Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 22:52
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » ЗДОРОВЯ » Все інше » В Україні почалося нашестя комах-людожерів
В Україні почалося нашестя комах-людожерів
квіткаДата: Середа, 08.06.2011, 11:00 | Повідомлення # 1
Полковник
Група: Друзья
Повідомлень: 203
Репутація: 18
Статус: Offline
В Україні почалося нашестя комах-людожерів

Кияни в новому літньому сезоні скаржаться на особливо болючі укуси комах у парках столиці та під час відпочинку на природі за містом. На місцях укусів залишаються великі червоні сліди, ранки довго не загоюються.

Причому укушені навіть не помітили, коли їх атакували комахи, багато хто був у закритій легкому одязі, яка так і не врятувала від укусів. А головне - звичайні засоби проти комарів виявляються неефективними.

На кафедрі зоології науково-навчального центру київського Інституту біології роз'яснили, що кияни страждають, швидше за все, від мошок сімейства сімулід (Simuliidae). Живуть вони зазвичай у тайзі (ті, хто бував, знають, таке страшний тайговий гнус). Цього літа мошки чомусь вирішили переміститися з густих лісів півночі Київщини до столиці.

Ентомологи підтвердили, що укуси мошки-сімуліди дійсно набагато болючіше комариних і важче гояться. Причина в тому, що комаха не проколює шкіру, як комар, а як би відгризає від неї шматок. Але найнеприємніше - мошки-сімуліди є переносниками підшкірних паразитів, що викликають так званий онхоцеркоз, в результаті якого, зокрема, можуть розвинутися всілякі артрити.

Також цього року активізувалися дрібні дождевкі (Haematopota) з родини гедзів, які відрізняються сірими крилами, складеними одне на інше, а не розставленими в сторони. Вони до жертви не "придивляються", не в'ються навколо, а відразу сідають і кусають.

Засобів боротьби з обома кровососами, крім щільного одягу, практично немає. З народних радять ванілін, змішаний з дитячим кремом і нанесений тонким шаром на шкіру, від укусів - обробити місця содовим розчином.
 
justvisДата: Четвер, 09.06.2011, 08:54 | Повідомлення # 2
Генерал-полковник
Група: Администраторы
Повідомлень: 903
Репутація: 29
Статус: Offline
є багато випадків, коли щось вкусило. І жертва не замітила, коли і що

http://justvis.at.ua
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » ЗДОРОВЯ » Все інше » В Україні почалося нашестя комах-людожерів
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: