Вітаю Вас Гість!
Четвер, 28.03.2024, 19:06
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » СПОЖИВАЧ » Все інше » Розстрочка
Розстрочка
УКРАЇНЕЦЬДата: Неділя, 17.04.2011, 15:46 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
Уряд заборонив продаж в розстрочку без довідки з роботи і обмежив її одним товаром

Кабінет міністрів затвердив нові правила продажу непродовольчих товарів фізичним особам на виплат.
Відповідна постанова №383, датована 30 березня, розміщена на урядовому веб-порталі.
Згідно з документом, продаж товарів на виплат здійснюється фізичним особам, які мають постійний дохід, незалежно від місця проживання.
Перелік товарів, що продаються на виплат, суб'єкт господарювання визначає самостійно.
Продаж товарів на виплат здійснюється на підставі договору купівлі-продажу, який укладається між суб'єктом господарювання та фізичною особою.
Договір укладається за умови пред'явлення покупцем паспорта і довідки для придбання товарів на виплат (додаток), що видається за місцем роботи (навчання), а непрацюючим пенсіонерам - органом, що призначив пенсію. Довідка для придбання товарів на виплат видається підприємством (установою, організацією) особам, які перебувають у трудових відносинах з цим підприємством (установою, організацією) або навчаються у навчальному закладі не менш як три місяці і постійно отримують заробітну плату (стипендію).
Довідка не видається фізичним особам, у яких утримання за виконавчими документами становлять 50% заробітної плати (стипендії, пенсії).
Підприємства (установи, організації) можуть видавати фізичним особам лише одну довідку. Наступна довідка може бути видана фізичним особам тільки за умови проведення розрахунку в повному обсязі за товари, придбані на виплат за раніше одержаною довідкою.
Під час продажу товарів на виплат із покупців на користь суб'єкта господарювання на суму, що відповідає ціні товару, проданого на виплат, можуть нараховуватися відсотки, розмір яких встановлюється договором.
У разі, коли особи, які придбавають товари на виплат, здійснюють виплати за виконавчими документами у розмірі менш як 50% їхньої зарплати (стипендії, пенсії), суб'єкт господарювання під час продажу товарів на виплат визначає суму виплат із таким розрахунком, щоб загальна сума щомісячних утримань за виконавчими документами, а також на оплату товару, що продається, не перевищувала 50% відповідної місячної зарплати (стипендії, пенсії).
Право власності на товари, передані у розпорядження покупця, переходить до нього після проведення кінцевого розрахунку.
Сума кредиту, що надається, не повинна перевищувати розміру тримісячної заробітної плати (стипендії, пенсії) покупця у разі продажу товарів із розстроченням платежу на шість місяців, шестимісячної - із розстроченням платежу на дванадцять місяців, дванадцятимісячної - із розстроченням платежу на двадцять чотири місяці.
Ці обмеження не стосуються випадків продажу транспортних засобів.
У разі, коли вартість товарів перевищує граничну суму кредиту, під час отримання товарів різниця повинна бути сплачена покупцем готівкою або через банківські установи.
На товари, придбані на виплат, поширюються гарантійні строки обслуговування (ремонту) або гарантійна заміна, встановлені для товарів, що продаються у роздрібній торговельній мережі із розрахунком без розстрочки.
Продаж товарів на виплат і внесення чергових платежів здійснюються за цінами, що діють на день продажу. Наступна зміна цін на товари, продані на виплат, не тягне за собою перерахунку.
Суб'єкт господарювання під час продажу на виплат від одного до п'яти років транспортних засобів визначає суму кредиту в національній грошовій одиниці.
У разі придбання товару неналежної якості та вимоги покупця розірвати договір розрахунки з ним у разі підвищення ціни на товар проводяться виходячи з його вартості на час пред'явлення відповідної вимоги, а в разі зниження ціни - виходячи з вартості товару на час купівлі.
Кошти, сплачені за товар, у тому числі відсотки за придбання товару на виплат, повертаються покупцеві у день розірвання договору, або за домовленістю сторін, але не пізніше ніж протягом семи днів.
Під час заміни товару неналежної якості на товар аналогічної марки (моделі, артикулу, модифікації) належної якості, ціна на який змінилася, перерахунок вартості не проводиться.
Під час заміни товару неналежної якості на товар іншої марки (моделі, артикулу, модифікації) належної якості перерахунок вартості товару з недоліками у разі підвищення ціни проводиться виходячи з його вартості на час обміну, а в разі зниження ціни - виходячи з вартості на час купівлі.
Розрахунки за продані на виплат товари проводяться один раз на місяць у терміни, визначені договором.
За несвоєчасне внесення чергових платежів за придбані на виплат товари із покупців стягується відсоток у розмірі, який обумовлений договором.
Якщо покупець не здійснив у встановлений договором строк черговий платіж за проданий на виплат товар, продавець має право вимагати повернення проданого товару.

 
Київський форум УКРАЇНЦІ » СПОЖИВАЧ » Все інше » Розстрочка
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: