Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 22:18
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS
Сайт    ПОВІДОМИТИ ДРУЗЯМ про  Київський форум УКРАЇНЦІ  [ НОВІ ПОВІДОМЛЕННЯ · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Київський форум УКРАЇНЦІ » СПОЖИВАЧ » Все інше » Як правильно їсти диню
Як правильно їсти диню
УКРАЇНЕЦЬДата: Четвер, 01.09.2011, 16:54 | Повідомлення # 1
Генерал-лейтенант
Група: Друзья
Повідомлень: 625
Репутація: 31
Статус: Offline
Як правильно їсти диню

15:25 Сьогодні

Динний сезон в самому розпалі. Жовтими запашними динями прилавки просто завалені. Але разом з тим почастішали і випадки харчових отруєнь. І зовсім не тому, що з динями щось не так. Вся справа в тому, що багато хто просто не вміють правильно їсти диню. Про те, як це робити, і користь, яку може принести диня розповів лікар-фітотерапевт Борис Скачко.

Як правильно їсти

Через те, що в дині маса клітковини, вона вважається важким продуктом, і вживати її потрібно між основними прийомами їжі (за 2 години або через 2 години після їжі), інакше буде відчуття тяжкості в шлунку. Якщо змішати диню з алкоголем, ви гарантовано отримаєте тривале послаблення стільця. З цієї ж причини її не можна запивати холодною водою і особливо кислим молоком, кефіром і йогуртом.

Диня протипоказана годуючим матерям (може викликати у малюка важкі розлади травлення), при цукровому діабеті, виразковій хворобі шлунка і 12-палої кишки. Ну і, звичайно ж, не варто посилювати динею ситуацію при кишкових розладах.

Ознаки стиглої дині

1. М'якість. Пощупайте цей «регбійний м'ячик», він повинен бути м'яким. Під час дозрівання плодів протопектин, що надає оболонкам клітин жорсткість, перетворюється на пектин, який розпушує м'якоть, робить її ніжною.

2. Аромат. Чим спелее диня, тим більше в ній накопичується ароматичних речовин. Дозріла диня буквально пахне. Запах, який вона виділяє, - суміш запахів ананаса, ванілі, груші.

Яка користь від дині

- У дині дуже багато клітковини, через що вона служитиме профілактикою запорів.

- У дині багато заліза, калію, кальцію, магнію, вітамінів групи В, С і А. Завдяки їм диня запобігає утворенню пухлин, є засобом профілактики серцево-судинних захворювань, знижує рівень холестерину в крові і запобігає розвитку атеросклерозу, заспокоює центральну нервову систему.

- Ще одна делікатна сфера застосування "жовтої егоїстки" - збільшення чоловічої сили. Для цього потрібно просто жувати свіже насіння (досить 2-5 г на день). Але оскільки їх вживання, а особливо передозування можуть бути шкідливі для селезінки, до "жуйки" додають мед - він усуває шкідливий вплив.
 
гілкаДата: Четвер, 01.09.2011, 23:03 | Повідомлення # 2
Генерал-майор
Група: Модераторы
Повідомлень: 333
Репутація: 51
Статус: Offline
Хотіла написати, що не люблю диню. Але почитавши про її цілющі властивості, мабуть все таки буду потихеньку гризти. smile
 
fankyden8Дата: Четвер, 04.05.2023, 19:14 | Повідомлення # 3
Сержант
Група: Пользователи
Повідомлень: 20
Репутація: 0
Статус: Offline
Їбашити щоб нікому не дісталась)
 
Київський форум УКРАЇНЦІ » СПОЖИВАЧ » Все інше » Як правильно їсти диню
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: