україна самоліквідовується?
 
grozaДата: Середа, 06.04.2011, 13:44 | Повідомлення # 4
Генерал-лейтенант
Група: Администраторы
Повідомлень: 704
Репутація: 24
Статус: Offline
Трохи спочатку зопалу поїхали в Росію.
Тепер трохи поїхало на заробітки
 
alexraiko2211Дата: Вівторок, 09.05.2017, 14:25 | Повідомлення # 5
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 13
Репутація: 0
Статус: Offline
rererwrrwrwwwwwwwweeeeeeeeeeeeeeeeeeeettttttttttttttttttttttttttttttccccccccccc
 
gfthgryi66Дата: Понеділок, 10.07.2023, 11:07 | Повідомлення # 6
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 8
Репутація: 0
Статус: Offline
Гірше ніж зубний біль немає нічого. Можу порекомендувати ну дуже класного стоматолога. Олексій Кухаревич - справжній майстер у своїй справі, робить все на висоті, а що головне якісно та без будь-якого болю.
https://drkukharevich.rivne.ua/
 
ludakolesnikova194Дата: Субота, 20.01.2024, 22:12 | Повідомлення # 7
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 8
Репутація: 0
Статус: Offline
Ну от як подолати той страх - дуже боюся лікувати зуби, хоча знаю, що можна ж вколоти знеболююче та сидіти собі спокійно. Але не можу себе заставити вчасно піти у стоматологію, чекаю до останнього, приймаю купу пігулок, щоб не боліло. Йду, коли вже просто вже нікуди чекати...  cry
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » ЗДОРОВЯ » Все інше » Зуб
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: